گزارشات پژوهشی- اپيدميولوژی HTLV-1

HLTV-1 در افراد خانواده در مشهد

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپ‌های بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروس‌ها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروس‌ها وارد سلول‌های میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلول‌ها تكثیر می‌شوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد می‌گردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا می‌كند.

آنالیز فیلوژنتیکی HTLV-1 در بیماران آلوده به ویروس در استان خراسان رضوی (مشهد، سبزوار و نیشابور)

محتوای آکاردئون

اپیدمیولوژی ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV-I) بین داوطلبین اهداکننده خون در خراسان رضوی طی یازده سال اخیر (از ابتدای سال 1382 تا پایان سال 1392)

محتوای آکاردئون

بررسی اپ‍ی‍دم‍ی‍ول‍وژی‌ HTLV-I در ش‍ی‍ر م‍ادران‌ س‍رم‌ م‍ث‍ب‍ت‌ م‍ش‍ه‍دی‌

دانشجو:  وی‍دا پ‍ی‍رزاده‌

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: ‌۳۸۱۰ ع

مقدمه: ضرورت حیاتی، حساس و چشمگیر برخی از بیماریهای انسانی است که سلامت و تندرستی افراد جامعه را از مرحله پیش از تولد که هنوز کودک آینده چشم به جهان نگشوده، با مخاطرات عظیم روبرو می سازد، و پس از تولد نیز در صورت تغذیه با شیر مادر امکان انتقال بیماری افزایش می یابد. و از آن جمله‌اند  عفونت HTLV-1 که علیرغم کشف اخیر ویروس، مشکلات مهمی ناشی از آن اعلام گردیده است از جمله لوسمی، لنفوم سلولهای T و پاراپارزی اسپاستیک و غیره. ویروس HTLV-1 مشتق از کلمات Humtan T Cell Leukemia/lymphoma virus type I می باشد که در سال 1978 میلادی کشف شد. این ویروس از دسته رترویروسهای انکوژن است و مناطق آلوده به این ویروس عبارتند از جنوب غربی ژاپن جزائر کارائیب و برخی نقاط دیگر در دنیا که شیوع عفونت با درصد کمتری در آنجا دیده می شود. مانند تایوان، برخی قسمتهای آفریقا گینه جدید، اسرائیل (در یهودیان مهاجر مشهدی) و… منطقه جدیدی که در سال 1370 به عنوان یک منطقه آلوده به ویروس htlv-1 به دنیا گزارش شد، شمال شرق ایران می باشد. حال با در نظر گرفتن اینکه در جمعیت هر کشور، گروهی که بیشتر در معرض خطر قراردارند زنان و کودکان می‌باشند که می‌بایست بیماری‌یابی سازمان‌یافته‌ای مطرح شود و از آن مهمتر پیشگیری هر چه سریعتر انتقال ویروس از افراد آلوده به دیگران. با توجه به طرق انتقال ویروس که شامل انتقال از مادر ب+ فرزند (عمودی)، تماس جنسی (انتقال افقی) و ترانسفوزیون خون عمدتاً در بیشتر مناطق آلوده تغذیه با شیر مادر گزارش شده است لذا بر آن شدیم تا برای اولین بار در ایران تحقیقی تحت عنوان «بررسی HTLV-1 در شیر مادران سرم مثبت مشهدی» را انجام دهیم.

روش‌ها: به منظور دست یابی به اهداف پژوهش یعنی تعیین وجود پروویروس HTLV-1 در شیر مادران سرم مثبت از میان 6507  مراجعه کننده زن با سنین بین 40-17 سال مشهدی به بانک خون مشهد، 110 زن سرم مثبت به لحاظ HTLV-1 را پیدا کردیم و با مراجعه خانه به خانه این افراد توانستیم 3 زن بچه شیرده پیدا کنم که پس از نمونه گیری از شیر این مادران نمونه ها را به دلیل موجود نبودن تکنیک آزمایش در ایران به امریكا فرستادیم. شیوع  HBsAg و VDLR را در جامعه مورد بررسی در سالهای مختلف اندازه گیری و مقایسه کردیم و همچنین میزان توزیع سنی HTLV-1 را در گروه مورد نظر.

نتایج: نتایج این پژوهش نشان می دهد شیوع HTLV-1 در بین زنان 40-17 مشهدی 38/1% می باشد. نتیجه فوق‌العاده مهم ما این که در هر سه نمونه ارسالی به آمریکا توانستند پرو ویروس را جدا کنند لذا انتقال از طریق شیر مادر برای ما صددرصد ثابت شد. از میان زنان HTLV-1 مثبت، بیشترین توزیع سنی در رده 40-36 سال و کمترین آن 30-17 بود. همچنین میزان شیوع HBsAg در این گروه 45/1% و در مقایسه سال‌های مختلف (73-75) بیشترین شیوع سال 74 و کمترین آن 75 بوده است. VDLR هم در فاصله زمانی فوق روند صعودی را طی کرده است و از 14/0% درصد در سال 73 به 23/0 درصد در سال 75 افزایش نشان داده است. براساس این بررسی نتوانستیم مورد مثبتی از همزمانی وجود HTLV-1 با HBsAg و VDLR پیدا کنیم.

نتیجه: از این بررسی می توان نتیجه گرفت که در پیشگیری از انتقال ویروس خصوصاً از راه تغذیه با شیر مادر و یا بهسازی شیر از ویروس باید اقدام اساسی صورت گیرد و لزوم به غربالگری زنان در سنین باوری از نظر سرم و پس از آن بررسی در شیر، سرم مثبت‌ها انجام گیرد. خوشبختانه تکنیک جداسازی ویروس از سرم در کشور ما موجود است ولی برای بررسی آن در شیر هیچ گونه امکانی فراهم نیست و لذا توجه مسئولین را به این نکته جلب می‌نماییم. مادران در صورت اطمینان از مثبت بودن ویروس در شیر از دادن آن به فرزندانشان خودداری کنند و یا اینکه بتوان شیر را عاری از ویروس نمود و می‌توان به این وسیله سیکل اندمیک عفونت را در منطقه قطع کرد. مسئله دیگر لزوم بررسی عل افزایش VDLR در این گروه از سالهای متوالی می باشد.

بررسی توزیع فراوانی آنتی‌بادی HTLV-1 دربیماران تالاسمیك شهر گرگان در سال 83

محتوای آکاردئون

بررسى سروابیدمیولوژى عفونت HTLV I-II در میان بیماران دریافت كننده مكرر خون تالاسمى، هموفیلى وهمودیالیز استان بوشهر سال ١٣٨٢

محققین: محمود رضا پوركریم

کارفرما: سازمان انتقال خون ایران

سال تصویب: ١٣٨٢

بیان مسئله: افراد تالاسمیک، هموفیل، همودیالیز به واسطه مصرف خون و فراورده‌هاى آن هزینه هنگفتی را بر بخش درمان كشور تحمیل مى‌نمایند. این افراد به دلیل مصرف بالاى این قبیل مواد بیولوزیك در معرض اكتساب بسیارى از عفونت‌هاى قابل انتقال توسط خون و فراورده‌هاى أن هستند كه این قبیل عفونت‌ها هزینه درمان این افراد را تا چندین برابر افزایش خواهد داد. از طرفى بخش‌هاى درمانى با انجام آزمایشات روزانه براى فرآورده‌هاى مصرفى نیز آزمایشات متناسب خود افراد دریافت‌كنتده توانسته‌اند این نقل و انتقالات را به حداقل برسانند. در این میان ویروس HTLV كه از دسته رتروویروس مى‌باشد عاملى است كه در نقاط مختلف دنیا در این افراد مطالعه شده است و عمدتا جزو آزمایشات روزانه سازمان انتقال خون نمى‌باشد. به جاست، طى یك بررسى سرولوژى در این منطقه از كشور بر روى أین دسته افراد میزان ابتلا و درصد شیوع را مشخص و در صورت نیاز به عنوان یك آزمایش ضرورى بر روى خون و فرآورده‌هاى مصرفى این افراد پیشنهاد گردد. در این راستا كل جمعیت تالاسمى، هموفیلى و همودیالیز استان توسط HTLV Elisa test مطالعه و در صورت مثبت بودن تحت آزمایشات تأییدى western blot قرار خواهند گرفت. در نهایت میزان شیوع، ارتباط آن با سن، جنس و دفعات مصرف فرآورده‌ها یا خون آنالیز آمارى خواهد شد.

اهداف: تعیین سرواپیدمیولوزى عفونت HTLVI-II در میان بیماران دریافت كننده مكرر خون تالاسمى، هموفیلی و همودیالیز استان بوشهر سال ١٣٨٢

روش اجرا و انجام تحقیق: مطالعه از نوع Descriptive است. جامعه مورد مطالعه كلیه افراد تالاسمیك، همودیالیزى استان بوشهر مى‌باشد كه توسط HTLVI/II Elisa test بررسى مى‌شوند و موارد Reactive توسط وسترن بلات آزمایش خواهند شد. حجم نمونه ۵٣۵ نفر است که نمونه‌ها به روش سرشماری انتخاب می‌گردند. داده‌هاى استحصالى توسط روش آمارى T test وكاى دو و آنالیز واریانس، آنالیز آمارى مى‌شوند.

