چکیده مقالات همايش‌ها – پیامدهای نورولوژی HTLV-1

بررسی ‏‎CD3, (CD25) IL-2R‎‏ در غشا سلولی بيماران مبتلا به ‏‎HTLV-1 Associated myelopathy‎‏

محتوای آکاردئون

بررسی اثرات درمانی دانازول در مبتلایان به میلوپاتی ناشی از HTLV-1

محتوای آکاردئون

بررسی اختلالات حسی شایع درپاراپارزی اسباستیك HTLV1 در بیماران مراجعه‌كننده به كلینیك شخصی و درمانگاه اعصاب بیمارستان قائم مشهد از سال 1386تا مهر 1388

محتوای آکاردئون

بررسی اختلالات عملکرد ادراری و جنسی در بیماران HAM/TSP

محتوای آکاردئون

بررسی ارتباط بین ھاپلوتایپھای HLA-DQB با بیماری HAM/TSP در استان خراسان

محتوای آکاردئون

بررسی پاراپارزی اسپاستیک و HTLV 1 در 103 مورد مثبت

محتوای آکاردئون

بررسی پروفیل سیتوکاینی Th1/Th 2در بیماران مبتلا به HAM/TSP (پاراپارزی وابسته به HTLV-1) و ناقلین سالم HTLV-1

محتوای آکاردئون

بررسی پریودنشیوم در بیماران مبتلا به پاراپارزی اسپاستیك وابسته به HTLV 1

محتوای آکاردئون

بررسی تاثیر اینترفرون-آلفا بر جنبه‌های بالینی و ایمنی- ویروس‌شناسی میلوپاتی مرتبط با HTLV-I در خراسان، ایران

محمود رضا آذرپژوه، احمد عظيمى، محمد مهدى اعتمادى، ل. افشار، هوشنگ رفعت پناه، عبدالرحيم رضایي، رضا فريد حسینی، محمد جواد فروغی پور، محمود محمودى

هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاه‌هاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران

فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠

مقدمه: ميلوپاتى مرتبط  HTLV-I/ پاراپارزى اسپاستیک تروپيكال (HAM/TSP) يك نوع ميلوپاتی مزمن است که توسط HTLV-I  ايجاد می‌شود عفونت HTLV-I در مناطق معدودى از دنيا و از جمله در شمال شرق ايران اندمیک است. مکانیسم و فيزيوتراپی HAM/TSP هنوز به طور کامل شناخته نشده است، از این رو دست یابی به یک دارو درمانی موثر یک مسئله مهم به حساب می‌آید. این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر اینترفرون ـ آلفا در درمان بیماران مبتلا به HAM/TSP در شمال شرق ایران طراحی شد.

روش بررسى: 49 بيمار با تشخيص قطعى HAM/TSP بر طبق معيارهای سازمان بهداشت جهانی، در این مطالعه (کارآزمایی بالینی) وارد شدند. بیماران با روزانه 3 میلیون واحد بین المللی اینترفرون ـ آلفا زیرجلدی، به مدت 6 ماه تحت درمان قرار گرفتند. پاسخ بالینی و آزمابشگاهی به کمک تست‌های نورولوژیک و مارکرهای ایمونو ـ ویروسی شامل بار ویروسی، تیتر آنتی بادی ضد HTLV-I و مارکرهای فنوتیپی لنفوسیت‌ها، قبل و بعد از درمان ارزیابی شدند.

نتایج: اين مطالعه نشان داد كه ايتترفرو ن ـ آلفا اثرى مهم اما موقت و گذرا روی عملكرد ادراري و حركتي بيماران دارد. بار ویروسی و تیتر آنتی بادی ضد HTLV-I در یک ماه بعد از درمان کاهش معنی داری نشان دادند. اما بررسی فلوسایتومتری تغییر معنی داری نشان دادند. امام بررسی فلوسایتومتری تغییر معنی داری در مقادیر CD4، CD8، CD25 CD4 و CD56 CD16  نشان دادند.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان‌گر تأثیر قابل ملاحظه‌ی اینترفرون ـ آلفا بر برخی جنبه‌های ناتوانی در بیماران HAM/TSP بود. هرچند این تأثیر مثبت تنها در دوران مصرف دارو مشاهده شد. باتوجه به اهمیت و شدت این بیماری و نقش درمان به موقع در کاهش بار بیماری و عوارض آن، بایستی مطالعات بیش تری در این زمینه با حجم نمونه ی بیش تر و مدت پیگیری پس از درمان طولانی تر در کنار ترکیب داروهای ضد ویروسی و تنظیم کننده ی سیستم ایمنی انجام شود.

