چکیده مقالات همايش‌هاـ مطالعات پایه HTLV-1

اثر درمان ارسنیک تری‌اکسید، اینترفرون آلفا و زیدوودین بر رده‌های لنفوسیتی در بیماران لوسمی لنفوم سلول T بزرگسالان (ATLL)

محتوای آکاردئون

ارتباط بین پلی‌مورفیسم ژن گیرنده ویتامینD و حساسیت به ویروس HTLV-1 در جمعیت خراسان

محتوای آکاردئون

ارتباط سطح سرمی VEGF a و عفونت HTLV-1

محتوای آکاردئون

ارزیابی پروفایل مارکرهای ایمنی افراد مبتلا به HTLV-1 در شمال شرقی ایران

آرزو عبدی، فرزاد ملاحسینی، محمدرضا هدایتی مقدم، هوشنگ رفعت پناه

سومین همایش بین‌المللی ایمونولوژی، آسم و آلرژی و اولین سمپوزیوم آلرژی غذایی و دارویی، 14 تا 17 اردیبهشت 1395، مشهد، ایران

مقدمە: ویروس لنفوتروپیک انسانی تیپ١ با دو نوع اصلی از بيماريها در ارتباط است: لنفوم سلول T بالغين (ATL) و ميلوباتى مرتبط با HTLV-١/ تروپیکال اسپاستیک پاراپارزیس (HAM/TSP). مشخص نیست كه چرا كمتر از 5 درصد از افراد آلوده به HITLV-١ به سمت بيماريهای مرتبط با HITLV-١ پیشرفت می‌کنند و بقیه برای تمام عمر به صورت ناقلین سالم باقی می‌مانند. تفاوت در پاسخهای ایمنی میزبان، ممکن است نقش مهمی را در بازده عفونت داشتە باشند. ما در این مطالعه الگوی مارکرهای ايمنى افراد حامل HITLV-١ و غير حامل را در شمال شرقى ایران، مشهد مقایسە کردەایم.

روش کار: در این مطالعه ٣٩ نفر کنترل سالم و ٣٩ نفر حامل HTLV-١ بررسی گردیدند.

یافتهها: در گروههای حامل و غیرحامل، میانگین سنی بە ترتیب 40,1 ± 4,10 و 40 ± 1,10 بود. در ارزیابی ارتباط بین دو گروە مورد مطالعە، تفاوت قابل توجهی برای SIL2R (٠,٠001P<) مشاهدە شد. همچنین ارتباط معناداری بين گروههاى حامل و غير حامل براى HsCRP (٠,005P=) وجود داشت و میانگین مارکر Anti-VCA كاهشی را در گروە نرمال نسبت بە گروە HC نشان داد (٠,007P=). درمیان حاملین، ارتباط معنادارى بين نئويترين و sCD30 (٠,003P=)؛ SIL2 و sCD30 (٠,05P<)؛ SILD2 و HsCRP (٠,032P=)؛ anti VCA و ماركرهایى شامل EBNA (٠,002P=)، EA (٠,049P=) و HsCRP (٠,024P=) وجود داشت.

نتیجە‌گیری: بەنظرمیرسد که بعضی از مارکرها مانند SILD2  و HsCRP نقش مهمی را در تشخیص HTLV-1 دارند و می‌توانند به عنوان فاکتورهای پیش‌آگهی و شاخصهای وضعیت بیماری مورد توجه قرار بگیرند.

كلمات كليدى HTLV-١،ماركرهای ویروسی، سنجشهای ايمنى

بررسی ‏‎CD3, (CD25) IL-2R‎‏ در غشا سلولی بيماران مبتلا به ‏‎HTLV-1 Associated myelopathy‎‏

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپ‌های بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروس‌ها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروس‌ها وارد سلول‌های میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلول‌ها تكثیر می‌شوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد می‌گردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا می‌كند.

بررسی DNA ویروس HTLV-1 در لنفوم NHL

محتوای آکاردئون

بررسی ارتباط بین ژنوتایپ HLA-DQB و احتمال ابتلا به ویروس HTLV-1

محتوای آکاردئون

بررسی ارتباط بین ھاپلوتایپھای HLA-DQB با بیماری HAM/TSP در استان خراسان

محتوای آکاردئون

بررسی بیان ژن تیوردوکسین ردوکتاز در افراد آلوده به ویروس HTLV-1

ندا یعقوبی، فرناز زاهدی اول، مسعود یوسفی، فرامرز فرزاد

اولین همایش ملی مدیریت و کنترل عفونت‌های منتقله از خون، 2 تا 4 آبان 1397، مشهد، ایران

زمینه: ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV-I)، اولین رتروویروس انسانی شناخته شده است . عوارض جدی مرتبط با این ویروس شامل لوسمی سلول T (ATLL) و فلج اسپاستیک میلوپاتیک (HAM-TSP) می­باشد. این مطالعه در جهت یافتن ارتباط بین عدم تعادل اکسیدانت و آنتی اکسیدانت های بدن به عنوان یکی از مکانیسم­های بیماری زایی ویروس HTLV-I با وضعیت بالینی افراد آلوده به ویروس، طراحی گردید.