بحث و نتیجه: این مطالعه بر روی ۶4٢ بیمار دریافت کننده مكرر خون شامل 455 نفر (٧٨ /75 درصد) تالاسمی، ٨۶ نفر (3/13 درصد) هموفیل و ١٠١ نفر (7/١٥درصد) همودیالیز انجام شد. از میان سه ګروه یادشده تنها ۴١ نفر از افراد تالاسمیک آزمایش الایزا آنها مثبت شد. از این تعداد ٢۶ نفر ساكن بوشهر، ۶ نفر ساکن برازجان، ٨ نفر ساكن كنگان و یك نفر ساكن خارک بودند. به طور كلى 14 نفر (1/2 درصد) از کل جمعیت ۶۴٢ نفرى دریافت‌كننده مكرر خون عفونت را تشان دادند كه با اختصاص این رقم یه جمعیت تالاسمیک استان (455 نفر) ٠٧/3 درصد این افراد واجد عقونت شناخته شدند. اكثر مقالات و سوابق تحقیق به مثبت بودن تست الایزا اكتفا نموده و آنرا مبناى درصد آلودگى و شیوع قرارداده‌اتد، حال آنكه در مطالعه ما یا معیار قراردادن تست الایزا (41 مورد) درصد آلودگى جمعیت تالاسمی‌های استان با HTLV ٠١/9 درصد می‌باشد. با توجه به تعداد افراد تالاسمیک در مناطق مختلف استان یوشهر، تقریبا تعداد افراد تالاسمیک منطقه کنگان با جمعیت ابن افراد در شهر بوشهر برابر است اما میزان فراوانى افراد داراى واكنش با الایزا ودر نهایت افراد آلوده تأیید شده با تست وسترن بلات در جمعیت تالاسمیک ساکن یوشهر بسیار بیشتر از جامعه همانند آن در كنگان است. این امر مى‌تواند بدلیل استفاده از كلبول هاى شسته شده در بوشهر به جاى استفاده از فیلترهای لوكوتراپ در مقایسه با شهرستان كنكان باشد، چرا كه استفاده از فیلتر بدلیل گیراندازى (٩٥ درصد) از گلبول‌هاى سفید در مقابل كارایى حذف گلبولها توسط خون شسته (٧۵ درصد) می‌تواند به طور معنی‌دارى انتقال عفونت را كاهش دهد. در این مطالعه ٣۶ مورد از ۴١ مورد الایزا مثبت و ١٣ مورد از 14 مورد وسترن بلات مثبت به گروه سنی ٢٠-١۵ ساله‌ها تعلق دارند با این وجود یا انجام آزمون chi-square هیج اختلاف معنى دارى بین نتایج وسترن بلات و میانگین سنى افراد مشاهده نشد. 67/0 = Pvalve هم چنین از نظر توزیع نتایج وسترن بلات در دو جنس مختلف از نظر آماری اختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید. جالب اینكه از جمع افراد وسترن بلات مثبت یک خانم ٢٣ ساله واجد عفونت تأیید شده با هر دو تیپ I,II ویروس HTLV مشاهده گردید.

بررسی سرواپيدميولوژی ويروس HTLV-1 در بيماران تالاسمی دريافت‌كننده مكرر خون مراجعه‌كننده به بيمارستان كودكان حضرت علی اصغر (ع) و درمانگاه

محتوای آکاردئون

بررسی سرواپيدميولوژيك HTLV1 در استان گلستان

محتوای آکاردئون

بررسی سرواپيدميولوژيك آنتی‌بادی بر عليه ويروسhtlv-1 در بيماران تالاسميك دريافت‌كننده مكرر خون مراجعه‌كننده به بيمارستان كودكان حضرت علی اصغر(ع)

محتوای آکاردئون

بررسی سرواپيدميولوژيك عفونت HTLV-1 در شهرستان نیشابور

دانشجو: ع‍ل‍ی‌ ن‍ص‍ی‍ری‍ان‌

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: 5215 ع

نخستین بار HTLV در یک رده سلولی T- لنفوبلاستوئید (HUT- 102) که از یک بیمار با لنفوم پرستی بدست آمده بود، شناسایی شد (توسط گالو و همکاران) اجزای نوع C رتروویرال در این رده سلولی پیدا شدند. در 1981 توسط Hinuma و همکارانش، رده سلولی MT-1 که از یک بیمار ATLL به دست آمده بود، به عنوان محل تجمع و تروویروس نوع C مشخص گردید و این رده سلولی آنتی ژنهایی تولید می کرد که با سرم بیماران مبتلا به ATLL واکنش نشان می داد. ویروس هایی که توسط این رده سلولی تکثیر می یابند یکسان بوده و آنها را HTLV-1 نام نهادند. لنفوم/ لوسمی سلول T بالغین اولین بار در سال 1977 به وسیله آقای تاکاتسوکی و همکاران در ژاپن تشریح شد. از آن زمان ATLL در بیشتر قسمت دنیا یافت شده است. حدود 20-15 میلیون فرد آلوده به ویروس HTLV-1 در سرتاسر جهان وجود دارند. وجود کانونهای اندمیک در بین مناطقی که ویروس نادر است یا اصلاً وجود ندارد. مهمترین مشخصه اپیدمیولوژیک ویروس می باشد. مناطق یا اندمیسیته بالا در جنوب غربی ژاپن کارائیب، مرکز و جنوب آفریقا منطقه بین قاره ای آفریقا و خاورمیانه (در منطقه آندمیک جدید خراسان) می باشد. در بررسی های سرواپیدمیولوژیک وجود اندمیک ویروس در تایوان و  اکینا را نشان داده شده است. آلودگی HTLV-1 و چند مورد ATLL در ایتالیا و اسرائیل، گینه نو جنوب شرقی آمریکا و میان آمریکائی های ژاپنی تبا رو ساکن در هاوایی دیده شده است.

در سال 1985 دکتر فرید حسینی و همکاران موفق شدند نقطه اندمیک جدید را در مورد ویروس HTLV-1 در دنیا معرفی نمایند. این موضوع توجه بخش ویروس شناسی دانشگاه کورئل آمریکا و انستیتو پاستور پاریس را به خود جلب نمود و با مشارکت این دو موسسه علمی برای اولین بار مطالعه سرواپیدمیولوژی HTLV-1 در خراسان توسط گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. دکتر فرید حسینی و همکاران نشان دادند که میزان آلودگی به ویروس HTLV-1 در خراسان و در مشهد حدود 3/2 درصد می باشد. سپس دکتر فرید حسینی با همکاری دکتر جسین و پروفسور دت از انستیتو پاستور پاریس موفق شدند که فایلوژنتیک HTLV-1  در خراسان را مورد مطالعه قرار دهند. ویروس جدا شده از بیماران مشهدی و انجام PCR نشان داد که HTLV-1 اندمیک در مشهد یک ویروس HTLV-1 کلاسیک بوده و فایلوژن این ویروس به نام HTLV-1 مشهد در مجامع علمی بین المللی به ثبت رسیده است.

این مطالعه اولین مرحله از پروژه چند مرحله ای بررسی ایپدمیولوژیک عفونت HTLV-1 در نیشابور بود. شهر نیشابود به 5 منطقه بهداشتی تقسیم شده است 1003 نمونه این طرح تحقیقاتی به صورت تصادفی با توجه به جمعیت کل هر یک از 5 منطقه نیشابور انتخاب گردیده است. پس از پر نمودن پرسشنامه ها 5 cc خون وریدی از هر داوطلب گرفته می شد. نتایج عمده ای که از این طرح تحقیقاتی حاصل شد عبارتند از:

1- سروپروالانس عفونت HTLV-1 در نیشابور 4/3% گزارش گردید. (CI%95=2/3-4/5%)

2- نسبت مذکر به مونث در جمعیت سرم مثبت 33 به 67 بود.

3- شیوع عفونت HTLV-1 با افزایش سن افزایش نشان می داد.

4- همانطور که انتظار می رفت شیوع عفونت در شهر توزیع یکنواختی نداشت به صورتی که:

الف) قدیمی ترین منطقه شهر (منطقه 3) بیشترین شیوع را شامل شد (9/4%)

ب) میزان عفونت در مناطق مرکزی شهر ( 2 و 1) در مقایسه با مناطق محیطی شهر (4 و 3) بیشتر بود.

لازم به تذکر است که شیوع عفونت در جنس مونث کمی بیش از مذکر گزارش گردید اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.

بررسی سرواپيدميولوژيک عفونت HTLV-1 در شهر سبزوار در سال 1385

محتوای آکاردئون

بررسی سرواپيدميولوژيك ويروس لنفوتروپيك سلول‌های T انسانی (HTLV) در اهداكنندگان خون پايگاه مشهد، 87- 1385

دانشجو:  حمید رضا صفابخش

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دوره MPH

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه:

سابقه و هدف: ویروس های لنفوتروپیك سلول های T انسانی  (  Human T-lymphotropic virus type 1/2) از خانواده رتروویروس ها می باشند. HTLV-1 به عنوان عامل دو بیماری مهم لوسمی سلول T بالغین (ATL) و پاراپارزی اسپاستیك گرمسیری  (TSP) مطرح شده است. باتوجه به اینكه یكی از راه های انتقال آن خون می‌باشد و شهر مشهد از مناطق آندمیك این ویروس در سطح كشور ایران محسوب می‌شود. تعیین فراوانی آلودگی به این ویروس در اهداكنندگان خون شهر مشهد ضروری به نظر می‌رسد.

مواد و روش‌ها: كلیه داوطلبین اهدای خون پایگاه مشهد طی سال های 1385 تا 1387 که پس از مصاحبه و معاینه پزشک واحد اهداکنندگان، واجد شرایط اهدای خون بودند و در بررسی آزمایشگاهی Anti HTLV نمونه سرم آنها در آزمایش غربالگری به روش الیزا مثبت و در آزمایش ﺗﺄییدی وسترن‌ بلات نیز مثبت گزارش شده بود، به عنوان افراد آلوده به این ویروس در نظر گرفته شدند و ضمن بهره‌گیری از روش های آماری و توصیف مشخصات دموگرافیك آنها، به منظور مقایسه و بررسی ارتباط بین برخی از متغیرها با یک گروه شاهد از میان اهداکنندگان سالم خون در همان مقطع زمانی مقایسه شدند و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و بنابراین، مطالعه از نوع توصیفی ـ تحلیلی می‌باشد.

