گزارشات پژوهشی-سایر موضوعات HTLV-1

بررسی استیگمای ناشی از ویروس htlv-1 دربین دانشجویان رشته پزشکی در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد

محتوای آکاردئون

بررسی اختلالات قند خون در بیماران ناقل اچ تی ال وی وان مراجعه کننده به مرکز انتقال خون مشهد

محققین: سید مرتضی تقوی، رضا فرید حسینی، امیر رضا خلیقی

کارفرما: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

كد طرح: 86480

تاریخ تصویب: 23/11/86 

تاریخ خاتمه: 23/07/88

زمینه: نقش احتمالی بعضی از عفونت های ویروسی در ایجاد دیابت نوع 1 محرز شده است. اخیراً اطلاعات زیادی در مورد احتمال ایجاد دیابت نوع 2 توسط ویروس ها منتشر شده است . ویروس تی سل انسانی نوع 1 (HTLV1) در بعضی از نقاط دنیا آندمیک است. هدف از مطالعه بررسی شیوع اختلالات قند خون در ناقلین این ویروس در مشهد بوده است.

بیماران و  مطالعه: 177 ناقل ویروس HTLV با سن بیشتر از 20 سال با 220 فرد سالم به عنوان گروه شاهد که دارای سن، جنس و اندکسل توده  بدنی مشابه بودند مقایسه شدند. نمونه خون در حالت ناشتا گرفته و جهت میزان قند خون آزمایش شد. نتایج با شیوع اختلالات قند خون در جمعیت عمومی مشهد نیز مقایسه شد.

نتایج:  شیوع اختلالات قند خون بصورت قابل ملاحظه ای در ناقلین ویروس بیشتر از افراد گروه شاهد بود. (16/10% در مقابل 5% برای دیابت و %98/25 در مقابل % 36/6 برای قند خون ناشتا مختل، پی کمتر از 05/0) شیوع اختلالات قند خون همچنین به صورت قابل  ملاحظه ای بیشتر از شیوع آن در جمعیت کل مشهد بود. شیوع اختلالات قند به صورت قابل  ملاحظه ای ای در ناقلین ویروس HTLV1 بیشتر از گروه شاهد بوده است. ویروسHTLV1  ممکن است ریسک دیابت را افزایش دهد.

كلمات كلیدی: دیابت، قند خون ناشتای مختل، ویروس HTLV1

بررسی ارتباط HTLV-I با پیش‌آگهی پیوند کلیه

محتوای آکاردئون

بررسی دانش، نگرش و عملكرد دانشجویان دندانپزشكی دوره بالینی نسبت به HCV ,HBV ,HIV ,HTLV-1

دانشجو:  صالح بابارزاده‌

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی:

دانشکده/ دانشگاه: دانشكده پزشكي دانشگاه آزاد اسلامي مشهد

كد پایان‌نامه:

مقدمه: یکی از عوامل خطر که دندانپزشکان را تهدید می‌کند ابتلاء به عفونتهای ویروسی مانند HTLV1 , HCV, HBV, HIV است. انتقال این ویروسها می تواند از بیمار به دندانپزشک، از دندانپزشک به بیمار و یا توسط دندانپزشک از یک بیمار به بیمار دیگر باشد. انجمن دندانپزشکان آمریکا (ADA) و مرکز کنترل بیماریها (CDC)  پیشنهاد کرده است که تمام بیماران دندانپزشکی به عنوان افرادی که بالقوه عفونی هستند در نظر گرفته شوند و اصول احتیاط های عمومی در مورد آنها رعایت شود.

هدف: در این مطالعه بر آن شدیم تا میزان دانش و چگونگی نگرش دانشجویان دندانپزشکی دوره بالینی دانشکده دندانپزشکی مشهد را نسبت به عفونتهای HTLV1, HCV, HBV, HIV بررسی کنیم. به علاوه نحوه عملکرد آنان را نسبت به اصول پیشگیری همگانی مورد ارزیابی قرار دهیم.

روش کار: در این مطالعه که بر روی 85 دانشجوی دندانپزشکی که در دوره بالینی مشغول به تحصیل بودند انجام شد ابتدا به وسیله یک پرسشنامه میزان دانش و نگرش آنان نسبت به عفونتهای ویروسی مذکور مورد ارزیابی قرار دادیم، سپس نحوه عملکرد آنان را به اصول پیشگیری همگانی توسط یک Checklist که به صورت نامحسوس پرشد، مورد ارزیابی قرار دادیم.

