چکیده مقالات همايش‌هاـ سایر موضوعات HTLV-1

ارائه مشاوره به مادر باردار HTLV مثبت؛ مقایسه دستورالعمل کشوری ژاپن و رویکرد ایرانی

محمد سعید ساسان

اولین همایش ملی مدیریت و کنترل عفونت‌های منتقله از خون، 2 تا 4 آبان 1397، مشهد، ایران

در این مقاله به مقایسه دستورالعمل کشوری ژاپن  و راهکار وزارت بهداشت ایران برای مواجهه با HTLV در دوران بارداری و شیردهی می پردازیم. دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت ژاپن در سال 2011 صادر شده است، در حالیکه تا کنون راهنمای خاصی از سوی وزارت بهداشت ایران دراین مورد ارایه نشده و تنها توصیه موجود، نامه ای است که در پاسخ به سوال معاونت بهداشتی دانشگاه مشهد، ارایه شیر خشک رایگان به شیرخوران مادران HTLV مثبت را مجاز اعلام کرده است. غربالگری همگانی دوران بارداری: در ژاپن با وجود اینکه HTLV فقط محدود به مناطق خاصی از کشور می باشد، توصیه وزارت بهداشت ژاپن غربالگری به روش سرولوژیک برای تمام زنان باردار ژاپنی می باشد. درحالیکه در کشور ما حتی در مناطق هیپراندمیک هم، غربالگری همگانی توصیه نشده است. تغذیه با شیر مادر: وزارت بهداشت ژاپن به ترتیب سه راهکار تجویز شیرخشک از بدو تولد، انجماد شیر مادر برای 12ساعت و ذوب مجدد آن و تجویز شیرمادر برای 3 ماه را به مادران HTLV مثبت توصیه می‌کند و در یک مطالعه بیش از 60 درصد مادران ژاپنی، راهکار شیردادن تا 3 ماه را انتخاب کرده‌اند، درحالیکه در کشور ما، تنها توصیه وزارت بهداشت، منع شیردهی توسط مادر HTLV مثبت است.

ارتباط گروهھای خونی ABO و Rh با عفونت HTLV-1

محتوای آکاردئون

بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد کادر پرستاری و مامایی بیمارستان‌های شهر مشهد در موردHTLV-1 سال 1386

محتوای آکاردئون

بررسی استیگما به HTLV-1 در دانشجویان، پرستاران و پرسنل بهداشتی شهر بیرجند

آرش ضیائی، مسعود ضیائی، فرشید عابدی، علیرضا خوبان، محبوبه سلجوقی، ارغوان اصغری، علیرضا امیرآبادی‌زاده، سمیرا الهامی­راد

اولین همایش ملی مدیریت و کنترل عفونت‌های منتقله از خون، 2 تا 4 آبان 1397، مشهد، ایران

زمینه: استیگما (ننگ اجتماعی)، در بیماران مبتلا به HTLV-1 ممكن است مشكلات بیشتری از خود بیماری برای افراد مبتلا به آن  ایجاد كند که موجب بروز  عوارض متعددی برای آنها و سیستم درمانی­شان می­گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی استیگما به HTLV-1 در دانشجویان، پرستاران و پرسنل بهداشتی شهر بیرجند انجام گردید.

مواد و روش­ها: این مطالعه­ی توصیفی- تحلیلی، به­صورت مقطعی در سال 1397 بر روی 155نفر پزشک، پرستار، کارمند و دانشجو در شهر بیرجند به روش تصادفی ساده انجام گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات در دو سطح توصیفی و استنباطی (آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی) با نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام گردید.

