چکیده مقالات همايش‌ها – سایر پیامدهای بالینی HTLV-1

آیا آزمایشات ایمونولوژیك HTLV1 قبل از انجام كاتتریسم قلبی در بیماریھای مادرزادی قلبی ضروری است؟

محتوای آکاردئون

بررسی ارتباط ویروس HTLV-I با تغییرات سلولی بافت اپیتلیالی دھانه رحم

محتوای آکاردئون

بررسی پریودنشیوم در بیماران مبتلا به پاراپارزی اسپاستیك وابسته به HTLV 1

محتوای آکاردئون

بررسی رابطه عفونت HTLV1 و بروز تظاھرات پوستی

محتوای آکاردئون

بررسی ژنوم ویروس HTLV-1 در لنفومھای اولیه دستگاه گوارش: مطالعه 22 ساله (1360-1382) نمونه‌ھای بیوپسی بخش آسیب‌شناسی بیمارستان امام رضا (ع) مشھد، ایران

محتوای آکاردئون

بررسی شاخصھای خونی برای مونیتورینگ افراد دارای عفونت ھمزمان HIV/HTLV-I

محتوای آکاردئون

بررسی شیوع عفونت HTLV-1 در بیماران با درگیری عروق قلبی در بیماران مشھد و نیشابور در سالھای 85 و 86

محتوای آکاردئون

بررسى فراوانى عفونت HTLV-I و همراهى آن باعفون‌تهاى KSHV,HBV,HCV در زندانیان زندان‌هاى مشهد در سال ١٣٨٧

م خواجه دلوئى، یگانه یوزباشى زاده، ف همائی، س رضائی، م درخشان، ک غفارزادگان، ٥ رفعت پناه، م سید نوزادى، ن ولى زاده،م مومن هروى، ع ضیانى مهر، ع بابائى

هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاه‌هاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران

فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠

مقدمه: زندانیان به دلیل رفتارهاى پرخطر در خطر ابتلا به بیماری‌هاى عفونى و منتقله از طریق خون از جملهHBV ,HCV ،HTLV-I ،KSHV هستند و مى‌توان بیمارى را به سایر اقشار جامعه منتقل كنند.

روش بررسی: براى بررسى شیوع این عفونت‌ها نمونه گیری از ١١١4 نفر از زندانیان زندان‌هاى مشهد انجام شد. فراوانی ویروس HTLV-I با روش ELISA تعیین و سپس با روش PCR تایید گردید. PCR مورد ارزیابى قرارگرفت. در افراد HTLV-I مثبت عفونت همزمان با ویروس هاى HCV, KSHV, HBV نیز باروش ELISA انجام شد و بررسى‌هاى بیشتر با روش PCR انجام شد.

نتایج: از 1114 نفر مورد مطالعه ٨٩% مرد و 11% زن بودند كه 4/٣٪ این افراد عفونت HTLV-I داشتند. در زنان مورد مطالعه فراوانى I-HTLV 4/4 % و در مردان 2/3% بود. همچنین در بررسى همراهى این عفونت با ویروس‌هاى,HCV HBV KSHV, در افراد مورد مطالعه به ترتیب فراوائى 7/2% و 4/5% و 2/43% به دست آمد.

نتیجهگیرى: به نظر مى رسد كه میزان ابتلا به عفونت HTLV-I در افراد مورد مطالعه (زندانیان زندان هاى مشهد) با میزان ابتلا به این عفونت در مشهد (١-٣٪) مطابقت دارد به علاوه همانطوركه انتظار مى‌رفت میزان ابتلا در زنان بیشتر از مردان است.

بررسی فراوانی عفونت ھمزمان HTLV-I در افراد HIV مثبت در شھرستان مشھد

محتوای آکاردئون

بررسی فراوانی عفونت ھمزمان HTLV-I در افراد HIV مثبت در شھرستان مشھد در سال 1388

اسماعيليان، نصر آبادى، ضيائى مهر، رياضى، ولى زاده، سروقد، مومنی هروی، رفعت پناه، رضایی

هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاه‌هاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران

فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠

مقدمه: رتروويروس‌ها خانواده اى متشكل از تعداد زيادى ويروس در مهره داران هستند، كه ويژگي‌هاى بسيار متفاوتى دارند. عفونت با بعضى رتروويروس‌ها حتى در شرايطى كه همراه با ويرمى در سراسر عمر هستند، احتمال دارد كه در كسر بزرگى از جمعيت، بيمارى آشكارى ايجاد نكنند. بطور مثال ويروس نقص ايمنى انسان (HIV) به طور تقريبى در اكثر افراد آلوده باعث سركوب سيستم ايمنى و بروز بيمارى‌هاى عفونى ميكروبى و بدخيمى‌ها مي‌شود. اما در برخى ديگر مانند ]-HTLV فقط در حدود ٥-١ درصد از افراد آلوده آن هم در مدت بسيار طولانى (٣٥-٢٥ سال) بيماري‌هاى وابسته، ميلوياتى و گاهى لوسمى ـ لنفوم سلول T بزرگسالان، را ايجاد مى‌كنند. انتظار مي‌رود كه عفونت همزمان HIV و HTLV-I  بر ييشرفت بيماري‌هاى وابسته به HIV تأثير گذارد.

روش بررسى: در مطالعه‌ى گذشته نگر از ٧٧ بيمار با عفونت HIV در مركز بيماري‌هاى عفونى و رفتارى وارد اين مطالعه شدند. اين افراد كه عفونت HIV در آنها ثابت شده بود، در مركز تحقيقات ايمونولوژى مورد آزمايش سرولوژى براى HTLV-I قرار گرفتند. سپس براى تایيد عفونت HTLV-I دو قطعه TAX و LTR در provirus DNA با PCR مورد ارزيابى قرار گرفتند.

نتايج: ٧٧ بيمار HIV مثبت با ميانگين سنى 34,34±8,29 مورد بررسى قرار گرفتند از اين بيماران كه 14 نفر زن و 63 نفر آنها مرد بودند، 6 نفر مرد داراى عفونت همزمان HTLV-I/HIV بودند (٧,٧٩%) كه با RT -PCR تاييد شد. اما در گروه خودشان (مردان) فراوانى عفونت همزمان 9,52% است. ميانگين سنى افراد HIV مثبت (13,5±36,83) و افراد داراى عفونت همزمان هر دو رتروويروس (7,8±36,3). بيشتر افراد اين مطالعه معتاد تزريقى و مرد بودند. به نظر مى‌رسد كه فاكتور خطر استفاده از سرنگ مشترک باشد. همچنين بين پيشرفت بيمارى در دو گروه بيماران HIV مثبت و بيماران با عفونت همزمان HTLV-I/HIV تفاوت معنى دارى وجود نداشت.

نتیجهگیری: به نظر می رسد که میزان عفونت همزمان HTLV-I/HIV در مشهد 79/7% است. که در مقایسه با عفونت HTLV-I به تنهایی (3-1%) بالا می‌باشد. به علاوه در این مطالعه عفونت فقط در مردان دیده شده است ( فراوانی 9.52% ).

واژه‌های كليدى: ويروس لنفوتروبيك انسانى نوع يك، ويروس نقص سيستم ايمنى، رتروويروس

بررسی مقایسه ای شدت بیماری در بدو تشخیص در عفونت همزمان HIV و HTLV-1با عفونت HIV به تنهایی در مرکز مشاوره بیماریهای عفونی رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد

حمید قربانی، اشرف توانایی ثانی

اولین همایش ملی مدیریت و کنترل عفونت‌های منتقله از خون، 2 تا 4 آبان 1397، مشهد، ایران

زمینه: شهر مشهد در شمال شرق ایران یک کانون اندمیک برای عفونت نادر HTLV-I می­باشد. در مطالعات بالینی که قبلا برروی بیماران با عفونت همزمان HTLV-I ,HIV انجام شده است، بیشتر تاکید برروی بارویروس و شمارش CD4 و مرحله بالینی بوده است، اما این مطالعه علاوه بر متغیرهای فوق، شدت بیماری در بدو تشخیص، نسبت زن به مرد، شیوع HTLV-I در مبتلایان بهHIV، میانگین و واریانس هموگلوبین، پلاکت و شمارش مطلق نتروفیل، را نیز تعیین کرده است.

مواد و روش­ها: دراین مطالعه مقطعی که در سالهای 89-90 بر روی پرونده های بیماران مرکز بیماریهای عفونی رفتاری مشهد انجام گردید، میانگینCD4، هموگلوبین، تعدادمطلق نوتروفیل، پلاکت، مرحله بالینی و شدت بیماری در بدو تشخیص بر اساس جداول سازمان بهداشت جهانی در  18بیمار مبتلا به عفونت همزمانHIV وHTLV-I  با  18بیمار مبتلا به عفونت HIV به تنهایی مقایسه گردید.