نتایج: در ارزیابی به عمل آمده حدود 96% از دانشجویان از سطح آگاهی متوسط به بالا در مورد HIV و به ترتیب 97%، 85% و 26% از سطح آگاهی متوسط به بالا در مورد HBV ، HCV و HTLV1 برخوردار بودند. در ارزیابی عملکرد حدود 51% از دانشجویان به بیشتر از 70% موارد احتیاطات همگانی عمل مي‌کرده اند.

واژه‌های کلیدی: عفونت HIV، عفونت HBV، عفونت HCV، عفونت HTLV، دانش، نگرش، عملکرد

بررسی شیوع عفونت‌های ناشی از ویروس‌های HCV و HTLV-1 به دو روش ELISA و PCR و مقایسه این دو روش در بیماران همودیالیزی مراجعه‌كننده به بیمارستان‌های گلستان و امام اهواز 85-1384

محتوای آکاردئون

بررسی فراوانی ع‍ف‍ون‍ت‍ه‍ای‌ وی‍روس‍ی‌ ه‍پ‍ات‍ی‍ت‌ B و C، ای‍دز و HTLV-I در ب‍ی‍م‍اران‍ی‌ ک‍ه‌ طی‌ م‍اه‍ه‍ای‌ ف‍روردی‍ن‌ ۱۳۸۱ ت‍ا ت‍ی‍ر م‍اه‌ ۱۳۸۳ ت‍ح‍ت‌ ک‍ات‍ت‍ری‍زاس‍ی‍ون‌ ق‍ل‍ب‌ ب‍ی‍م‍ارس‍ت‍ان‌ ام‍ام‌ رض‍ا (ع‌) ق‍رار گ‍رف‍ت‍ه‌ان‍د

محتوای آکاردئون

بررسی فراوانی گروههای خونی فرعی در افراد آلوده به ویروس HTLV-1

محققین: محمد هادی صادقیان، محمدرضا کرامتی

کارفرما: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

كد طرح: 87385

دانشجو:  عاطفه شیرین زاده فیض آبادی

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: ۶۴۷۲ ع

مقدمه: فراوانی ویروس HTLV-1 در مشهد 3-2% و در اهداء كنندگان خون 7/0% گزارش شده است. به دلیل شیوع بالای این آلودگی در منطقه ما شناخت ریسك فاكتورهای ابتلا به آن اهمیت زیادی دارد. در حال حاضر مطالعه ای از ارتباط بین گروه های خونی فرعی با آلودگی به ویروس HTLV-1 در منابع معتبر وجود ندارد. لذا این بررسی می‌تواند در روشن شدن وجود یا عدم وجود رابطه بین این دو كمك كننده باشد.

روش كار: از 100 نفر افرادی كه جهت اهدای خون مراجعه كرده و در آزمایشات اولیه و تكمیلی برای ویروس HTLV-1مثبت بودند، پس از انجام شرح حال با اجازه بیمار 2 میلی لیتر خون كامل با استفاده از ماده ضد انعقاد EDTA گرفته شد. سپس در طی 48-24 ساعت از انجام نمونه گیری بررسی آنتی ژنها با استفاده از آنتی بادی های تجاری تهیه شده بر علیه آنتی ژن های فرعی گلبول های قرمز صورت پذیرفت. در نهایت این نتایج با نتایج 332 نفر افراد HTLV1 منفی مقایسه گردید.

نتایج: در گروه مورد فراوانی آنتی ژنهای گروه خونی P1، N، M، JKb، JKa، k، K، Fyb، Fya، Leb، Lea، e.E، c.C  به‌ترتیب  28%،  32% ،  73%6%، 61%، 44%، 33%، 48%، 90%، 4%، 21%، 29%، 10%، 43%، 28%  و در گروه كنترل درصد فراوانی این  آنتی ژنهای نزدیك به گروه مورد بود. تنها فراوانی آنتی ژن e در گروه بیماران (6%) بیشتر از گروه شاهد (8/1%) بود و آزمون مربع كای تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر بروز آنتی ژن e را نشان داد (P =0.036).

نتیجه‌گیری: اگر چه مطالعات تكمیلی با تعداد بیشتر گروه مورد وشاهد جهت تصمیم گیری نهایی مورد نیاز است  اما نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بروز آنتی ژن e در افراد HTLV1 مثبت بیشتر است.