نتایج: از مجموع 1011 نفر که Anti HTLV مثبت گزارش شده بودند 837 نفر (8/82 درصد) مرد و 174 نفر (2/17 درصد) زن بودند، نسبت موارد مثبت در زنان اهداء كننده خون، 53/0 درصد و در مردان، 36/0 درصد و بنابراین در جنس مونث 47/1 برابر جنس مذكر، به دست آمد. میانگین سنی آنها 79/10 ± 27/38 به دست آمد و مشاهده شد كه با افزایش سن افراد بر میزان موارد مثبت، افزوده شده و از نسبت موارد مثبت در دوره سه ساله مطالعه كاسته شده و به ترتیب ارقام 47/0 درصد، 39/0 درصد و 35/0 درصد به دست آمد. همچنین متغیرهای سن، جنس، وضعیت ﺗﺄهل، سطح تحصیلات و سابقه اهدای خون با مثبت بودن آزمون در سطح P < 0.001 معنی دار بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به کاهش روند شیوع آلودگی در اهداکنندگان مراکز انتقال خون مشهد، انجام مطالعه‌ای در جمعیتی غیر از اهداکنندگان خون در مشهد حائز اهمیت می‌باشد زیرا كه اهداكنندگان به عنوان افرادی از جامعه تلقی می شوند كه مخاطرات رفتاری كمتری دارند و این میزان نمی تواند بیانگر میزان آلودگی در جمعیت عمومی باشد.  با توجه به نسبتاَ بالا بودن آلودگی به این ویروس در منطقه، شناسایی عوامل خطر در جمعیت عمومی و حذف افراد پرخطر در طی فرایند انتخاب اهداكنندگان می تواند در افزایش سلامتی خون های اهدایی موثر باشد.

واژه‌های كلیدی: HTLV، اهداكنندگان خون، مشهد

بررسی سروپروالانس عفونت با ويروسهای HBV ،HCV ،HIV و HTLVI در بيماران ترومائی بستری شده در بيمارستان امداد (شهيد کامياب) مشهد- 1386

محققین: رضا وفائی نژاد، علی اصغر مافی نژاد

کارفرما: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

كد طرح: 87096

مقدمه: كاركنان  بهداشتی درمانی،  بویژه اعضای تیم جراحی اغلب قربانیان صدمات ناشی از وسایل نوک تیز آلوده با خون و یا تماس مخاطها یا پوست ناسالم با خون یا مایعات بالقوه عفونی هستند.می دانیم ناقلین از نظر بالینی قابل شناسایی نیستند، لذا تماس با خون ، ترشحات و بافتهای همه بیماران می تواند خطرناک باشد و ، سبب ترس و اضطراب کسانی که دچار صدمه شغلی شده اند و یا در معرض اینگونه صدمات هستند می شود.هدف این بررسی ، تعیین فراوانی عفونت با ویروس‌هایHBV ، HCV ، HIV   HTLVI در بیماران بستری در بیمارستان شهید كامیاب مشهد در سال 1387 می‌باشد.

روش كار: در سال ۱۳۸۷، برای بیش از 6000 بیمار بستری  تستهای HBsAg، HTLV، Anti-HIV، Anti-HCV  انجام شده بود. نتایج این تستها جمع آوری و مورد بررسی قرارگرفت.

نتایج: از 26189 مورد انجام آزمایش ، تعداد 287 مورد تست مثبت(1.09%) از نظر یكی از ویروسهای  HIV-HBV-HCV-HTLV به مثبت گزارش شده بود. تعداد موارد مثبت Anti-HCV  98 مورد ( 1.35%)  ،تعداد موارد مثبت ‌HBsAg  ، 137 مورد (2.05%) ،تعداد موارد مثبت HTLV ، 60  مورد (0.93%) و یك مورد Anti-HIV  (0.02%)  بوده است.

نتیجه‌گیری: انجام غربالگری بیماران قبل از عمل جراحی ، برای برخی ویروسهای منتقله از راه خون (HBsAg – HTLV  Anti-HIV – Anti-HCV )  ، متضمن هزینه است و بدلیل موارد منفی كاذب ، همه بیماران آلوده را به درستی شناسایی نخواهند شد. مهمترین اقداماتی كه سبب جلوگیری از مبتلا شدن كاركنان مراقبت سلامت به عفونتهای منتقله از راه خون می شوند ، عبارتند از : رعایت توجهات استاندارد در حین كار با بیماران ، بی خطر كردن محیط و وسایل كاری ، انجام واكسیناسیون موثر كاركنان برعلیه هپاتیت ، پیگیری هر تماس شغلی با خون و دیگر ترشحات آلوده ، و انجام اقدامات پیشگیری بعد تماس (با HBV و HIV )

كلمات كلیدی: سروپروالانس،  HBV ، HCV ، HIV ،  HTLV-I

بررسی سروپره والانس HTLV-I در 110 خانم باردار مراجعه‌کننده به چند کلینیک تخصصی زنان در سطح مشهد (مطالعه آینده‌نگر)

دانشجو:  امید شهریار آریامنش  

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: ‌۴۴۷۸ ع

علی رغم پیشرفت های شگرفی که امروزه در امر بهداشت و شناخت عوامل مولد بیماریها نصیب بشر گردیده، وی آمارهای موجود جهانی بیانگر این حقیقت است که هنوز هم در کشورهای عقب نگهداشته شده و در حال توسعه بیماریهای عفونی و ویرال یکی از علل مهم مرگ و میر به شمار می روند. جهانی که در آن به سر می بریم مملو است از میکروبهای گوناگون که هر یک رازی نهفته در خود داشته و در چرخه حیات باعث تغییراتی در طبیعت شده و بسیاری از آنها نیز سبب آسیب هایی در انسان می شوند که نتیجه آن بروز بیماریهای عفونی در جوامع انسانی است. به طوری که تاریخ پزشی گویاست میکروبهای بیماریزا پیوسته اجتماعات انسانی را مورد هجوم قرارداده و در این راه میلیون ها انسان جان خود را در نتیجه ابتلا به آنها از دست داده اند، هر چه بشر آگاهی بیشتری از این میکروارگانیسم ها، چرخه حیات و نحوه مکانیسم آنها در ایجاد بیماریها داشته باشد بهتر می تواند در کنترل و ریشه کنی عفونت ها موفق باشد و این مهم زمانی فراهم می آید که پزشکان و دیگر افرادی که با امر درمان و پیشگیری در ارتباط هستند از اطلاعات جدید آگاهی داشته باشند. عفونتهای ویروسی و بالاخص ویروسهای شناخته شده در یکی دو دهه اخیر همانند HTLV، HIV و… در کشور ما هنوز به درستی شناخته نشده اند و در ایران آزمایشگاههای ویروس شناسی چندانی نداریم و برخورد با بیماریهای ویروسی در جامعه پزشکی ما هنوز با دید شک و گمان است. آمار چندان دقیقی از افراد HIV  مثبت یا HTLV مثبت در سطح کشور وجود ندارد. گرچه شاید به دلایلی هنوز عفونت HIV شیوع قابل توجهی در کشورمان پیدا نکرده ولی بعضی از نقاط کشورمان از جمله خراسان یکی از مناطق آندمیک HTLV می باشد. طبق مطالعه دکتر فرید و همکارانش در گروه ایمونولوژی مردم مشهد 3/2%ناقل HTLV-1 می باشند. HTLV یک رترویروس انسانی می باشد که طیفی از بیماریها از بد خیمی (ATL) تا اختلالات نورولوژیک (HAM) و… را در انسان سبب می شود. طرق انتقال متعدد داشته ولی از آنجائیکه مهمترین راه انتقال و انتشار آن از طریق شیر مادر می باشد لذا غربالگری مادران باردار در مناطق آندمیک از این لحاظ می تواند نقش مهمی در کنترل این عفونت در منطقه داشته باشد. لذا ما بر آن شدیم که شیوع HTLV-1 را در خانمهای باردار مشهدی بررسی کنیم که حدود 196 خانم باردار به صورت راندوم از چهار مرکز تخصصی زنان و زایمان در سطح شهر مشهد انتخاب شدند و بررسی مذکور به طریق الایزا بوسیله آزمایشگاههای سطح شهر و سازمان انتقال خون صورت گرفت.

بررسی سرولوژی HTLV1 در بیمارستان تالاسمیک و دیالیزی استان چهارمحال و بختیاری در سال 1384

محتوای آکاردئون

بررسی سرولوژيك فراوانی HTLV-I و HTLV-II در اهداءكنندگان خون و ارتباط آن با تغييرات سلول‌های خونی

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع Anti-HTLV I/II در اهداكنندگان خون در پايگاه انتقال خون مراكز 27 استان در ايران

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع HTLV1 مثبت در خانم‌های حامله مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در طی سالهای 84-82

دانشجو: مريم شبيرى

استاد راهنما: مرضيه مهاجرى

استاد مشاور: فاطمه حبيبى

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه: دانشكده پزشكی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

كد پایان‌نامه:

حاملگی یک پدیده فیزیولوژی شایع است که باعث بقای نسل می‌شود. از آن جایی که بیماری‌های عفونی در طی حاملگی خطراتی برای مادر و جنین در بر دارند و تعدادی از آنها قابلیت انتقال به جنین را در طول حاملگی دارند و تعدادی از آن  ها قابلیت انتقال به کودک را در طول دوره شیردهی از طریق تغذیه با شیر مادر را دارند و باعث عوارض و عواقب دیررس در آینده می شوند لذا بررسی و پیگیری این بیماری ها در طول دوره حاملگی و بعد از آن توصیه می شود . از آن جمله می توان به عفونت HTLV1 اشاره کرد که قابلیت انتقال Postnatal و با احتمال کمتر Prenatal را دارد. لذا شناسایی افراد حامله مبتلا به HTLV1 که یک گروه پر خطر هستند، از نظر پیگیری خود بیمار و جلوگیری و یا کاستن احتمال انتقال آن به جنین و کودک از طریق دادن اطلاعات لازم و انجام راهنمایی های کامل، به خصوص در مناطق آندمیک عفونت از جمله ایران بالاخص خراسان ضروری به نظر می‌رسد. HTLV1 در کشور ما و به خصوص استان خراسان شیوع روز افزون دارد. با توجه به این مسائل بر آن شدیم تا میزان شیوع HTLV1 را در خانم های حامله بررسی کنیم.