واژه‌های کلیدی: HTLV-I، HAM/TSP ، اینترفرون ـ آلفا

بررسی شیوع بیماری مولتیپل اسکلروزیس و عفونت HTLV-I در استانھای خراسان

محتوای آکاردئون

بررسی فراوانی عفونت ‏‎HTLV-I‎‏ در بيماران مبتلا به ‏‎Multiple Sclerosis‎‏

جمشید لطفی

ششمین همایش سراسری بیماریهای مغز و اعصاب و الكتروفیزیولوژی بالینی، تهران،  1378

بررسی میلوپاتی ناشی از HTLV1

محمد مهدی اعتمادی، سعید اوجانی

خلاصه مقالات سمینار بین اللملی اختلالات ژنتیک در بیماری های خاص، 13-12 اسفند 1378، تهران، ایران، صفحات 40-39

با آگاهی از اینکه از علل پاراپلژی یا تتراپلژی اسپاستیک، میلوپاتی ناشی از HTLV 1 یا Human  Associated Myelopthy/Tropical Spastic Paralysis (HAM/TSP) است و از سوئی نخستین مورد مبتلا به این عارضه یک فرد یهودی مشهدی الاصل مقیم اسرائیل گزارش شده و نیز با مشاهده موارد زیادی از پاراپارزی اسپاستیک در شمال خراسان به ویژه مشهد- نیشابور (که به عنوان بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شناخته شده بودند ولی تفاوتهایی با این بیماری داشتند) لذا بر آن شدیم که تحقیقی در این باره بعمل آوریم. بررسی میلوپاتی ناشی از HTLV- در بخش اعصاب بیمارستان قائم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اواخر سال 1372 و اوایل 1373 آغاز شد و در سال 1377 پایان پذیرفت. هدف از انجام این پژوهش روشن ساختن نکات تاریک اپیدمیولوژی و شناخت نقاط تشابه این عارضه با بیماری مولتیپل اسکلروزیس از طریق معاینات بالینی، طب تصویری، بررسی مایع نخاع، تعیین سیر بیماری و پیش آگهی و سرانجام درمان این بیماری بود. در ابتدا این پژوهش محدود به بررسی پادتن ضد HTLV-1 در خون به طریقه ELISA  بود. سپس در یک پژوهش گسترده، مطالعه از طریق بررسی پادتن ضد HTLV 1 در خون و مایع نخاع (به طریق  ELISA)و WESTERN-BLOT)، تغییرات مایع نخاع و طب تصویری (به ویزه MRI) انجام شد که نتیجه آن ارائه شده است. با پایان یافتن این تحقیق، تحقیق دامنه‌دارتری بر مبنای معاینه بالینی کامل، سنجش پادتن های ضد HTLV-1 در خون و مایع نخاع به روش (PCR, ELISA, WESTERN- BLOT)، بررسی مایع نخاع (پروتئین، سلول، قند، lgG)، طب تصویری کامل و MRI نخاع سرویکال و مغز صور ت گرفت که این پژوهش در حال حاضر نیز ادامه دارد و تاکنون 40 مورد مثبت با بررسی های کامل شناخته شده است. جالب توجه آنکه در میان این چهل مورد، مواردی وجود دارد که بیماران بومی خراسان (به ویژه مشهد و نیشابور) نبوده و از سایر استان ها جهت بررسی معرفی گردیده اند.