كلمات كلیدی: ویروس  HTLV-1، گروه خونی

بررسی میزان شیوع هپاتیت B و ارتباط آن با HTLV-1 در اعضای خانوارهای حاملین HBsAG در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل

محتوای آکاردئون

تشخيص عفونت ‏‎HTLV-1‎‏ با استفاده از روش ‏‎PCR

محتوای آکاردئون

تعيين نقش PCR در شناسايی ويروس HTLV-I در دهندگان خون سازمان انتقال خون مشهد

دانشجو:  مهران غلامين

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی:

دانشکده/ دانشگاه: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

كد پایان‌نامه: 1579

مقدمه: ویروس HTLV1 اولین رتروویروس انسانی که عامل بیماری لوسمی سلول های T بالغین بیماری فلج اسپاستیک (HAM/TSP) می باشد. این ویروس انتشار جهانی داشته ولی شکل آندمیک در مناطق خاصی مانند جزایر کارائیب، جنوب غربی ژاپن، آفریقا، بخشی از جنوب آمریکا و جنوب ایتالیا، تایوان، جنوب ایالات متحده وجود دارد. ویروس از طریق شیر دادن، انتقال خون، تماس جنسی (خصوصا از مرد به زن) و نیز از طریق سر سوزن‌های آلوده در افراد معتاد قابل سرایت می‌باشد. در این پایان نامه به بررسی میزان شیوع در بین دهندگان خون سازمان انتقال خون مشهد و نیز راه اندازی روشPCR برای تشخیص این ویروس خواهیم پرداخت.

روش‌ها: در مطالعات سرواپیدمیولوژی قبلی در مشهد، درصد شیوع را 3-2% در جمعیت شهر مشهد اعلام کرده‌اند. در این مطالعه به بررسی میزان شیوع در بین دهندگان انتقال خون مشهد پرداخته شده است. مطالعه از نوع مطالعه مقطعی (Cross Sectional) می باشد که در مدت 6 ماه بر روی مراجعه کنندگان به سازمان انتقال خون انجام شده است. در این مدت تعداد 28698 مورد مراجعه، که بر روی آنها تست ELISA مربوط به HTLV1 گذاشته شد و سپس روی موارد واکنش داده تست وسترن‌بلات و بعد از آن بر روی نتایج وسترن‌بلات PCR انجام شد.

نتایج: از بین 28698 نفر مراجعه کننده 228 مورد با تست الیزا واکنش داده و بقیه منفی شدند (موارد واکنش داده به شکل duplicate چک شدند). در مرحله بعد بر روی 228 مورد تست وسترن‌بلات انجام شده که نتایج زیر حاصل شد: 208 مورد HTLV1، 11 مورد HTLV، 8 مورد پاسخ نامشخص (Indeterminant) و 1 مورد منفی. بر روی این موارد تست PCR انجام شد که نتایج زیر به دست آمد: موارد HTLV1 و HTLV با پرایمرهای اختصاصی از دو ناحیه TAX و LTR ژنوم، تکثیر HTLV1 را نشان دادند. موارد Indeterminant و منفی هیچ گونه تکثیری را در دو ناحیه TAX و LTR از HTLV1 نشان ندادند. محاسبات آماری در این مطالعه ارتباط معنی‌داری را بین افزایش سن و درصد آلودگی (p<0.0001) و نیز بین افزایش آلودگی در خانم ها نسبت به آقایان (P=0.002 ) نشان داد.

بحث: با توجه به این که تا کنون هیچ گونه درمان اختصاصی خاصی جهت بیماران مبتلا به HTLV1 در دسترس نمی باشد لذا پیشگیری از شیوع بیماری از درجه و اهمیت خاصی برخوردار می شود. بنابراین شناسایی بیماران و افراد آلوده از طریق تست‌های تشخیصی حساس و دقیق الزامی است. یکی از این تست ها، تست PCR می باشد که از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است و می تواند در شناسایی افراد آلوده و نیز در مواردی که تست های سرولوژیک دچار محدودیت در پاسخ هستند کمک نماید. از طرف دیگر با مطالعه مشابه این مطالعه، در آینده می‌توان وضعیت و کیفیت کنترل و پیشگیری را بررسی نمود.

توسعه یك Real-Time PCR چندگانه جهت تشخیص همزمان ویروسهای لوسمی سلولهای Tانسانی و ویروس هپاتیت B با استفاده از پروب‌های Molecular Beacon

محتوای آکاردئون

راه‌اندازی تکنیک PCR بر بافتهای پارافینه جهت تعیین آلودگی به HTLV-I
راه‌اندازی روش In-House Real Time PCR به‌منظور تشخيص دقيق و سنجش کمی HTLV-1 در بيماران آلوده به ويروس در مشهد

محققین: سعید عامل جامه دار، هوشنگ رفعت پناه بایگی

کارفرما: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

كد طرح: 87538

تاریخ تصویب: 15/2/87 

تاریخ خاتمه: 30/9/90

زمینه: ویروس لمفوتروپیك T انسانی نوع یك، یكی از اعضاء خانواده رتروویروسی است كه با لوسمی سلول T بالغین(ATL)  و همچنین میلوپاتی و فلج اسپاسمی گرمسیری (HAM/TSP) در ارتباط می باشد. از آنجائی كه شهرهای استان خراسان بخصوص مشهد یكی از مهمترین مناطق اندمیک كشور برای این ویروس می باشد، در این راستا استفاده از تستهای تشخیصی سریع و دقیق برای سنجش کمی و حتی پیگیری درمان بیماران آلوده بسیار ضروری است و یكی از اولویتهای بهداشتی منطقه می باشد. متاسفانه تاكنون آزمایشگاه های تشخیصی و درمانی فاقد امكانات لازم برای سنجش ویروس HTLV-1 بوده است.