روش کار: بررسی حاضر یک مطالعه مقطعی است . این مطالعه شامل کلیه خانم های بارداری است که در دوران بارداری جهت مراقبت های دوران بارداری به کلینیک‌های دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مستقر در بیمارستان های 17 شهریور و 22 بهمن و آریا طی تیر ماه 1382 تا تیر ماه 1384 مراجعه نموده‌اند. کلیه افراد اشاره شده علاوه بر معاینات و آزمایشات معمولی دوران بارداری از نظر ابتلا به HTLV1 نیز بررسی شدند. برای تشخیص ابتلا به عفونت HTLV1 از تست الیزا (ELISA) برای تمام بیماران استفاده می شد و تعدادی از کسانی که در این تست مثبت می شدند برای تائید بیشتر بر روی نمونه خون آنان تست PCR انجام می‌شد. باید به این نکته اشاره شود که بقیه افراد که تست الیزای آنها  مثبت بود حاضر به انجام PCR  نشدند. برای کلیه افراد مورد مطالعه یک پرسشنامه که حاوی اطلاعات فردی و سایر موارد مورد نظر در این بررسی بود تکمیل می‌شد . پس از جمع آوری داده ها آنها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

نتایج: در این بررسی مشخص شد که: 1- 30% درصد بیماران HTLV1 مثبت بودند که این میزان عفونت بالا را در خانم های حامله در شهر مشهد نشان می دهد. 2- اکثر زنان باردار مبتلا ، از بیماری خود قبل از حاملگی بی اطلاع بودند. 3- کلیه نوزادان مادران مبتلا، در بدو تولد علامتی نداشتند و هیچ عفونت کونژنیتال یا نقایص مادرزادی در این نوزادان دیده نشد. 4- اکثر خانم‌های باردار مبتلا، سابقه مراجعه به دندانپزشکی را داشتند که خود می‌تواند راهی برای انتقال عفونت باشد. 5- عفونت HTLV1 در طول مدت حاملگی مداخله‌ای ندارد. 6- اکثر زنان باردار مبتلا هیچگونه علائمی از بیماری را نداشتند که خود می تواند عاملی در جهت ناآگاه بودن مادر از بیماری خود باشد.

واژگان کلیدی: حاملگی، HTLV1، شیوع

بررسی شيوع HTLV1 و تعيين فراوانی فاكتورهای خطر آن در سطح هرمزگان

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع HTLV-I در ميان بيماران تالاسمی و هموفيل در تهران

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع آل‍ودگی‌ ب‍ا HTLV-I بیم‍اران‌ ه‍م‍ودی‍ال‍ی‍زی‌ اس‍ت‍ان‌ خ‍راس‍ان‌

دانشجو:  ف‍ی‍روزه‌ دان‍ش‍وری‌

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: ‌۳۵۳۶ ع

بررسی شيوع آلودگی به ويروس HTLV-1 در ايران

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع سرمی ویروس HTLV-1 در اهداکنندگان خون در شهرکرد به روش الایزا

محتوای آکاردئون

بررسی شیوع عفونت HIV,HCV,HBV,HTLV در اهدا کنندگان خون مشهد از سال ١٣٨٥ تا ١٣٨٩

محققین: مریم بیاتی، آرام مشکینی ، حمیدرضا صفایخش، الهام آریامنش، ریحانه بازر گانی، علی حسنی

کارفرما: اداره كل انتقال خون خراسان رضوی

تاریخ تدوین گزارش نهایى: ١٣٩٢

سابقه و هدف: امروزه با توجه به مصرف بیش از پیش خون وانواع فرآورده‌های آن در بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها طب انتقال خون جایگاه ویژه‌ای در جامعه پیدا کرده است. یکی از مهمترین مشکلاتی که بر سر راه طب انتقال خون قرار دارد، انتقال بیماری‌های عفونی است. از آنجا که خون فقط از منابع انسانی تامین میشود و بیماری‌های منتقله از راه خون اهمیت بالایی در مراکز انتقال خون دارند لذا توجه به شیوع این عفونت‌ها حائز اهمیت است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده است که بر روی اهداکنندگان خون پایگاه انتقال خون مشهد که از سال ١٣٨٥ تا ١٣٨٩ در این پایگاه مبادرت به اهدای خون نموده‌اند به صورت تمام شماری انجام گرفت. اطلاعات مربوط به سن و جنس و سابقه اهداى خون و سطح تحصیلات و تاهل و ابتلا یا عدم ابتلا به عفونتهاى هیاتیت B، هیاتیت C، HIV و HTLV در مورد افراد تحت مطالعه استخراج و وارد نرم‌افزار آماری 17- SPSS گردید و مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.

نتایج: از سال ١٣٨۵ تا ١٣٨٩ تعداد ۴٠٩۶٧۶ واحد خون از اهداکنندگان پایگاه انتقال خون مشهد اخذ گردیده است. در آزمایشات انجام شده به روش الایزا و تاییدى وسترن بلات و نوترالیزاسیون از نظر بررسى آلودگى به ویروسهای هیاتیت B، هباتیت C، HIV و HTLV در میان اهداکنندگان، در کل تعداد ٧٢٩٧ مورد مثبت گزارش گردید که تعداد ۶۵٢٩ نفر (٨٩.٥%) مرد و ٧۶٨ نفر (١٠.٥٪) زن بودند. بیشترین میزان شیوع سرمى مربوط به هپاتیت B (٠,٩٧%) بود.

نتیجه‌گیری: ارتقا سطح علمی و آموزشی و اطلاعات بهداشتی اهداکنندگان خون، آموزش راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی، آموزش مستمر پرسنل فنی و به روز بودن روشهای آزمایشگاهی، سیستم نرم‌افزاری ثبت نام یكپارچه كشوری و همچنین اهتمام بیشتر یر اهدای خون مستمر مورد تاکید می‌باشد.

کلمات کلیدی :شیوع، اهداکنندگان خون، مارکرهای ویروسی

بررسی شيوع عفونت HTLV-1 در بیماران مبتلا به اسپوندیلوآرتروپاتی سرونگاتیو و ارتباط آن با علائم مفصلی و خارج مفصلی بیماران ازسال ۱۳۷۹ تا سال ۱۳۸۲ در بیمارستان قائم(عج)

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع عفونت HTLV-1 در زنان باردار و م‍وارد م‍ث‍ب‍ت‌ آن‌ در خ‍ون‌ ب‍ن‍د ناف

دانشجو:  ال‍ه‍ه‌ ع‍ل‍وی‌

استاد راهنما: رضا فریدحسینی

اساتید مشاور: پوری هوشمند، حسن برادران

مقطع تحصیلی: ک‍ارش‍ن‍ا‍سی‌ ارش‍د م‍ام‍ای‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: 14 م

ضرورت حیاتی، حساس و چشمگیر برخی از بیماریهای انسانی است که سلامت و تندرستی افراد جامعه را از مرحله پیش از تولد که هنوز کودك آینده چشم به جهان نگشوده، با مخاطرات عظیم روبرو می سازد. و از آن جمله عفونت HTLV-1 که علیرغم کشف اخیر ویروس، مشکلات مهم ناشی از آن اعلام گردیده است از جمله لوسمی، لنفوم سلولهای T بالغ و پاراپارزی اسپاستیک و غیره. مناطق اندمیک آلوده به این ویروس عبارتند از جنوب غربی ژاپن، جزائر کارائیب و برخی نقاط دیگر در دنیا که شیوع عفونت با درصد کمتری در آنجا دیده می شود، مانند تایوان، برخی قسمتهای آفریقا، گینه جدید، اسرائیل (در یهودیان مهاجر مقیم مشهد) و… منطقه جدیدی که در سال 1370 به عنوان یک منطقه آلوده به ویروس HTLV-1 به دنیا گزارش شد، شمال شرقي ایران می باشد. حال با در نظر گرفتن اینکه در جمعیت هر کشور یا بخشی از آن جمعیت، گروهی که بیشتر در معرض خطر قراردارند، زنان باردار می باشند که می بایست بیماری‌يابی سازمان‌یافته‌ای برای آنان مطرح گردد و با توجه به طرق انتقال ویروس که (انتقال از طریق مادر به فرزند، تماس جنسی و ترانسفوزیون خون) عمدتاً در بیشتر مناطق آلوده تغذیه با شیر مادر گزارش شده است، بر آن شدیم تحقیقی تحت عنوان بررسی شیوع عفونت HTLV-1 در زنان باردار و موارد مثبت آن در خون بند ناف را انجام دهیم.

به منظور دست یابی به اهداف پژوهش یعنی تعیین وجود آنتی بادی ضد HTLV-1 در سرم خون زنان باردار و سرم خون بند ناف نوزادان مادران سرو مثبت 300 زن باردار مراجعه کننده به زایشگاههای شهر مشهد به طور تصادفی و تنها با داشتن دو شرط لازم تولد و سکونت درمشهد انتخاب شدند ابزار گرد آوری داده های عبارت از فرم مصاحبه معاینه و کیت آزمایش HTLV-1 بود. بعد از انتخاب هر نمونه، اطلاعات دموگرافیک، تاریخچه خانوادگی، طبی، مامایی، جلوگیری از بارداری، اطلاعات مربوط به لیبر و زایمان فعلی، معاینه فیزیکی مادر از نظر بروز علائم احتمالی ناشی از عفونت HTLV-1 مشاهده و معاینه نوزاد و جفت صورت گرفته و نتایج در فرم مخصوص ثبت می گردید. نمونه خون از مادر و نوزاد جهت انجام آزمایش تعیین آنتی بادی ضد HTLV-1 با کیت مخصوص به روش تشخیص غیر مستقیم و با تکنیک الیزا تهیه و آزمایش گردید.

نتایج این پژوهش نشان میدهد که شیوع عفونت HTLV-1 در زنان باردار مشهدی 3/3 درصد می باشد و تمام نوزادان متولد شده از مادران آلوده به ویروس آنتی بادی ضد HTLV-1 را در خون بند ناف دارا بودند. همچنین نیمی از این زنان همسران آلوده به ویروس داشتند (50 درصد) در بررسی تأثیر احتمالی HTLV-1 بر روی روند بارداری و زایمان و وضعیت جفت و نوزاد نتایج حاکی از این می باشد که طبقه اجتماعی اقتصادی، سن، تعداد حاملگی، و تعداد سقط با عفونت HTLV-1 ارتباط معنا داری را دارا می باشند. اختلالات حسی و حرکتی در گروه آلوده به ویروس بیشتر مشاهده می شود. همچنین در این گروه استفاده از قرصهای ضد بارداری خوراکی به عنوان شایعترین طریقه جلوگیری از بارداری مشحص گردید و مدت زمان استفاده از قرص در گروه سرو مثبت بیشتر بود. عفونت HTLV-1 بر طول مدت زایمان و حاملگی تأثیر نداشته ولی زایمان با تحریک و غیر طبیعی در گروه آلوده به ویروس بیشتر از گروه سالم بود. وضعیت نوزاد و جفت در هر دو گروه تقریباً مشابه بود. لازم به ذکر است که اختلافات موجود بین دو گروه در بعضی از موارد با آزمونهای آماری نتیجه معنا داری را نشان نداد و این احتمالاً به دلیل کمی حجم نمونه در گروه مثبت می باشد.