یافته­‌ها: در این مطالعه 155 نفر با میانگین سنی 42/4±58/27 سال (حداقل 20 و حداکثر 41 سال) بودند. 99 نفر (9/63%) خانم، 104 نفر (1/67%) مجرد و 110نفر (9/70%) دانشجو بودند. میانگین نمره­ی آگاهی در پزشکان، پرستاران، کارمندان و دانشجویان به ترتیب برابر با 09/4±44/28، 64/7±76/27، 64/5±75/27 و 37/5±94/27 بود. میانگین نمره­ی استیگما در پزشکان، پرستاران، کارمندان و دانشجویان به ترتیب برابر با 65/14±92/108، 47/13±58/106، 28/12±53/113 و 98/10±24/110 بود. نتایج آزمون نشان داد که میانگین نمره­ی استیگما در کارمندان به­طور معناداری بیشتر از نمره­ی پزشکان، پرستاران و دانشجویان می­باشد (p<0.05).

نتیجه­‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استیگما بهHTLV-1  در کارمندان، بیشتر از پزشکان، دانشجویان و پرستاران می­باشد که می­تواند به علت آگاهی و اطلاعات کم جامعه نسبت به این بیماری باشد.

کلمات کلیدی: استیگما، HTLV-1، دانشجویان، پرستاران، پرسنل بهداشتی

بررسی فراوانی گروھھای خونی فرعی در افراد آلوده به ویروس HTLV-1

محتوای آکاردئون

بررسی میزان آگاھی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشھد در مورد HTLV-1 در سال 1390

محتوای آکاردئون

پیشگیری و مشاوره عفونت HTLV-1

محمد رضا هدایتی مقدم

اولین همایش ملی مدیریت و کنترل عفونت‌های منتقله از خون، 2 تا 4 آبان 1397، مشهد، ایران

عفونت HTLV-1 از طریق اشتراک خونی، از مادر به نوزاد و تماس جنسی منتقل می‌گردد. خوشبختانه این ویروس از طریق ارتباطات معمول اجتماعی و خانوادگی قابل انتقال به دیگران نیست. احتمال تبدیل سرمی بدنبال تزریق خون آلوده، 60-40% است. فراورده‌های پلاسما خطر کمتری برای انتقال ویروس دارد و انتقال از طریق محصولات خونی كه بیش از 14 روز ذخیره شده‌اند بسیار ناچیز می‌باشد. انتقال عفونت از مادر به کودک عمدتا از طریق شیردهی طولانی‌مدت رخ می‌دهد و میزان آن به‌طور متوسط 25% گزارش شده اما خطر انتقال در كودكانی كه با شیر مادر تغذیه نمی‌شوند كمتر از 5 درصد است. خطر انتقال ویروس عفونت از مردان مبتلا به زنان بسیار بیشتر از خطر انتقال آن از زنان به مردان است (60% در مقابل 1%). شاید به همین دلیل است كه عفونت با ویروس HTLV-1 در خانم‌ها تا دو برابر بیشتر از آقایان گزارش شده است. پیامدهای بالینی ناشی از این عفونت به دو دسته اختلالات التهابی و نئوپلاستیک تقسیم ‌می‌گردد. میلوپاتی و فلج سفت گرمسیری مرتبط با ویروس (HAM/TSP) یک بیماری مزمن التهابی و دژنراتیو عصبی هست که در کمتر از 1% افراد HTLV-1 مثبت و با میانه زمانی 3/3 سال بروز می‌کند. این بیماری بیشتر حاصل عفونت دیررس مثلا به‌دنبال اشتراک خونی در بزرگسالان می‌باشد. لوکمی/ لنفوم سلول T بزرگسالان (ATL) مهمترین پیامد نئوپلاستیک مرتبط HTLV-1 است که در مناطق اندمیک و جاهایی که عفونت دوران کودکی شایع هست، در 4-2% افراد دارای ویروس بروز می‌کند اما  ابتلا به آن متعاقب انتقال ویروس از طریق تزریق خون بسیار نادر است. بیشترین میزان بروز ATL در سنین 60-40 سالگی رخ می‌دهد. غربالگری اهداكنندگان خون از نظر HTLV در مناطق اندمیک به‌طور روتین انجام می‌شود. در ایران از سال 1374 كلیه خون‌های اهدایی در استان‌های خراسان از نظر این ویروس غربالگری می‌شوند و در سال‌های اخیر چند استان دیگر به این فهرست اضافه شده است. اقدامات مربوط به کاهش انتقال عفونت از مادر به فرزند شامل غربالگری مادران باردار، عدم تغذیه با شیر مادر یا کاهش مدت شیردهی به 3 تا 6 ماه و یا منجمد کردن شیر و سپس گرم کردن آن می‌باشد. برای پیشگیری از انتقال جنسی ویروس، استفاده از کاندوم توصیه می‌گردد. آموزش و حمایت از افراد HTLV مثبت باید صورت گیرد و اطلاعات صحیح براساس سطح تحصیلات افراد ارائه شود. این افراد باید بدانند: HTLV-1 یک عفونت با توزیع خوشه‌ای در جهان و ایران است. HTLV و HIV دو گونه کاملا متفاوتی محسوب می‌شوند و در واقع HTLV هیچگاه باعث بروز ایدز نمی‌شود. HTLV-1 باعث بروز یک عفونت مادام‌العمر می‌گردد اما درصد بروز پیامدهای بالینی ناشی از آن کمتر از 5% می‌باشد. بررسی‌های دوره‌ای توسط پزشکان مجرب و آگاه شامل معاینه فیزیکی و شمارش کامل خون توصیه می‌گردد. راه‌های انتقال ویروس مشخص و محدود است و لذا راه‌های پیشگیری از انتقال آن هم مشخص و بسیار ساده است.