یافته‌­ها: در این مرکز شیوع عفونت HTLV-1  در بیماران مبتلا به HIV برابر 53/4درصد بود که اختلاف معنی داری با شیوع HTLV-1 در جمعیت عمومی مشهد(12/2درصد)داشت. میانگین اندکس­های خونی در محدوده نرمال قرار داشت و در دو گروه اختلاف معنی داری رویت نشد. میانگین شمارش CD4 در بیماران مبتلا به عفونت همزمان برابر 384 و در گروه مبتلا به عفونت HIV به تنهایی برابر473 بود که اختلاف در دو گروه معنی دار نبود. میانگین مرحله بالینی و شدت بیماری در بدو تشخیص مراحل پیشرفته را نشان نمی داد و در دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.

نتیجه‌گیری: بیماران مبتلا به عفونت همزمان مانند بیماران مبتلا به عفونت HIV به تنهایی در بدو تشخیص در مراحل پیشرفته قرار نداشتند. همچنین عفونت HTLV-I در بیماران مبتلا به HIV باعث بهبود یا بدتر شدن وضعیت بالینی و ایمونولوژیک بیماری نمی‌گردد.

بررسی میزان لنفوسیتھا و زیرلنفوسیتھا در افراد مبتلا به عفونت ھمزمان HIV/HTLV-I

محتوای آکاردئون

بررسی نمونه‌ھای پوستی مبتلایان به مایكوزیس فونگویید از نظر آلودگی با ویروس HTLV-1 به روش PCR

محتوای آکاردئون

تازه‌هائی از HTLV-1

محمود پناهی

خلاصه مقالات چهارمین کنگره سراسری بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران، 1372، تهران، ایران، صفحات 46-45

گرچه رتروویروس ها از گذشته دور شناخته شده بودند ولی ارتباط آن با انسان در دهه 1980 بررسی گردید و با مطالعه T-Cells بیماران Adult.T.Cell.Leukemia معلوم شد كه حاوی ویروسی هستند به اسم HTLV-1 و یا Human. T.Cell.Lymph Virus Type 1 و در 1985 بیماری Tropical Spastic paraparesis به عنوان بیماری دیگر با علت HTLV-1  شناخته شد (جاماییكا- تری نیداد) .و بعد بیماری دیگری در ژاپن شناخته شد به اسم HTLV-1 Associated Myelopathy . از نظر ساختمانی HTLV-1 شبیه سایر رترو ویروس ها و نهایتاً دارای قسمتهای gag و pol و env می باشد. HTLV-1 به علاوه دارای رژیون PX می باشد كه به نظر می رسد موجب فعال شدن Host Genes می شود. اخیراً به لیست بیماریها، بیماری HTLV-1 Associated Arthropathy نیز اضافه شده كه به صورت آرتریت انفلاماتوار می باشد و HTLV-1  در مایع سینوویال و سرم این بیماران پیدا می شود. ویروس HTLV-1 تروپیسم خاص به مغز و جسم سفید دارد و نیز اولیگودندروسیت ها و آستروسیت ها مورد تهاجم این ویروس قرار می گیرند. در میلوپاتی معلول این ویروس به نظر می رسد یك بیماری اتوایمون باشد. بیماریهای حاصله از ویروس HTLV-1 از نظر اپیدمیولوژی در مناطق خاصی از دنیا شیوع بیشتری دارد كه این موضوع فاكتورهای ژنتیك را مطرح می نماید. در حالی كه آلودگی ویروس در اكثر نقاط دنیا ملاحظه می‌شود. منجمله در ایران خصوصاً در خراسان بیماری از انسیدانس بالایی برخوردار است. در میلوپاتی حاصل از HTLV-1 درمان خاصی صورت نمی گیرد گو اینكه كورتیكوستروئیدها در 50% این بیماران موثر واقع می شود كه روش اثر آن قابل سوال است. شیمی درمانی استاندارد نیز در Adult T.Cell Leukemia مفید واقع می‌شود.