نظر به اینکه شیوع عفونت در نزد زنان باردار از درصد نسبتاً بالایی برخوردار است لزوم به غربالگری مادران در طی بارداری و همچنین پی گیری نوزادان متولد شده از مادران آلوده به ویروس از نظر بروز تغییرات سرمی و نیز آموزش در جهت ممانعت از تغذیه با شیر مادر، در زنان آلوده به ویروس به عنوان کاهش و احتمالاً قطع سیکل اندمیک عفونت در منطقه پیشنهاد می شود.

بررسی شیوع عفونت و بررسی فیلوژنی ویروسHTLV-I در مهاجرین افغانی ساکن شهرهای مشهد و سمنان

محتوای آکاردئون

بررسی شيوع عفونت‌های ناشی از ويروس‌های HCV و HTLV-1 به دو روش ELISA و PCR و مقايسه اين دو روش در بيماران همودياليزی مراجعه‌كننده به بيمارستان‌های گلستان و امام اهواز 85-1384

محققین: منوجهر مكوندى، علیرضا سمریاف زاده

همكاران: حمید رضا ملابى، حشمت الله شهبازیان، محمود شمس شهر آبادى

کارفرما: مركز تحقیقات بیماریهای عفونى و گرمسیرى- دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شایور اهواز

كد طرح: ٨4١٠۵

تاریخ تصویب: مهر ماه ١٣٨4

تاریخ تدوین گزارش نهایى: خرداد ١٣٨٥

چكیده: از مهمترین عوامل گسترش بیماران همودیالیزى، ابتلا به بیماریهایى جون گلومرونفریت (٢٩٪) نفروباتى دیاتی (٢٧٪) بیماری کلیه پلی‌کیستیک (15%)، فشار خون میباشد. این بیماران نیاز یه تعویض خون طى جند نوبت در هفته دارند كه در تمام أین موارد در معرض آلودگى با HCV و 1-HTLV هستند. بنابراین شناسایی بیماران آلوده می‌تواند به عدم ایجاد عفونت و پیشگیری از أن كمک نماید. بیماران همودیالیزی گروهی از بیماران مستند كه ریسك بالایى در ابتلا به عفونتهایى جون هپاتیت C و 1-HTLV دارند. شیوع ١٠ تا 55 درصدى در نقاط مختلف جهان از نظر Anti-HCV در این بیماران كزارش شده است. مرکز کنترل بیماریهای سازمان بهداشت جهانی اخیرا راهكارهایى را جهت كنترل انتقال هیاتیت C در مراکز دیالیزى اعلام كرده است. دو ویروس HCV و 1-HTLV باعت ایجاد بیماریهایى چون هپاتیت و لوسمى و میلویاتى در انسان مى شوند. این عفونتها عمانند سایر عفونتهاى ویروسى دیگر توسط تستهاى الایزا و روشھای ملکولی مثل PCR قابل شناسایى هستند. در این طرح ما از دوروش الایزا و PCR جهت شناسایی عقونتهای ناشی از این دو ویروس استقاده كردیم که علت انجام اپن دو روش و مقایسه آنھا باھم به دلاہل زیر بود: در بیماران دیالیزی به علت کاهش فعالیت سیستم ایمنی آنها، تیتر آنتی‌بادی بر علیه عوامل عفونی در سرم آنها کاهش می یابد لذا با روش الایزا شناسایی افراد عفونى امکان‌پذیر نیست. همچنین به دلیل اینكه در تمام نقاط، دسترسى به روشهاى ملکولی امکان پذیر نیست، لذا تصمیم گرفتیم از کیتهایی که دارای اختصاصیت و ویڑگی بالابى برخوردار هستند استفاده نموده و آنها را به مرکزی که به سیستم PCR دسترسى ندارند معرفى كنیم. لذا از بیماران مراجعه کننده یه بخش همودیالیز بیمارستانهای امام خمینى و گلستان اهواز نمونه‌گیرى انجام شد. مطالعات كمى در مورد شیوع عفونت هیاتیت C در بیماران همودیالیزى در ایران صورت گرفته است و تاكتون مطالعه‌اى در مورد شیوع عفونت 1-HTLV در بین بیماران همودیالیزى در ایران صورت نگرفته است در حالیکه این گروه یکی از گروههایی هستند که در معرض ابتلا به عفونتهای منتقله از راه خون می‌باشند. در ابن مطالعه بررسی شیوع هپاتیت C و 1-HTLV به دو روش ELISA و PCR صورت گرفت. در این مطالعه که بر روی 60 بیمار دیالیزى در بیمارستانهای گلستان و امام اهواز صورت گرفت. از مجموع 6٠ بیمار (٣٥ زن – ٢٥ مرد) ١٠ بیمار داراى تست Anti-HCV مثبت بودند (6/16%). همچنین کلیه نمونه‌ها تحت آزمایش RT-PCR قرار گرفتند كه أز مجموع 60 نمونه تعداد ١٣ نمونه از نظر HCV-PNA مثبت گردید (6/21%). در بررسى سرواپیدمیولوژیک (1-Anti -HTLV) در 60 بیمار همودیالیزى 4 نمونه مثبت گردید. شیوع این عفونت با روش الایزا 6/6 درصد شد. كلیه نمونه‌ها نیز یا روش PCR تحت بررسى قرار گرفتند كه نتایج غیر قابل انتظارى بدست أمد. در این بررسى كه بر روی بافى‌كوت نمونه‌هاى بیماران صورت گرفت (به علت حالت پروویروس HILV-1) تعداد ٢١ نمونه مثبت شد. بنابراىن شیوع این عفونت با این روش ٣٥ درصد گردید. در ابن مطالعه هیچ ارتباط معنى‌دارى بین ابتلا به عفونت در بیماران همودیالیزى و دو فاكتور سن و جنس بدست نیامد. (0.534=P) بین تزریق خون و مدت زمان دیالیز رابطه معنى‌دارى وجود داشت و آنها به عنوان ریسك فاكتور ابتلابه عفونتهاى هیاتیت C و 1-HTLV در بیماران همودیالیزى شناخته شدند (0.001=P).

واژه‌هاى كلیدی: هیاتیت C- وپروس لمفوتروبیک T انسانی- همودیالیز- الایزا- PCR

بررسی فراوانی HTLV نوع اول در بيماران همودياليزی مراجعه‌کننده به بخش همودياليز بيمارستان طالقانی اروميه

محتوای آکاردئون

بررسی فراوانی آلودگی با ویروس HTLV-1درکودکان 6 ماه تا 14 سال بستری در بخش اطفال بیمارستان امام رضا (ع) مشهد

محتوای آکاردئون

بررسی فراوانی آنتی‌بادی ویروس HTLV1 در مادران باردار و عفونت ویروسی در نوزادان آنان

محققین: عبدالکریم حامدی، زهرا مشکات، فریده اخلاقی، مجتبی مشكات، حسین نومایی

کارفرما: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

كد طرح: 88138

تاریخ تصویب: خرداد 89 

تاریخ خاتمه: خرداد 90

مقدمه: ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی نوع 1 (HTLV1) یکی از اعضای خانواده رتروویروس‌ها می باشد که می تواند در حدود 5 درصد از افراد آلوده بیماری بالینی ایجاد نماید. یکی از راههای انتقال این ویروس، انتقال از مادر به کودک است. آلودگی مادر حامله به این ویروس تهدید خاصی برای جنین محسوب نمی گردد؛ زیرا در کشورهایی که HTLV1 اندمیک است حدود 25 درصد کودکان متعلق به مادران سرم مثبت از نظر HTLV1 که با شیر مادر تغذیه می شوند با این ویروس آلوده می شوند. از طرفی انتقال داخل رحمی و یا حین زایمان  HTLV1 در حدود 5 درصد کودکانی که مادران آنان آلوده به HTLV1 بوده اند ولی نوزاد با شیر مادر تغذیه نشده است مشاهده شده است. با توجه به شیوع بالای این ویروس در مشهد و اندمیك بودن آلودگی در این منطقه، آگاهی از میزان انتقال مادر به جنین ( در این پژوهش) و به نوزاد (در مطالعات بعدی) اهمیت خود را نشان می دهد. به این دلیل تصمیم گرفته شد،‌ بررسی جهت انتقال این ویروس از مادر به جنین یا حین زایمان انجام گردد تا بتوان راهکار عملی در مورد انتقال این ویروس ارائه نمود.

روش کار: از مادران بارداری که جهت زایمان از ابتدای خرداد 1389 تا پایان اسفند 1389 به زایشگاه بیمارستان ام البنین (س) مراجعه کرده ، قبل از زایمان مقدار 4 سی سی خون وریدی از ورید براکیال (2 سی سی همراه با ماده ضد انعقاد EDTA  و 2 سی سی  بدون ماده ضد انعقاد جهت جداسازی سرم) و 2 سی سی خون بند ناف در هنگام زایمان (همراه با ماده ضد انعقاد EDTA) تهیه می شد. تمام سرم های مادران با روش ELISA  از لحاظ آنتی بادی علیه HTLV1 بررسی می شدند و در مواردی که نتیجه مثبت میشد،‌ با روش PCR  مثبت بودن آن تأیید می گردید. در خون تهیه شده از بند ناف مربوط به مادران مثبت از نظر آنتی بادی HTLV1 نیز سنجش عفونت ویروسی با روش PCR انجام می گردید و اطلاعات مادر و نوزاد در پرسشنامه ثبت می شد.