مواد و روش‌ها: نمونه خون 40 فرد آلوده به ویروس در دو گروه ناقل بدون علامت و HAM-TSP در مقابل 40 فرد سالم، بررسی شد. فعالیت آنزیم تیوردوکسین ردوکتاز (آنتی اکسیدانت) با استفاده از کیت تجاری و بیان ژن با تکنیک Real Time PCR در لنفوسیت‌های خون محیطی سنجیده شد.

یافته‌ها: میانگین ±  انحراف معیار فعالیت آنزیم در گروه HAM-TSP برابر0.047 ± 0.0928، در گروه ناقل بدون علامت  0.065± 0.134و در گروه کنترل  0.056±0.173 (µmol/min/ml) بود. اختلاف بیان ژن در گروه های HAM-TSP و ناقل به ترتیب 0.7 و 0.8 در برابر 1 در گروه کنترل بود .

نتیجه‌گیری: کاهش فعالیت و بیان ژن آنزیم تیوردوکسین ردوکتاز در گروه آلوده به ویروس HTLV-I ، احتمالا با تشدید استرس اکسیداتیو ، در بروز عوارض جدی مرتبط با ویروس نقش دارد .

کلمات کلیدی: تیوردوکسین ، HTLV-I ، Real Time PCR

بررسی پروفیل سیتوکاینی Th1/Th 2در بیماران مبتلا به HAM/TSP (پاراپارزی وابسته به HTLV-1) و ناقلین سالم HTLV-1

محتوای آکاردئون

بررسی تاثیر اینترفرون-آلفا بر جنبه‌های بالینی و ایمنی- ویروس‌شناسی میلوپاتی مرتبط با HTLV-I در خراسان، ایران

محتوای آکاردئون

بررسی شاخص‌ھای ایمنی میزبان و فعالیت ویروس HTLV در ناقلین سالم ویروس در مشهد در سال 1389

فرزاد ملاحسینى

هفتمین همایش بروهشى سالیانه دانشجویان دانشگاه‌هاى علوم پزشكى شرق كشور، 25 تا 27 آبان ماه 1397، مشهد، ایران

فصلنامه علمى پژوهشى نوید نو، دوره 15، شماره ٥٣، بایبز ١٣٩٠

مقدمه: 1-HTLV نوعى رتروویروس انسانى است كه با ایجاد ATL و HAM /TSP و برخى بیماریهاى دیگر ارتباط دارد. با این حال كمتر از 5 درصد جمعیت آلوده به سمت ATL یا HAM/TSP بیشرفت مى‌ كند كه علت آن مشخص نشده است. البته مطالعات صورت گرفته حاكى از درگیرى سیستم ایمنى در ناقلین ویروس بوده بصورتیكه پیشرفت ناقلین به سمت بیماریهای مرتبط یا این ویروس رابطه اى نزدیک با شدت و نوع یاسخ ایمنى دارد.

روش بررسى: در این طرح تعداد ٧٧ تفر از اهداكنندگان مراجعه‌کننده به اتنقال خون مشهد شامل یك گروه ٣٩ نفرى كنترل سالم و یك گروه ٣٨ نفرى ناقل ویروس كه از نظر سنى و جنسى تطابق داشتند، شركت داشتند. آزمایشات ماركرهای سیستم ایمنى بدن شامل sIL2R و sCD30 و Neopterin و شاخص فعالیت ویروس یعنى تیتر آنتى‌بادى به روش الیزا و طبق دستور العمل كیت انجام و نتایج حاصل با نرم‌افزار  SPSS نسخه ١٣ یررسى شد.