تاثیر ھمزمان عفونت HTLV-I بر HIV viral load، ماركرھای ایمونوفنوتیپیك و عوارض كلینیكی

محتوای آکاردئون

تاثیر ھمزمانی عفونت HTLV-I بر ویرال لود ویروسHIV، ماركرھای ایمونوفونوتیپیك و عوارض كلینیكی آن

نرگس ولى زاده، نرجس صاحب زاده، صدیقه فاطمی، زهرا ریاضی، حسین كیوانى، امیر رضا خلیقى، هوشنگ رفعت پناه، عبدالرحیم رضایى، سروقد

هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاه‌هاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران

فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠

مقدمه: مطالعات متعدد نشان داده است كه عفونت HTLV-I می‌تواند نسخه بردارى ویروس HIV را افزایش دهد. عفونت با این ویروس می‌تواند تعداد سلول‌هاى هدف HIV كه همان سلول‌هاى CD4 T مثبت هستند را افزایش دهد. بنابراین سلول‌هایى كه به این ویروس حساس نیستند را مستعد و از این رو روند پیشرفت بیمارى ایدز را تسریع مى‌كند و میزان بقا و طول عمر بیماران مبتلا را کاهش مى‌دهد. براى بررسى بیشتر ارتباط بین شمارش سلول‌هاى CD4 T و بار ویروس HIV در افراد آلوده به هر دو عفونت، ٢٣ بیمار آلوده به HIV از نظر بار ویروسى و عفونت I-HTLV مورد بررسى قرار گرفتند.

روش بررسى: بیست و سه بیمار با عفونت HIV وارد این مطالعه شدند. با استفاده از روش فلوسایتومترى ماركرهاى CD4 و CD8 سلول‌هاى T شمارش گردید. براى بررسى عفونت HTLV-I از روش الیزا و كیت (diapro italy) استفاده شد و براى تایید از روش RCR براى تكثیر دو ژن TAX و LTR استفاده شد. براى تعیین دقیق مقدار كپى RNA ویروس از دو روش test monitor HIV amplicore Cobas و روش RCR PRT REAL TIME استفاده شد.

نتایج: 20 بیمار با میانگین سنى 4/36 مورد بررسى قرار گرفتند كه 16 نفر آنها مرد و 4 نفر زن بودند. ٣ تفر (١٥%) از نظر HTLV-I مثبت بودند. هر سه مورد از نظر ژن‌هاى TAX و LTR مثبت بودند. بیماران از نظر این عفونت به دو گروه مثبت و منفى تقسیم شدند. میانگین تعداد كپى ویروس با روش Amplicore Cobass 413517 در گروه اول (HTLV-I منفى) و 286466 در گروه دوم بود و میانگین لگاریتم تعداد كپى به ترتیب در دو گروه اول و دوم ٩٢ /3 و 28/5 و میانگین لگاریتم تعداد كپى در روش Real Time PCR در دو گروه به ترتیب ٣/4 و ١٨/5 بود میانگین اولین شمارش CD4 در دو گروه به ترتیب 43/431 و 414 و میانگین آخرین شمارش CD4 در دو گروه 35/382 و ٣٩٨ بود. میانگین اولین و آخرین شمارش CD8 به ترتیب در دو گروه 53/1346،736 و 6652،736/1025 بود.

نتیجه‌گیری: یافته هاى این مطالعه نشان داد كه در افراد HIV مثبت داراى عفونت همزمان HTLV-I میزان بار ویروسی کمتر از افراد دارای عفونت HIV به تنهایى می‌باشد. اما این تفاوت در سطح ٩٥ درصد معنی دارى نبود. همجنین میزان سلول‌هاى CD4 و CD8 در دو گروه با هم تفاوت معنى دارى نداشته است.

تظاھرات اختصاصی پوستی در لوسمی /لنفوم سلول T بزرگسالان

محتوای آکاردئون

تظاھرات عفونت HTLV1 در سر و گردن

محتوای آکاردئون

عفونت ھمزمان ویروس لمفوتروپیک سلول تی انسانی با سایر عفونتھای ویروسی منتقله از راه انتقال خون در اھداکنندگان خون مشھدی

محتوای آکاردئون

فراوانی ویروس HTLV-I در بین افراد خونریزی دھنده در شمال شرق ایران

محتوای آکاردئون

گزارش یک مورد ھمراھی بیماری بولوس پمفیگوئید و ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی تیپ 1(HTLV1)

محتوای آکاردئون

گزانتوم منشر نرمولیپیدمیك دربیمار مبتلا به Adult T-cell Lymphoma/Leukemia

محتوای آکاردئون

Association of HTLV-I with autoimmune thyroiditis in patients with myelopathy/tropical spastic paraparesis and in HTLV-I carriers in Mashhad, North East of Iran

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپ‌های بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروس‌ها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروس‌ها وارد سلول‌های میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلول‌ها تكثیر می‌شوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد می‌گردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا می‌كند.

Evaluation of HTLV-1 as a risk factor in cervical carcinoma in Khorasan

محتوای آکاردئون