نتایج: از تعداد 407 مادر بارداری که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، در 6 نفر (5/1٪) نتیجه آزمایش از نظر آنتی‌بادی HTLV1 در سرم به روش الیزا و از نظر وجود ویروس در خون مادر به روش PCR  مثبت گزارش شد. نتیجه آزمایش روی نمونه خون بند ناف نوزادان بدنیا آمده از این مادران سرم مثبت نیز به روش PCR درهر 6 مورد مثبت گزارش شد. که می تواند نشانه ابتلا آنان در درون رحم باشد. میانگین سن مادران مبتلا به HTLV1 دراین مطالعه 26 سال بود و نوزادان مبتلا 4 مورد پسر (7/66٪) و 2 مورد دختر (3/33٪) بودند.

نتیجه‌گیری: فراوانی عفونت HTLV1 دراین  مطالعه كم  می باشد و با توجه به اینکه همه نوزادان بدنیا آمده از مادران مبتلا به HTLV1، از نظر این ویروس مثبت بودند، به نظر می رسد انتقال داخل رحمی صورت گرفته باشد ونیازی به قطع کردن تغذیه با شیر مادر نمی باشد.

کلمات کلیدی: ویروس لنفوتروپیک T انسانی نوع 1، حاملگی، الیزا، ‌واکنش زنجیره پلی مراز

بررسی فراوانی و فیلوژنی ویروس HTLVI در مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و همودیالیزی استان خراسان رضوی

محتوای آکاردئون

بررسی میزان شیوع آنتی‌بادی اختصاصی ویروس HTLV-1 در بیماران پر خطر (تالاسمیك و همودیالیز) در استان چهارمحال و بختیاری

محتوای آکاردئون

بررسی میزان شیوع آنتی‌بادی اختصاصی ویروس HTLV-1 در بیماران پرخطر (هموفیلی, تالاسمیك و همودیالیز) به روش الایزا

محتوای آکاردئون

بررسی ميزان شيوع عفونت HTLV-I و HTLV-II در جمعيت عمومی شهر مشهد

محتوای آکاردئون

بررسی میزان شیوع عفونت‌های HIV ,HBV ,HCV ,HTLV1 در 200 مورد جسد اتوپسی شده در مرکز پزشکی قانونی مشهد در طی سال 1387

محققین: سید عبدالرحیم رضایی، معصومه فضلی

کارفرما: دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشكی قانونی خراسان رضوی

كد طرح: 88068

مقدمه: بیماریهای ویروسی به طرق مختلف به انسان منتقل میگردد. در بسیاری موارد با رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی میتوان میزان انتقال این گونه بیماریها را کاهش داد ولی متاسفانه گاه با وجود توجه به این نکات نیز عوامل عفونی منتقل شده و بیماریهای جدی را ایجاد میکند. در واقع انتقال عفونت از یک انسان به دیگری بدون هیچگونه محدودیتی ممکن است رخ دهد در حالیکه انتقال بیماری از اجساد به انسان به گروه های خاصی نظیر پرستاران، پزشکان، تکنسین های کالبد شکافی، غسالها، پرسنل مسوول حمل و نقل اجساد و یا افراد شاغل در بخش آناتومی محدود می باشد. پزشکان قانونی با طیف وسیعی از عوامل عفونی مواجه اند که از مهمترین آنها عفونتهای ویروسی از جمله HCV، HBV، HTLV-1 و HIV هستند. کارکنان آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی نیز در معرض خطرات شغلی فراوانی قرار دارند و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی خطرات جدی آنها را تهدید میکند. انتقال عفونت ها از اجساد به انسان ها از طریق ذرات معلق در هوا، تماسی مثلا تماس با سوزن و یا جراحت با هر وسیله برنده دیگر ی حاصل می شود. همچنین اجساد افراد پر خطری که به پزشکی قانونی ارجاع داده میشود معمولا زیاد است. شیوع عفونت های HIV و هپاتیت ها و همچنین عفونت HTLV-1 در جامعه ما نسبت به سالیان گذشته با وجود انجام فعالیت های چشمگیر در زمینه پیشگیری، رشد قابل توجهی داشته است. هپاتیت عفونت مزمن هپاتیت B یكی از عمده‌ترین مشكلات بهداشتی در جهان است. ایران از نظر آندمیسیته عفونت مزمن هپاتیت B  جزء كشورهای مزواندمیك (2% تا 7%) محسوب می‌شود شیوع جهانی HCV كمتر از هپاتیت B است ولی با یافتن روشهای جدید تشخیصی و نیاز گشترش جهانی آزمون آن انتظار افزایش موارد آن در سراسر جهان می رود. در حال حاضر حدود۳% مردم جهان یعنی در حدود۱۸۰ میلیون نفر به آن مبتلا هستند. در جهان غرب شایعترین علت بیماریهای مزمن كبدی پس از هپاتیت الكلی مربوط به هپاتیت C است. همچنین سیروز ناشی از این ویروس مهمترین علت پیوند كبد در غرب می باشد. ایران از نظر جغرافیایی در منظقه پر شیوع خاورمیانه قرار دارد ولی چندین مطالعه انجام شده نشان می دهند كه حداكثر میزان شیوع HCV در سیستان و بلوچستان بوده و كمتراز ۵/۱ % است بنابراین ایران جزو مناطق با شیوع كم می باشد. در تهران حدود۳/0% اهداكنندگان خون، آلوده بوده اند. بیشترین میزان شیوع در بین معتادان تزریقی است كه متاسفانه كنترل این گروه از نظر انتشار بیماری بسیار مشكل می باشد. بیماران خاص نظیر مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و افرادی كه دیالیز می شوند نیاز به تزریق مكرر خون و فراوردهای خونی داشته اند نیز گروه عمده ای از بیماران شناخته شده ایرانی را تشكیل می دهند. مطالعات در زمینه بررسی عفونت های ویروسی در اجساد تشریح شده در مراکز پزشکی قانونی در کل دنیا بسیار محدود است. در یک مطالعه که در سال 1993 در یکی از مراکز پزشکی قانونی ایالات متحده بر روی 414 جسد انجام شد شیوع عفونت هایHBV ،HCV ،HIV وHTLV-1 مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که 6/32درصد اجساد آلوده به یکی از این چهارر ویروس میباشند. 6/5% آلوده به HIV، 3/23% آلوده به HBV، 1/19% آلوده به HCV و 1% از نظر HTLV-1 مثبت بودند. اجساد تزریق کنندگان مواد بیشترین درصد شیوع این آلودگیها را داشتند به طوریکه 6/83%این افراد آلوده به یکی از این چهار ویروس بودند و به طور کلی نتاج این مطالعه نشان داد که میزان شیوع این آلودگیها در اجساد مورد برسی قرار گرفته در آن مرکز بیشتر از شیوع در جمعیت عمومی است. در مطالعه دیگری در سال 1999 در یک مرکز پزشکی قانونی در آفریقای جنوبی، 263 جسد از نظر عفونت های HBV ،HCV ،HIV و HTLV-1 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که 21%موارد به یکی از این چهار ویروس آلوده بودند. به طور کلی شیوع عفونت HIV 11%، شیوع عفونت HBV 8%، شیوع عفونت HCV 1%  ،و شیوع عفونت HTLV-1 نیز 1% بود. در ایران یک مطالعه در سال 1379 در مرکز پزشکی قانونی تهران انجام شد.نمونه های خون 173 جسد اتوپسی شده در آن مرکز از نظر HIV ،HBV و HCV مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که شیوع عفونت HCV در این اجساد 4%، عفونت HBV 6/4%  و هیچ مورد آلودگی به عفونت HIV مشاهد نشد. شناخت شیوع و میزان آلودگی به این عفونتها در اجسادی که در این مراکز معاینه می شوند در کاهش سرایت آلودگی به کارکنان این مراکز نقش چشمگیری داشته و از این طریق میتوان از سرایت و انتشار آلودگی به جامعه نیز جلوگیری نمود.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که روی 200نمونه اتوپسی انجام شد. نمونه ها درسالن تشریح پزشکی قانونی مشهد به طور تصادفی انتخاب شدند. 10میلی لیتر خون کامل در لوله های حاوی ماده ضد انعقاد EDTA  10درصد به آزمایشگاه ایمونولوژی دانشکده پزشکی منتقل گردید. پلاسمای نمونه ها جدا گردید و تا زمان انجام آزمایش ها در دمای 20- نگهداری شد. خون کامل نیز جهت استخراج DNA در دمای 20- نگهداری شد. بعضی از نمونه ها پلاسمای قابل قبول (عدم همولیز) نداشتند لذا به جای آنها نمونه ای دیگری ارسال شد. در مجموع 192 نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. برای بررسی میزان عفونت های HBV و HIV از کیت تشخیصی Deleware biotech استفاده گردید و برای تشخیص عفونت های HCV و HTLV-1 به ترتیب از کیتهای ACON و دیاپرو استفاده گردید. آزمایشات طبق پروتکل قید شده در کیت انجام گردید. موارد مثبت با آزمایش PCR و بوسیله پرایمرهای اختصاصی مورد ارزیابی بیشتر قرار گرفتند و فراورده های تکثیر شده روی ژل آگارز 5/1% الکتروفورز و با رنگ اتیدیوم بروماید رنگ آمیزی و با لومینومتر مشاهده گردید. برای استخراج DNA پرو ویروس HTLV-1 از خون کامل و کیت استخراج DNA Blood Mini kit (Qiagen Germany)، طبق پروتکل قید شده در کیت استفاده شد ولی برای استخراج HBV DNA ،HCV RNA  و HIV RNA از پلاسما استفاده شد. استخراج RNA با استفاده از کیت Viral RNA kit  (Qiagen Germany) استفاده شد و سپس با استفاده از پرایمر اختصاصی و آنزیم ریورس ترانس کریپتاز تبدیل به رشته cDNA شد و در واکنش  Nested RT- PCR مورد استفاده قرار گرفت.

