چکیده مقالات همايشها ـ پیامدهای هماتولوژی HTLV-1
غاده غشور، شادى صرافان، محمود محمودى، مریم راستین، هوشنگ رفعت پناه، عبدالرحیم رضایی، رضا فرید حسینی، عباس شیردل، حسین رحیمى، كوشیار
هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاههاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران
فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠
مقدمه: ویروس لنفوتروپیک انسانى نوع یک باعث ایجاد دو نوع بیمارى اسپاستیک ناشى از میلوپاتى وابسته به ویروس لنفوسیت هاى T انسانى نوع ١ (I-HTLV) و لوسمى لنفوم سلولT بزرگسالان (ATL) میگردد. ATL به شیمى درمانى مقاوم است.
روش بررسی: در این مطالعه ما به بررسی اثر و كارایى تركیبى از ارسنیك اینترفرون الفا و زیدوودین در ATL مزمن تازه تشخیص پرداختیم. در این مطالعه ماركرهاى فنوتیپى T cell در ٢٨ بیمار با یافتههاى كلینیكى ATL مراجعه كننده به بخش خونشناسى، سرطانشناسى بیمارستان قائم و امام رضا مشهد در مهرماه ١٣٨٥ تا تیرماه ١٣٨٧ آنالیز شدند. همچنین 10 نفر حامل سالم HTLV-I و 10 نفر I-HTLV داراى آزمایش منفى I-HTLV به عنوان كنترل سالم از مراجعه كنندگان به بانك خون مشهد مورد بررسى قرار گرفتند. بعد از پایان رژیم درمانى اولیه بیماران تحت درمان زیدوودین (روز/میلى گرم 900-300)، ارسنیك (روز/میلى گرم 10 وهفته/روز ٥) و اینترفرون آلفا (روز/میلیون IU ٥-٣) قرار گرفتند. بعد از یك ماه از درمان دومین نمونه خون از آنها گرفته شد و مورد آزمایش قرار گرفت.
نتیجهگیرى: بررسىهاى كلینیكى شد. آنالیز فتوسایتومترى خون محیطى نشان داد كه در همه بیماران سلول تومورى CD4 مثبت و CD8 منفى و CD25 مثبت بود.
واژههای کلیدی: ارسنیك ترى اكسید، اینترفرون آلفا، زیدوودین، لوسمی لنفوم سلول T بزرگسالان
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
محمود پناهی
خلاصه مقالات چهارمین کنگره سراسری بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران، 1372، تهران، ایران، صفحات 46-45
گرچه رتروویروس ها از گذشته دور شناخته شده بودند ولی ارتباط آن با انسان در دهه 1980 بررسی گردید و با مطالعه T-Cells بیماران Adult.T.Cell.Leukemia معلوم شد كه حاوی ویروسی هستند به اسم HTLV-1 و یا Human. T.Cell.Lymph Virus Type 1 و در 1985 بیماری Tropical Spastic paraparesis به عنوان بیماری دیگر با علت HTLV-1 شناخته شد (جاماییكا- تری نیداد) .و بعد بیماری دیگری در ژاپن شناخته شد به اسم HTLV-1 Associated Myelopathy . از نظر ساختمانی HTLV-1 شبیه سایر رترو ویروس ها و نهایتاً دارای قسمتهای gag و pol و env می باشد. HTLV-1 به علاوه دارای رژیون PX می باشد كه به نظر می رسد موجب فعال شدن Host Genes می شود. اخیراً به لیست بیماریها، بیماری HTLV-1 Associated Arthropathy نیز اضافه شده كه به صورت آرتریت انفلاماتوار می باشد و HTLV-1 در مایع سینوویال و سرم این بیماران پیدا می شود. ویروس HTLV-1 تروپیسم خاص به مغز و جسم سفید دارد و نیز اولیگودندروسیت ها و آستروسیت ها مورد تهاجم این ویروس قرار می گیرند. در میلوپاتی معلول این ویروس به نظر می رسد یك بیماری اتوایمون باشد. بیماریهای حاصله از ویروس HTLV-1 از نظر اپیدمیولوژی در مناطق خاصی از دنیا شیوع بیشتری دارد كه این موضوع فاكتورهای ژنتیك را مطرح می نماید. در حالی كه آلودگی ویروس در اكثر نقاط دنیا ملاحظه میشود. منجمله در ایران خصوصاً در خراسان بیماری از انسیدانس بالایی برخوردار است. در میلوپاتی حاصل از HTLV-1 درمان خاصی صورت نمی گیرد گو اینكه كورتیكوستروئیدها در 50% این بیماران موثر واقع می شود كه روش اثر آن قابل سوال است. شیمی درمانی استاندارد نیز در Adult T.Cell Leukemia مفید واقع میشود.
محتوای آکاردئون
عباس شیردل
کنگره بین المللی آسم، آلرژی و ایمونولوژی، آبان 1389، مشهد، ایران
Adult-T cell Leukemia/Lymphoma یک بدخیمی لنفوسیت های سلول های T محیطی است که وابسته به عفونت HTLV-1 می باشد. HTLV-1 از طریق تغذیه با شیر مادر، همچنین ترانسفوزیون خون، سرنگ های آلوده و از طریق جنسی قابل انتقال است. عفونت HTLV-1 در بعضی از مناطق دنیا مثل جزایر جنوب ژاپن، منطقه کارائیب (جامائیکا – ترینیداد) و شمال شرق ایران به صورت آندمیک دیده می شود. ابتلا به ATL در افراد HTLV-1- مثبت نسبتاً کم است. شانس ابتلا به ATLL به دنبال آلودگی با این ویروس در مناطق آندمیک حدود 4 تا 5 درصد بعد از چند دهه دوره نهفته می باشد. تابلو کلینیکی: شامل آدنوپاتی جنرالیزه، هپاتواسپلنوکگالی، ساپرس سیستم ایمنی، هیپر کلسمی، ضایعات لیتیک استخوانی و ضایعات پوستی می باشد. شیوع هر کدام از این موارد بستگی به شکل کلینیکی بیماری دارد. اشکال کلینیکی: اشکال کلینیکی مختلفی شرح داده شده به صورت: لوسمی حاد، شکل لنفوماتوز: شکل مزمن و شکل Smaldering علائم و نشانه ها برحسب شکل کلینیکی متفاوت است. در شکل حاد اکثراً بیمار با علائم سیستمیک، ارگانومگالی، آدنوپاتی و افزایش LDH سرم هیپرکلسمی و وجود سلول های بدخیم در خون مراجعه می کند. بیمار مبتلا به ATLL اختلال سیستم ایمنی دارد و در معرض ابتلا به عفونت های باکتریال، ویرال و فرصت طلب می باشد. تشخیص بر اساس مجموعه علائم کلینیکی، تغییرات ایمونوفنوتیپ سلول های بدخیم، همراه با اثبات وجود HTLV-1 و تشخیص حداقل 5% سلول های تومورال توسط سیتولوژی و ایمونوفنوتیپ در خون محیطی می باشد. برای بیمار با شکل لنفوماتوز بایستی بیوپسی انجام شود.
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» بهمعنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلولهای لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده میكند.
ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپهای بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروسها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروسها وارد سلولهای میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلولها تكثیر میشوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد میگردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا میكند.
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون
محتوای آکاردئون