نتایج: یس از آنالیز تتایج حاصل از انجام آزمایشات میانگین سطح sIL2R (p<0.001) و sCD30 (p=0.006, z=-5.8) و   z=2.8 افزایش معنى‌دارى در گروه ناقل نسبت به كروه كنترل سالم مشاهده شد. همچنین ماركر Neopterin در ناقلین ویروس با تیتر آنتى‌بادى ضد 1-HTLV داراى همبستگى معنى‌دار بود (p=0.039) و (r=0.34)

نتیجه‌گیرى: یا توجه به نتایج بدست آمده الگوى پاسخ ایمنى منطیق با پاسخ ایمنى سلولار Th1)) مى‌باشد و فعال بودن سیستم ایمنی بدن ولنفوسیت‌هاى T در جمعیت ناقل ویروس نسبت به گروه كنترل سالم مشاهده مى‌شود بنابراین احتمال پیشرفت ناقلین به سمت بیماریهاى وایسته به 1-HTLV در ابن ناحبه اندمیك را میتوان متصور شد كه تقویت این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتر در زمینه یاسخ‌هاى ایمنى و همچنین مطالعاتى یا حجم نمونه بیشتر دارد.

واژه‌هاى كليدى: ماركرهاى ايمنى عفونت 1-HTLV، ماركرهاى ويروسى HTLV-1

بررسی شیوع عفونت ویروس HTLV-1 در شهرستان تربت حیدریه در سال1390 با روش ELISA، WB و PCR و تعیین فیلوژنی ویروس با روش Sequencing

محمود ترکمنی، سیدعبدالرحیم رضایی، هوشنگ رفعت پناه، براتعلی مشکانی

ششمین کنگره میکروبشناسی بالینی ایران و اولین کنگره بین المللی میکروبشناسی بالینی، مرداد 1391، مشهد، ایران

مقدمه وهدف: ویروس سلولT انسانی نوع یک(HTLV-I) یک رتروویروس انکوژن انسانی است كه عامل بیماری لوسمی سلول های T بالغین و بیماری فلج اسپاستیك گرمسیری HAM/TSP تنها در2-3%افراد آلوده می شود. مطالعات قبلی نشان می دهد كه عفونت HTLV-I درخراسان رضوی اندمیك است ،بخصوص درشهر های مشهد و نیشابور. این منطقه به دلیل عوامل مختلف ازقبیل الگوی مهاجرتی، محیط و رفتار های پرخطر در حال حاضر بیشتزین شیوع را در ایران دارد . هدف ازاین مطالعه تعیین میزان شیوع عفونت و آنالیز فیلوژنی ویروس HTLV-I در تربت حیدریه در شمال شرقی ایران است.

روش‌ها: بین آوریل و ژوئن 2011 تعداد 400 نمونه سرم به طور تصادفی جمع آوری شدند. ابتدا برای تعیین وجود آنتی بادی های ضدویروسHTLV-I/II تست ELISA (کیت دیاپرو/ایتالیا) و برای موارد مثبت و نامعین تست های تاییدی WB و PCR انجام شد. DNA ژنومی با استفاده از كیت استخراج DNA ازسلول های خون محیطی (PBMCs) با روش هضم آنزیمی استخراج و ژن tax و ناحیه LTR ویروس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی با روش PCR تكثیر شدند. سه نمونه از 5 نمونه مثبت برای تعیین توالی و آنالیز فیلوژنتیک ناحیه LTR انتخاب شدند. درخت فیلوژنتیک با استفاده از نرم افزار Geneious رسم شد.

نتایج: درغربالگری اولیه با روش ELISA هشت نمونه (2%) برای آنتی بادی های ضد HTLV-I مثبت بودند که تنها 5 مورد (25/1%)با تست های تاییدی WB و PCR مثبت شدند (3مرد و2زن). تنها ارتباط معنی داری بین میزان شیوع عفونت با افزایش میانگین سن وجود دارد. آنالیز فیلوژنتیک نشان می دهد که HTLV-I درتربت حیدریه وابسته به زیر گروه جهانی است.

بحث: مطالعه حاضر نشان می دهد که عفونت HTLV-I در تربت حیدریه وجود دارد و باتوجه به این كه درمان اختصاصی خاص و كاملا موفقیت آمیزی جهت بیماران مبتلا به HTLV-I وجود ندارد لذا شناسایی افراد آلوده و تعیین میزان آلودگی دریك منطقه می‌تواند به شناسایی روشهای انتقال و پیشگیری ازشیوع ویروس و بیماری‌های وابسته درمنطقه مورد مطالعه كمك كند. از این رو غربالگری روتین در بین اهداکنندگان خون همراه با استراتژی های دیگر برای جلوگیری از انتقال ویروس ضرورت دارند. همچنین غربالگری سیستمیک HTLV-I در اهداکنندگان خون در شهرهای دیگر استان خراسان اهمیت دارد و باید در نظر گرفته شود.