بحث و نتایج: در مجموع 192 نمونه اتوپسی مورد ارزیابی قرار گرفت. هیچ مورد آلودگی با ویروس HIV مشاهده نگردید. در مجموع  5/13 % از نمونه ها با یکی از این ویروسها آلوده بودند بطوری که 11  مورد آلودگی با ویروس هپاتیت ب (7/5%)، 10 مورد آلودگی با ویروس هپاتیت سی (6/5%) و در نهایت 5مورد آلودگی با ویروس HTLV-1 (6/2%) مشاهده گردید. تمامی موارد  سرولوژی مثبت HTLV-1 با روش PCR تایید شدند. پس از استخراج DNA ژنومیک از سلولهای تک هسته ای خون محیطی قطعه ای از ژنهای LTR و TAX با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تکثیر شدند. حضور قطعه ای 240 جفت بازی نشان دهنده حضورژن TAX و وجود قطعه ای 240 جفت بازی نشانه وجود این ژن و 255 جفت بازی ژن LTR این ژنها بود. نتایج حاصل از الکتروفورز فراورده های تکثیر شده ژن های TAX و LTR  ویروس HTLV-1 دو مورد عفونت هم زمان هپاتیت B و C مشاهده گردید (04/1درصد). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در مقایسه با مطالعه مشابه انجام شده در تهران، شیوع عفونت با ویروس HCV  و همچنین HBV در نمونه های ارجاع شده به سازمان پزشکی قانونی مشهد، بیشتر است (7/5 و 6/5% ). اما نسبت به مطالعات مشابه انجام شده در کشورهای آفریقایی و ایالات متحده کمتر است ولی آلودگی با ویروس HTLV-1 بیشتر است که به‌دلیل آندمیک بودن این ویروس در این منطقه است.

بررسی نسبی HTL-V1 در اهداكنندگان سازمان انتقال خون اصفهان

محتوای آکاردئون

پ‍ره‌والان‍س‌ HTLV-I م‍ث‍ب‍ت‌ در ب‍ی‍م‍اران‌ م‍راج‍ع‍ه‌ک‍ن‍ن‍ده‌ ب‍ه‌ آزم‍ای‍ش‍گ‍اه‌ ای‍م‍ون‍ول‍وژی‌ ب‍ی‍م‍ارس‍ت‍ان‌ ق‍ائ‍م‌ درم‍ح‍دوده‌ س‍ن‍ی‌ 70-40 س‍ال‌ در س‍ال‌ اخ‍ی‍ر

دانشجو:  طاه‍ره‌ دان‍ش‍م‍ن‍دی‌

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: ‌۳۵۷۴ ع

تعیین بار ویروسی در بیماران HTLV1 مثبت همودیالیزی مزمن استان خراسان رضوی و مقایسه آن با ناقلین سالم آلوده به ویروس HTLV1

محتوای آکاردئون

تعیین فراوانی نسبی آنتی‌بادیهای سرمی ضد htlv1-2 در معتادان تزریقی مراجعه كننده به بیمارستان الزهرا

محتوای آکاردئون

تعيين ميزان شيوع آلودگی به ويروسهای HTLV 1,2 در مراجعين به سازمان انتقال خون اهواز سال 1377

محتوای آکاردئون

سرواپيدميولوژی HTLV-I و بيماريهای وابسته به آن در مشهد و نيشابور

محتوای آکاردئون

سرواپیدمیولوژی و عفونت های همزمان با اچ دی وی [HDV ]در سالهای۸۳ تا ۸۴ در شمال شرق ایران

محتوای آکاردئون

سرواپیدمیولوژی ویروس لنفوترپیک سلول T انسانی در اهداکنندگان خون پایگاه مشهد

محققین: حمیدرضا صفابخش، غریب كریمی، حسین حاتمى

محل انتشار: مجله علمی پژوهشی خون، تابستان ١٣٩١، دورە ٩، شمارہ ٢: صفحات ١5٩-١4٩

سابقه و هدف: یكی از راههاى انتقال ویروس لنفوترپیک سلول T انسانى (HTLV1/2) تزریق خون است. با توجه به اینكه شهر مشهد از مناطق اندمیک این ویروس می‌باشد، تعیین فراوانی آلودگی به این ویروس در اهداکنندگان خون این شهر ضروری به نظر می‌رسد.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی، کلیه داوطلبان اهدای خون پایگاه مشهد طى سالهای ١٣٨٥ تا ١٣٨٧ كه با روش الایزا و آزمایش تاییدی،Anti-HTLV  مثبت بودند، به عنوان افراد آلوده و گروهی از اهداکنندگان سالم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. یافته‌ها به کمک آزمون آماری کای دو و نرم افزار SPSS نسخه ١٧ تجزیه و تحلیل شدند.

نتایج: در بازه زمانى این مطالعه، تعداد ٢٥٠٥٨٢ نفر اقدام به اهداى خون نموده بودند كه از این تعداد در ١٠١١ نفر (04/0 %) Anti-HTLV مورد تایید قرار گرفت. در سالهای ٨٧-٨۵ فراوانی این ویروس به ترتیب 47/٠ درصد، ٣9/0 درصد و ٣٥/0 درصد بوده است.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه روند کاهش شیوع آلودگی در اهداکنندگان را نشان می دهد. با توجه به کمتر بودن مخاطرات رفتاری در اهداکنندگان، مشخص شدن میزان آلودگی در جمعیت عمومی، شناسایی عوامل خطر و حذف افراد پر خطر در طی فرایند انتخاب اهداکنندگان، در افزایش سلامتی خون موثر خواهد بود.

كلمات كلیدى: HTLV، اهداکنندگان خون، لوسمی لنفوسیتیک، ایران

سروپرووالانس ويروس HTLV1 در اهدا كنندگان خون در شهركرد به روش الايزا و وسترن بلاتينگ

محتوای آکاردئون

مقايسه توزيع فراوانی آنتی‌بادی بر عليه ‏‎HTLV-1‎‏ در بيماران تالاسميك شهر زابل با گروه شاهد در سال 1380

محتوای آکاردئون

م‍ی‍زان‌ آل‍ودگ‍ی‌ ب‍ه‌ ع‍ف‍ون‍ت‍ه‍ای‌ HCV ،HBV ،HTLV-1 ،HIV در ب‍ی‍م‍اران‌ ب‍س‍ت‍ری‌ در ب‍خ‍ش‌ س‍وخ‍ت‍گ‍ی‌ ب‍ی‍م‍ارس‍ت‍ان‌ ام‍ام‌ رض‍ا (ع‌ ) از ف‍روردی‍ن‌ ۱۳۸۲ ت‍ا ف‍روردی‍ن‌۱۳۸۳

دانشجو:  س‍ی‍د ه‍ادی‌ ح‍س‍ی‍ن‍ی‍ان‌

استاد راهنما:

مقطع تحصیلی: دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

دانشکده/ دانشگاه:

كد پایان‌نامه: ۵۵۳۴ ع

ميزان حضور پادتن HTLV-1 در سرم بيماران تالاسمی ماژور در بابل

محتوای آکاردئون

همه‌گیرشناسی عفونت HTLV1 در ایران: مرور نظام‌مند و متاآنالیز

محتوای آکاردئون

Detection of HTLV1 sequences in mycosis fungoid patients by PCR method and comparison with control cases

Vahid Mashayekhi, Mahmoud Mahmoudi

Start date: 2/2008

End (Completion) date: 2/2010

Introduction: Mycosis Fungoides (MF) is a cutaneous T-cell lymphoma of unknown etiology and with the clonal T-cell proliferation. MF has characteristic clinical features and histopathology finding which are very similar to skin lesions of HTLV-1 induced Adult T Cell Lymphoma.

Objectives & (hypothesis OR questions): To determine the relation of HTLV-1 infection and MF. we studied specimens of MF cases in comparison to a control group for presence of HTLV-1 DNA by PCR.

Materials & Methods: 70 paraffin-embedded specimens of 26 MF and 44 unrelated inflammatory skin lesions from archive of Dermatology Department of Imam Reza hospital were studied. Paraffin-embedded tissues were deparaffinized and the DNA was extracted by proteinase K enzyme (20mg/ml). Specific primers for tax, LTR and pol regions of HTLV-1 were used for DNA amplification.

Results: HTLV-1 DNA was detected in 4 of 26 MF specimens (15.4%) but in none of   control group HTLV-1 DNA was found.

Conclusion: The result of our study suggested that HTLV-1 infection might be a contributing factor in the development of MF.

Keywords: Mycosis Fungoides (MF), HTLV-1, PCR

Determination of HTLV1 (Human T-cell Lymphotropic Virus Type1) antibody frequency in pregnant women and detection of the virus in their newborns

Hamedi Abdolkarim, Meshkat Zahra, Akhlaghi Farideh, Meshkat M., Nomaee H.

Start date: 21.3.2010

End (Completion) date: 21.3.2011

Introduction: Human T lymphotropic virus Type 1 (HTLV1) is retrovirus which causes childhood disease in 5 percent of infected persons. [1] One method of transmission is mother to child transmission. [2] Infection with HTLV1 in pregnant women have not associated with significant risk for her fetus, because in endemic cautions about 25 percent of seropositive mother’s children fed with Breast milk will infect with that on the other hand intrauterine transmission was showed in about 5 percent of children not fed with breast milk, [1, 3, 4] HTLV1 is endemic in Mashhad. [8]                  

Objectives & (hypothesis OR questions): Determination of mother to fetus transmission rate (this article) and to child (following articles) is important and we decided that study HTLV1 transmission from mother to fetus that can produce, practical advises.                                                                                                                                           

Materials & Methods: HTVL1 Antibody frequency was first studied in pregnant women delivered at omolbanin Hospital between May 2010 and March 2011 with Elisa and the PCR, then HTLV1 Ab studied in neonate cord blood of seropositive mothers with PCR.

Results: Frequency of HTLV1 Ab was 1/5% in pregnant mothers with ELISA and PCR.HTLV1 Ab were found in all of 6 (100%) cord blood specimen of seropositive mothers with PCR, that could reflected from intrauterine transmission. Average mother’s age was 26 years.67% —of infected neonate were male and 2 (%33/3) were female.

Conclusion: our results show that frequency HTLV1Ab is less, and antenatal HTLV1 screening should not be routinely tested, and because all of seropositive mother’s neonates were HTLV1 positive, it’s no need to avoidance or discontinuing of breast milk.