تاریخچه کشف اولین رتروویروس انسانی (HTLV-1)

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

ویروس یك ارگانیسم زنده بسیار ریز است كه مشاهده آن فقط با كمك میكروسكوپ‌های بسیار پیشرفته با بزرگنمایی چندهزار برابر امكان پذیر است. ویروس‌ها سوخت و ساز درونی مستقل ندارند و برای زنده ماندن نیازمند ورود به بدن یك موجود زنده دیگر هستند. ویروس‌ها وارد سلول‌های میزبان خود شده و با كمك گرفتن از سوخت و ساز آن سلول‌ها تكثیر می‌شوند و پس از آزاد شدن از داخل یک سلول به یك سلول دیگر وارد می‌گردند تا مجددا شروع به تكثیر نمایند و به این ترتیب عفونت ویروسی در داخل بدن میزبان گسترش پیدا می‌كند.

تازه‌هائی از HTLV-1

محتوای آکاردئون

تست‌های تشخیصی برای شناسایی HTLV-I

محتوای آکاردئون

تعیین نقطه برش بھینه برای آزمون الایزا در تشخیص عفونت HTLV-1

محتوای آکاردئون

تهيه پروتئين ‏‎TAX‎‏ ويروس ‏‎HTLV-1‎‏ بوسيله تكنولوژی ريكامبيننت ‏‎DNA‎‏

محتوای آکاردئون

راه‌اندازی روش ‏‎PCR‎‏ جهت تشخيص ويروس ‏‎HTLV-1‎‏ در دهندگان خون (مشهد) و مقايسه آن با روشهای سرولوژی

محتوای آکاردئون

طراحی مدل تشخیصی HTLV1 با استفاده از شمارش كامل سلول‌های خونی

محتوای آکاردئون

عفونت HTLV-I در کودکان: گزارش مورد

محتوای آکاردئون

نقش شير مادر در انتقال ويروس ‏‎HTLV-1‎‏

محتوای آکاردئون

ویروس لنفوسیت T انسانی (HTLV1) در حاملگی و شیردھی

محتوای آکاردئون

Development of a real-time RT-PCR TaqMan assay for measurement of CXCR-1 and CXCR2 in HAM/TSP subjects

این كلمه مخفف عبارت «Human T cell lymphotropic virus» به‌معنای «ویروس انسانی لنفوتروپیك سلول تی» است. این نامگذاری به این دلیل انجام شده است كه این ویروس سلول‌های لنفوسیت نوع تی انسان را آلوده می‌كند.

Establishment of human T-cell line infected with HTLV-1 from adult T-cell leukemia patients in Khorasan-IRAN province

محتوای آکاردئون

Study on incidence Rate of Hepatitis B infection (HBV) in 100 Hemodialysis Patients during One Year

محتوای آکاردئون