کلمات کلیدی: HTLV-I شیوع، فیلوژنیك، PCR ، ایران

تاثیر ھمزمان عفونت HTLV-I بر HIV viral load، ماركرھای ایمونوفنوتیپیك و عوارض كلینیكی

محتوای آکاردئون

تاثیر ھمزمانی عفونت HTLV-I بر ویرال لود ویروسHIV ، ماركرھای ایمونوفونوتیپیك و عوارض كلینیكی آن

محتوای آکاردئون

تعیین میزان بار ویروسی HTLV-I در بیماران AM/TSP و ناقلین سالم

محتوای آکاردئون

تهیه پروتئین ‏‎TAX‎‏ ویروس ‏‎HTLV-1‎‏ بوسیله تكنولوژی ریكامبیننت ‏‎DNA‎‏

محتوای آکاردئون

راه‌اندازی روش ‏‎PCR‎‏ جهت تشخیص ویروس ‏‎HTLV-1‎‏ در دهندگان خون (مشهد) و مقایسه آن با روشهای سرولوژی

محتوای آکاردئون

رھایی سایتوکینھا مکانیسم ورود HTLV-1 در بیماریھای عصبی

محتوای آکاردئون

مقایسه بیان ژنهای گیرنده کموکاین CXCR3 و CCR6 و بار ویروس در بیماران HAM/TSP و ناقلین HTLV-I بدون علامت

محتوای آکاردئون

نقش کدون شماره 72 ژن p53 در پاتوژنز ATL در بین ناقلین HTLV-1

آرزو عبدی، فرزاد ملاحسینی، محمدرضا هدایتی مقدم، هوشنگ رفعت پناه

سومین همایش بین‌المللی ایمونولوژی، آسم و آلرژی و اولین سمپوزیوم آلرژی غذایی و دارویی، 14 تا 17 اردیبهشت 1395، مشهد، ایران

مقدمە: ویروس لنفوتروپیک انسانی تیپ١ با دو نوع اصلی از بيماريها در ارتباط است: لنفوم سلول T بالغين (ATL) و ميلوباتى مرتبط با HTLV-١/ تروپیکال اسپاستیک پاراپارزیس (HAM/TSP). مشخص نیست كه چرا كمتر از 5 درصد از افراد آلوده به HITLV-١ به سمت بيماريهای مرتبط با HITLV-١ پیشرفت می‌کنند و بقیه برای تمام عمر به صورت ناقلین سالم باقی می‌مانند. تفاوت در پاسخهای ایمنی میزبان، ممکن است نقش مهمی را در بازده عفونت داشتە باشند. ما در این مطالعه الگوی مارکرهای ايمنى افراد حامل HITLV-١ و غير حامل را در شمال شرقى ایران، مشهد مقایسە کردەایم.

روش کار: در این مطالعه ٣٩ نفر کنترل سالم و ٣٩ نفر حامل HTLV-١ بررسی گردیدند.

یافتهها: در گروههای حامل و غیرحامل، میانگین سنی بە ترتیب 40,1 ± 4,10 و 40 ± 1,10 بود. در ارزیابی ارتباط بین دو گروە مورد مطالعە، تفاوت قابل توجهی برای SIL2R (٠,٠001P<) مشاهدە شد. همچنین ارتباط معناداری بين گروههاى حامل و غير حامل براى HsCRP (٠,005P=) وجود داشت و میانگین مارکر Anti-VCA كاهشی را در گروە نرمال نسبت بە گروە HC نشان داد (٠,007P=). درمیان حاملین، ارتباط معنادارى بين نئويترين و sCD30 (٠,003P=)؛ SIL2 و sCD30 (٠,05P<)؛ SILD2 و HsCRP (٠,032P=)؛ anti VCA و ماركرهایى شامل EBNA (٠,002P=)، EA (٠,049P=) و HsCRP (٠,024P=) وجود داشت.

نتیجە‌گیری: بەنظرمیرسد که بعضی از مارکرها مانندSILD2  و HsCRP نقش مهمی را در تشخیص HTLV-1 دارند و می‌توانند به عنوان فاکتورهای پیش‌آگهی و شاخصهای وضعیت بیماری مورد توجه قرار بگیرند.

كلمات كليدى HTLV-١،ماركرهای ویروسی، سنجشهای ايمنى

محتوای آکاردئون

نقش میلوپاتی وابسته به HTLV-I در تحت تاثیر قراردادن فاکتورهای اصلی رونویسی لنفوسیت های تنظیمی T

ساناز احمدى قزل دشت، حامد صادقیان، سید عبدالرحیم رضایى، محمود رضا آذریزوه، سید على اكبر شمسیان، هوشنك رفعت بناه، محمود محمودى

دومین كنفرانس ملى پزشكى مولكولى در تشخیص ودرمان بیمارى‌ها، 29 بهمن 1394، تهران، ایران

مقدمه: سلول‌های CD4 + CD25 + T نقش اساسی را در حفاظت از تحمل ایمنی و پیشگیری از بیماریهای خود ایمنی بازى مى‌کنند. در این مطالعه، نقش سلول‌های CD4 + CD25 + FOXP3 + Treg در بروز HAM /TSP مورد بررسى قرار كرفت.