Keywords: Human T lymphotropic virus type 1- pregnancy- ELISA- polymerase chain reaction

Frequency of HTLV-1 infection in children with Acute Lymphoblastic Leukemia (ALL) and Non-Hodgkin lymphoma (NHL) admitted to Hematology- Oncology ward of Dr Shaikh Pediatric Hospital, 2009 - 2011. Mashhad, Iran

Zahra Badiee, Hamid Reza Naderi, Ali Khalifeh

Start date: September 2009

End (Completion) date: March 2011

Introduction: Human T-lymphotropic virus type 1 (HTLV-1) is a retrovirus that causes two distinct human diseases, adult T-cell leukemia or lymphoma and a chronic, progressive demyelinating disorder known as HTLV-1 associated myelopathy/tropical spastic paraparesis Although this virus is distributed worldwide but is endemic in certain parts of the world such as Mashhad, Iran.

Objectives & (hypothesis OR questions): Assessment of frequency of HTLV1 in children with ALL or NHL admitted in Dr Shaikh pediatric hospital. 

Materials & Methods: Five ml of blood were drawn from the brachial vein of 25 admitted children with the diagnosis of ALL or NHL before receiving any blood product. Blood samples were centrifuged and serum was separated. Serum samples were screened for HTLV-1specific antibodies using ELISA (MP Diagnostics HTLV-I/II ELISA 4.0 kit). HTLV-1 positive samples would be by Western Blotting analysis (WB; HTLV blot 2.4 kit; Gene Labs Diagnostics, Ltd). Clinical manifestations as well as laboratorial data of patients were investigated. 

Results: 25 children of which 22 were diagnosed with ALL and 3 with NHL. Regarding age, most of our patients were between 7 and 8 years old (48%). Males and females in this sample were nearly equal.

No positive test was detected.

Conclusion: It seems that there is no relation between HTLV1 and childhood ALL and NHL. But it is recommended to increase the number of cases for more accurate conclusion. 

Keywords: Children, ALL, NHL, HTLV-1

Investigation of prevalence of HIV, HCV, HBV, HTLV in blood donors of Mashhad blood transfusion centre from 1385 to 1389

Bayati M., Meshkini A., Safabakhsh H., Aryamanesh E., Bazargani r., Hasani A.

Final Report – 1392

Background and Objectives: Because of excessive use of blood and blood products in various parts of the hospitals transfusion medicine has found a special place. Infectious disease is one of the most important problems in blood transfusion. Because the blood supply only human resources and blood-borne diseases are important in blood transfusion, attention to the prevalence of these infections is important.

Materials and Methods: This study was a cross – sectional study, was performed on total number of blood donors in Mashhad Blood Center from 1385 to 1389. Data about age, sex, education level and marital status, history of blood transfusion and infection by hepatitis B, hepatitis C, HIV and HTLV was obtained and were analyzed with using SPSS-17 software.

Results:409,676 units have been obtained of blood donors of Mashhad from 1385 to 1389. ELISA, Western blot and neutralization confirmatory tests were performed. A total of 7297 cases were reported positive for one of HBV. HCV, HIV or HTLV viruses. 6529 cases (89.5%) males and 768 (10.5%) were female. HBV seroprevalence (0.97%) was highest rates of infections.

Conclusions: Promote Educational and health information of blood donors, education on prevention of viral infection, continuous training of technical personnel and updated laboratory methods, integration national registration system software and more efforts should be focused on regular donation.

Key words: Prevalence, Blood donors, viral markers

Presence of HTLV-1 genome in coetaneous lesions of pemphigus

Mahmoud Mahmoudi, Naser Tayyebi 

Introduction: The role of environmental factors in autoimmune diseases has been drawn considerable attention.  Among these, viral infections are considered important factors and proofs for correlation of viral infection with some autoimmune diseases are demonstrated.  Various studies have looked into the relation of viral infections such as HSV, VZV, EBV, CMV, HHV-8 and HIV with autoimmune disease pemphigus.  HTLV-1 infection is shown to be endemic in Mashhad, Khorasan.  

Objectives & (hypothesis OR questions): The aim of this study was the assessment of the presence of HTLV-1 genome in skin lesions of pemphigus patients.

Materials & Methods: Paraffin embedded blocks of skin lesions of pemphigus patients were selected from pathology archive, Imam Reza Hospital, Mashhad, Iran.  All of the cases were reviewed for confirmation of the diagnosis by our pathologist.  Fifty confirmed blocks were selected for DNA extraction.  First 5 micron thickness cuts were prepared from each tissue.  Then paraffin was removed using octane and ethanol.  Proteinase K was used for removing protein molecules.  The quality of DNA was checked with UV spectrophotometer.  Then PCR was performed on extracted DNAs.  Beta actin primers were used for DNA quality control and tax and LTR primers were used for detection of HTLV-1 genome.  A previously known positive DNA from lymph node of a HTLV-1 positive patient was used as a positive control. 

Results: All PCR products of fifty extracted DNA showed 240 bp bands upon DNA electrophoresis.  This confirms the quality of extracted DNA.  PCR product of positive control after amplification with HT-1 and HT-2 primers of HTLV-1 tax region showed 170 bp band on electrophoresis gel. PCR of all fifty samples with these primers did not reveal any band upon electrophoresis.  PCR product of positive control after amplification with LT-1 and LT-2 primers of HTLV-1 LTR region showed 470 bp band on electrophoresis gel. PCR of all fifty samples with these primers did not reveal any band upon electrophoresis.  

Conclusion: Based on our findings it seems that the possibility of correlation between pemphigus and HTLV-1 endemic infection in Khorasan area is weak.

Key Words: Pemphigus, HTLV-1, Khorasan

Seroepidemiologic prevalence of HTLV in voluntary blood donors in Mashhad

Hatami H., Karimi GH., Safabakhsh HR.

The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization. 1391; 9(2) :149-159

Background and Objectives: Blood transfusion is one of the routes of Human T-Lymphotropic virus (HTLV1/2) transmission. Considering that Mashhad (located in Khorasan province) is one of the areas where the virus is endemic, it seems necessary to investigate its prevalence on Mashhad blood donors.

Materials and Methods: In this descriptive study, all eligible blood donors who were anti-HTLV positive based on Elisa and confirmatory tests were considered as HTLV infected individuals and a group of healthy donors was selected as the control through 2006-2008. Data were analyzed with Chi square by SPSS 17.

Results: In this study, 250582 volunteers embarked on blood donation. Among them, 1011 (0.4%) HTLV+ cases were confirmed. The prevalence rates of the virus were 0.47%, 0.39% and 0.35%, respectively.

Conclusions: The results of this study shows a decreasing trend in the prevalence of HTLV among blood donors. In fact blood donors are regarded as people who have less risk behaviors. To further improve blood safety, measures should be taken to identify the prevalence rate in general population and the related risk factors so that high risk donors would be excluded effectively.

Key words: HTLV, Blood Donors, T Lymphocytic Leukemia, Iran

Seroepidemiologic research for HTLV1 prevalance In blood donors in Mazandaran State in 1378
Study of the Association between Lichen Planus and HTLV-1 Infection

Mahnaz Banihashemi

Start date: 1388/04/02

End (Completion) date: 1389/09/29

Introduction: Lichen planus is a common mucocutaneous disease of unknown etiology which involves the skin and mucus membranes. Clinical observation and anecdotal evidence have long suggested a relationship between exposure to a number of exogenous agents (e.g. viruses, drugs and contact allergens) and the development of LP. Of many potential exogenous antigens, attention has recently been focused on the possible role of viruses in LP pathogenesis.

Objectives & (hypothesis OR questions): The purpose of this study was to determine the probable association of Human T-cell Lymphotropic Virus Type 1 infection and Lichen planus. Finding a statistically significant association may represent HTLV-1 as a responsible factor in pathogenesis of LP.

Materials & Methods: A total of 100 clinically and histopathologically diagnosed cases of Lichen planus were selected as case group and 100 healthy blood donor with no cutaneous sign and symptoms, whose age and sex were matched with the case group were enrolled as control group. Blood samples of all patients and donors were tested for anti-HTLV-1 antibodies by ELISA. Polymerase chain reaction for HTLV-1 was done in whom with positive anti-HTLV-1 antibody. The results were statistically analyzed.     

Results: 1% of case group (1 case) and none of control group were infected with HTLV-1 but this difference was not statistically significant. (P=1)

Conclusion:  According the results of this study, there is no association between HTLV-1 infection and Lichen planus.

Keywords: Lichen planus, Human T-cell Lymphotropic Virus Type 1, association

The relationship between HTLV-1 and Behcet’s disease: A case-control study

Mohammad Javad Yazdanpanah, Mirfeyzi, Mehran Radfar

Start date: August 2011

End (Completion) date: June 2013

Introduction & Objectives: Human T-cell Lymphotropic Virus type-1 is the cause of T-cell leukemia/lymphoma and Tropical Spastic myelopathy in adults and is endemic in Khorasan province. Behcet’s disease is an autoimmune vasculitis which involves different organs such as skin and mucosa, eyes, joints, vessels, nerves, GI, testes, heart and lungs. According to this common origin and involvements, it’s necessary to investigate their relationship.

Materials & Methods: In this case-control study, 280 individuals were taking part totally. Case group was 68 Behcet’s patients and the control group was consisting of 210 healthy persons.5cc blood was took from brachial vein and HTLV-1 existence was checked by ELISA. In positive cases, PCR confirmed the result. Collected data was analyzed with SPSS finally.

Results: Although Behcet’s disease signs’ prevalence shows that pathergy test was positive in 42.6% of cases, oral afthus in 79.4%, genital afthus in 51.5%, arthritis in 24.5%, and coetaneous signs in 35.8%, nothing of these signs was in relation with HTLV-1 existence(P-value>0.05). HTLV-1 is proved to be 3 times more prevalent in Behcet’s disease than general population but a significant relationship between these two was not noted(p-value=0.15).

Conclusion: In our study, evidence to prove there is a relationship between HTLV-1 and Behcet’s disease exists. Further studies will shine it.

Keywords: HTLV-1, Behcet’s disease, nervous symptoms