اهداف: هدف ما از این تحقیق راه اندازی آزمایش سنجش کمی DNA پروویروسی  به روش Real Time PCR  است. همچنین این آزمایش بر روی 20 بیمار مبتلا به ATL مورد ارزیابی قرار گرفت.

نوع مطالعه: بنیادی – کاربردی

روش مطالعه: آزمایش Real Time PCR بر پایه ژن Tax ویروس و با استفاده از دستگاه Rotor Gene انجام شد. DNA پروویروسی از نمونه خون محیطی بیماران جدا سازی شد. در این تحقیق، یک منحنی استاندارد خارجی با استفاده از رقتهای سریال ده برابر تهیه شد. محدوده وسیعی از تعداد کپی 1 تا 106 مورد آزمایش قرار گرفت. لود پرو ویروسی HTLV-1 در 20 بیمار آلوده مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد که این روش دارای تکرار پذیری خوبی استو قادر است که یک کپی از DNA پروویروسی HTLV-1 را شناسائی کند. این روش در محدوده گسترده ای از تعداد HTLV-1 DNA ( یک تا 106 کپی ) خطی بود. سرانجام تکنیک Real Time PCR  راه اندازی شده به عنوان یک روش سریع و قابل اطمینان برای سنجش کمی ویروس HTLV-1 قابل انجام بوده و همچنین به منظور پیگیری درمان بیماران قابلیت استفاده را دارد. 

كلمات كلیدی: ویروس لمفوتروپیك T انسانی نوع یك، تعداد پرو ویروس در خون، واکنش زنجیره ای پلی مراز در زمان واقعی، مشهد

كلون نمودن ژن ‏‎env‎‏ ويروس ‏‎HTLV-1‎‏ به‌منظور ساخت كيت تشخيصی ‏‎ELISA

محتوای آکاردئون

مطالعه شیوع HTLV-1 DNA و DNA HHV در بیماران مبتلا به لوکمی به روش PCR

محتوای آکاردئون

همراهی بین سیستم های گروه خونی ABO و Rh در دهندگان خون آلوده به ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی I در بین مراجعین به مرکز انتقال خون مشهد

محتوای آکاردئون

Development of an In-House Real Time PCR for accurate detection and Quantification of HTLV-1 in patients in mashhad

Saeid Amel Jamehdar, Houshang Rafatpanah

Start date: 15/2/87

End (Completion) date: 90/9/30 

Introduction: Human T lymphotropic virus type-1 (HTLV-1), one of the retrovirus members that is associated with adult T-cell leukemia (ATL) and myelopathy and tropical spastic paralysis (HAM/TSP). Since Mashhad, the capital of Khorasan Razavi province, is one of the most important endemic region of Iran for this virus, the use of rapid and precise tests for quantification and treatments follow up of infected patients is essential. Unfortunately so far there is no laboratory diagnostic and facilities for HTLV-1 quantification in this region of Iran.

Objectives & (hypothesis  OR questions): We have optimized an in-house Real Time PCR for amplification of HTLV-1 proviral DNA. This assay clinically evaluated in twenty patients with ATL.

Materials & Methods: Real-time RT-PCR assay on the basis of Tax region were performed with Rotor Gene system. The proviral DNA is extracted from whole blood samples. In this assay, an external standard curve was extracted with 10 fold serial dilutions of HTLV-1 DNA. A broad linear rang 1-5×106 was observed in this assay. We evaluated proviral load HTLV-1 in 20 HTLV-1 seropositive patients.

Results: The results demonstrated that this technique has good reproducibility and detected one HTLV-1 DNA copies in sample. The linearity of this approach was conserved over a wide range of HTLV-1 copy numbers.

Conclusion: Finally, the developed Real Time PCR represents good reproducibility for HTLV-1 viral load determination. However this technique is a fast and reliable method for the detection and quantitation of HTLV-1 DNA and could be applied during the monitoring of treatment.

Keywords: HTLV-1, Proviral load, Real Time-PCR, Mashhad