روش بررسی: بار پروویروس و بیان زن FOXP3 و GITR و شمارش سلولهاى Treg در ٢١ بیمار HAM / TSP و 16 ناقل سالم HTLV-I با استفاده از Real-time PCR و فلوسیتومتری اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: شدت متوسط اختلال تحرک ٢,٣٧ ± 4,٨٢ که هیچ ارتباط آمارى معنادارى با تعداد Treg هستند و یا بیان FOXP3، GITR و بار پروویروسی ندارد شمارش+ CD4 + CD25 تفاوت آماری معنی دار در دو ګروه مورد مطالعه ندارد.

نتیجهگیری: نتایج بار پروویروس بالاتر در بیماران میلوپاتی در مقایسه با ناقلین سالم مشاهده شد (میانگین: ٣١٣,٣۶ نسخه / ١٠4 سلول تک هسته ای خون محیطی در برابر 144,٩٣)،(٠,٠٣5= P). سطح FOXP3mRNA و GITR در بیماران میلویاتى (میانكین به ترتیب ١١,٧٨ و ١٣,٨٠) نسبت به ناقلین سالم (به ترتیب 18,44 و ٢١,٠٠، ٠,٠4١ = P و ٠,٠٣= P) كمتر بود. همبستگی معنی داری بین فركانس سلول T تنظیمى و بیان زن FOXP3 وجود دارد (٠,٠06P=). GITR  و FOXP3 ارتباط معنى‌دارى در بیماران مبتلا به HAM / TSP دارند (٠,٠42P=). این یافته ها نشان مى‌دهد كه عفونت HTLV-I مى‌تواند عوامل رونویسی کاربردی اصلی در یاسخ های ایمنى را تغییر داده و تظاهرات بیمارى میلویاتى را سبب شود.

كلمات كلیدى: میلویاتى وابسته به HTLV-I، Foxp3; GITR، بار پروویروس، سلولهاى T CD4+CD25+

Association between novel human perforin gene polymorphism and HTLV-I-associated/myelopathy tropical spastic paraparesis -HAM/TSP

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپ‌های بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروس‌ها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروس‌ها وارد سلول‌های میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلول‌ها تكثیر می‌شوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد می‌گردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا می‌كند.

Cytokine gene polymorphism in HTLV-I-associated myelopathy tropical spastic paraparesis-HAM/TSP

محتوای آکاردئون

Evaluation of IL-2 receptor among HAM /TSP Patients and HTLV-I Carriers in Mashhad,Iran

محتوای آکاردئون

Expression Of IL-2Ra Chain (CD25) On Peripheral Blood LymphocyteOf HAM/TSP Patients

محتوای آکاردئون

Genetic analyses of HTLV-I from India and newly identified endemic Loci, Iranian Mashhad and Russia

محتوای آکاردئون

HLA CLASS II-LINKED GENE CONTROLS SUSCEPTIBILITY TO HTLV-1 INFECTION IN IRANIAN JEWS IN ISRAEL

محتوای آکاردئون

HLA DRb genes contribute to susceptibility and resistance to HAM/TSP

محتوای آکاردئون

HTLV-1 in Kuwait: Close sequence homology with HTLV-1 originating in Mashhad region of Iran

محتوای آکاردئون

HTLV-I and associated diseases: groups at risk in Europe

محتوای آکاردئون

IFN-a2b reduces released particles of HTLV-I from HTLV-I transformed cell line

محتوای آکاردئون

Molecular characterization of HTLV-I infection in Israel

محتوای آکاردئون

The evaluation of FOXP3 and GITR gene expression in ATL patients before and after treatment with triple arsenic regimen using real time PCR TaqMan method

محتوای آکاردئون

The role of Th1 and Th2 cytokines in immune response to HTLV-1 associated myelopathy/tropical spastic paraparesis

محتوای آکاردئون

Viral and host genetic factors that determine the development of Ham/Tsp

محتوای آکاردئون

Zidovudine and Interferon-α Treatment Reduces Vascular Endothelium Growth Factor in Patients with Adult T- Cell Leukemia

محتوای آکاردئون