بیماری خراسان در آذربایجان (مطالعه 3 ساله): شیوع دوره‌ای میلوپاتی وابسته به HTLV-1/ پاراپارزی اسپاستیک گرمسیری (HAM/TSP) در آذربایجان غربی در فاصله سالھای 1383لغایت 1385

محتوای آکاردئون

پردنیزولون بعنوان یک اقدام جدید برای درمان پلی نوروپاتی متعاقب عفونت HTLV- I

محتوای آکاردئون

تازه‌هائی از HTLV-1

محمود پناهی

خلاصه مقالات چهارمین کنگره سراسری بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران، 1372، تهران، ایران، صفحات 46-45

گرچه رتروویروس ها از گذشته دور شناخته شده بودند ولی ارتباط آن با انسان در دهه 1980 بررسی گردید و با مطالعه T-Cells بیماران Adult.T.Cell.Leukemia معلوم شد كه حاوی ویروسی هستند به اسم HTLV-1 و یا Human. T.Cell.Lymph Virus Type 1 و در 1985 بیماری Tropical Spastic paraparesis به عنوان بیماری دیگر با علت HTLV-1  شناخته شد (جاماییكا- تری نیداد) .و بعد بیماری دیگری در ژاپن شناخته شد به اسم HTLV-1 Associated Myelopathy . از نظر ساختمانی HTLV-1 شبیه سایر رترو ویروس ها و نهایتاً دارای قسمتهای gag و pol و env می باشد. HTLV-1 به علاوه دارای رژیون PX می باشد كه به نظر می رسد موجب فعال شدن Host Genes می شود. اخیراً به لیست بیماریها، بیماری HTLV-1 Associated Arthropathy نیز اضافه شده كه به صورت آرتریت انفلاماتوار می باشد و HTLV-1  در مایع سینوویال و سرم این بیماران پیدا می شود. ویروس HTLV-1 تروپیسم خاص به مغز و جسم سفید دارد و نیز اولیگودندروسیت ها و آستروسیت ها مورد تهاجم این ویروس قرار می گیرند. در میلوپاتی معلول این ویروس به نظر می رسد یك بیماری اتوایمون باشد. بیماریهای حاصله از ویروس HTLV-1 از نظر اپیدمیولوژی در مناطق خاصی از دنیا شیوع بیشتری دارد كه این موضوع فاكتورهای ژنتیك را مطرح می نماید. در حالی كه آلودگی ویروس در اكثر نقاط دنیا ملاحظه می‌شود. منجمله در ایران خصوصاً در خراسان بیماری از انسیدانس بالایی برخوردار است. در میلوپاتی حاصل از HTLV-1 درمان خاصی صورت نمی گیرد گو اینكه كورتیكوستروئیدها در 50% این بیماران موثر واقع می شود كه روش اثر آن قابل سوال است. شیمی درمانی استاندارد نیز در Adult T.Cell Leukemia مفید واقع می‌شود.

تعیین میزان بار ویروسی HTLV-I در بیماران AM/TSP و ناقلین سالم

محتوای آکاردئون

توزيع فراوانی ميلوپاتی HTLV1 در بخش اعصاب بيمارستان امام رضا بيرجند

محتوای آکاردئون

سندرم شبه گیلن‌باره به عنوان تظاھر نادری از لوسمی لنفوم سلول T بزرگسالان(ATLL)

محتوای آکاردئون

گزارش چھار مورد پلی نوروپاتی HTLV-1 در بیمارستان امام رضا (ع) مشھد

محتوای آکاردئون

گزارش دو مورد ميوزيت به دنبال ‏‎HTLV-II‎‏ مثبت از بخش نورو پاتولوژی و بخش اعصاب دانشگاه علوم پزشكی مشهد بيمارستان قائم

رضا آذرپژوه

ششمین همایش سراسری بیماریهای مغز و اعصاب و الكتروفیزیولوژی بالینی، تهران،  1378

مقایسه بیان ژنهای گیرنده کموکاین CXCR3 و CCR6 و بار ویروس در بیماران HAM/TSP و ناقلین HTLV-I بدون علامت

مهدى فعله گرى، عبدالرحيم رضايى، حميد فرجى، ترانه رجايى

هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاه‌هاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران

فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠

مقدمه: 1-HTLV نوعى رتروويروس انكوژن انسانى است كه در 1 تا 5 درصد افراد آلوده، بیماری‌هايى نظير ATL و HAM/TSP ايجاد مى‌كند. HAM/TSP يک بيمارى التهابى سيستم عصبى مركزى است كه در آن ميلين زدایی تدريجی در CNS رخ مى‌دهد. در  اين فرايند كموكاين‌ها با جذب سلول‌هاى التهابى به CNS نقش مهمى در گسترش التهاب ايفا مى‌کنند. در اين راستا براى شناخت بيشتر كموكاين‌ها و گيرنده‌های آنها در فرايند التهابي CNS بيماران HAM/TSP اقدام به طراحى آزمايشي بر پايه تكنيك‌هاى Real time -PCR و ELISA نموديم.

روش بررسی: هدف از این آزمایش بررسى بروز كموكاين رسپتورهای CXCR3 و CCR6 در لنفوسيت‌هاى خون محيطى با استفاده از تكنيک  Real-time PCRو همچنين تعيين ميزان كموكاين‌هاى CXCL9 و CXCL10 در سرم با استفاده از روش ELISA است. بر اين اساس از ٨٥ نفر در سه گروه بيماران HAM/TSP، ناقلين بدون علامت و افراد سالم خون محيطى دريافت شد. بعد از استخراج RNA و سنتز cDNA، تكنيك Real-time PCR برروى نمونه‌ها صورت گرفت. همچنين براى پى بردن به نقش كموكاين‌ها در بيمارى HAM/TSP اقدام به اندازه گيرى مقدار كموكاين هاي CXCL9 وCXCL10 با روش ELISA در سه گروه ذكر شده نموديم.

نتایج: نتايج بيانگر افرايش قابل ملاحظه بروز رسپتورهاى CXCR3 و CCR6 در بيماران HAM/TSP در مقايسه با افراد ناقل و سالم می‌باشد. همچنين ميزان كموكاين‌هاى CXCL9 و CXCL10 در افراد ناقل و بيمار بيشتر از افراد سالم است.

نتیجه‌گیری: بر اساس این مطالعه و دیگر مطالعات که بر روی رسپتورهاى CXCR3 و CCR6 و در سایر بیماری های التهابی CNS انجام گرفته مشخص شده است که افزایش این دو گیرنده در بیماران نقش مهمی در عبور سلول‌های ایمنی از سد خونی مغزی و همچنین گسترش بیماری های التهابی سیستم عصبی مرکزی دارد.

واژههای كليدی: HTLV-1، HAM/TSP، گيرنده كموكاين، Real-Time PCR

نقش میلوپاتی وابسته به HTLV-I در تحت تاثیر قراردادن فاکتورهای اصلی رونویسی لنفوسیت های تنظیمی T

ساناز احمدى قزل دشت، حامد صادقیان، سید عبدالرحیم رضایى، محمود رضا آذریزوه، سید على اكبر شمسیان، هوشنك رفعت بناه، محمود محمودى

دومین كنفرانس ملى پزشكى مولكولى در تشخیص ودرمان بیمارى‌ها، 29 بهمن 1394، تهران، ایران

مقدمه: سلول‌های CD4 + CD25 + T نقش اساسی را در حفاظت از تحمل ایمنی و پیشگیری از بیماریهای خود ایمنی بازى مى‌کنند. در این مطالعه، نقش سلول‌های CD4 + CD25 + FOXP3 + Treg در بروز HAM /TSP مورد بررسى قرار كرفت.

روش بررسی: بار پروویروس و بیان زن FOXP3 و GITR و شمارش سلولهاى Treg در ٢١ بیمار HAM / TSP و 16 ناقل سالم HTLV-I با استفاده از Real-time PCR و فلوسیتومتری اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: شدت متوسط اختلال تحرک ٢,٣٧ ± 4,٨٢ که هیچ ارتباط آمارى معنادارى با تعداد Treg هستند و یا بیان FOXP3، GITR و بار پروویروسی ندارد شمارش+ CD4 + CD25 تفاوت آماری معنی دار در دو ګروه مورد مطالعه ندارد.

نتیجهگیری: نتایج بار پروویروس بالاتر در بیماران میلوپاتی در مقایسه با ناقلین سالم مشاهده شد (میانگین: ٣١٣,٣۶ نسخه / ١٠4 سلول تک هسته ای خون محیطی در برابر 144,٩٣)،(٠,٠٣5= P). سطح FOXP3mRNA و GITR در بیماران میلویاتى (میانكین به ترتیب ١١,٧٨ و ١٣,٨٠) نسبت به ناقلین سالم (به ترتیب 18,44 و ٢١,٠٠، ٠,٠4١ = P و ٠,٠٣= P) كمتر بود. همبستگی معنی داری بین فركانس سلول T تنظیمى و بیان زن FOXP3 وجود دارد (٠,٠06P=). GITR  و FOXP3 ارتباط معنى‌دارى در بیماران مبتلا به HAM / TSP دارند (٠,٠42P=). این یافته ها نشان مى‌دهد كه عفونت HTLV-I مى‌تواند عوامل رونویسی کاربردی اصلی در یاسخ های ایمنى را تغییر داده و تظاهرات بیمارى میلویاتى را سبب شود.

كلمات كلیدى: میلویاتى وابسته به HTLV-I، Foxp3; GITR، بار پروویروس، سلولهاى T CD4+CD25+

Association between novel human perforin gene polymorphism and HTLV-I-associated/myelopathy tropical spastic paraparesis -HAM/TSP

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپ‌های بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروس‌ها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروس‌ها وارد سلول‌های میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلول‌ها تكثیر می‌شوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد می‌گردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا می‌كند.

Association of HTLV-I with autoimmune thyroiditis in patients with myelopathy/tropical spastic paraparesis and in HTLV-I carriers in Mashhad, North East of Iran

محتوای آکاردئون

CNS INVOLVEMENT IN A CASE OF HUMAN T LYMPHOTROPIC VIRUS TYPE 1 ( HTLV-1) ASSOCIATED LEUKEMIA/LYMPHOMA

محتوای آکاردئون

Cytokine gene polymorphism in HTLV-I-associated myelopathy tropical spastic paraparesis-HAM/TSP

محتوای آکاردئون

Development of a real-time RT-PCR TaqMan assay for measurement of CXCR-1 and CXCR2 in HAM/TSP subjects

محتوای آکاردئون

Evaluation of IL-2 receptor among HAM /TSP Patients and HTLV-I Carriers in Mashhad,Iran

محتوای آکاردئون

Expression Of IL-2Ra Chain (CD25) On Peripheral Blood LymphocyteOf HAM/TSP Patients

محتوای آکاردئون

HLA DRb genes contribute to susceptibility and resistance to HAM/TSP

محتوای آکاردئون

HTLV-I VIRUS FROM PATIENTS FROM IRAN - CLINICAL-FEATURES

محتوای آکاردئون

MS-like presentations of HTLV-1 infection: Case-series and review of literature

محتوای آکاردئون

Risk of amyotrophic lateral sclerosis associated with seropositivity for HHV-8, HIV and HTLV-1

محتوای آکاردئون

Sporadic inclusion-body myositis (s-IBM) in an HTLV-I-positive Iranian Muslim

محتوای آکاردئون

THE ASSESSMENT OF PERIPHERAL NEUROPATHY IN PATIENTS OF HTLV-1 ASSOCIATED MYELOPATHY/TROPICAL SPASTIC PARAPARESIS HAM/TSP IN MASHHAD

محتوای آکاردئون

THE ASSESSMENT OF PERIPHERAL NEUROPATHY IN PATIENTS OF HTLV-1 ASSOCIATED MYELOPATHY/TROPICAL SPASTIC PARAPARESIS HAM/TSP IN MASHHAD

محتوای آکاردئون

The clinical and neurophysiologic investigation in HTLV-1 myelopathy patients (inpatients and outpatients) in an Iranian neurology ward 2003 -2004

محتوای آکاردئون

The evaluation of visual evoked potentials' findings in HAM/TSP patients in Iran

محتوای آکاردئون

The role of Th1 and Th2 cytokines in immune response to HTLV-1 associated myelopathy/tropical spastic paraparesis

محتوای آکاردئون

Viral and host genetic factors that determine the development of Ham/Tsp

محتوای آکاردئون