مقالات- اپيدميولوژی HTLV-1

آلودگی با ويروس HTLV1 در جهان و خراسان

تابعی سید ضیاالدین، صفایی اكبر

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بهار 1387؛ دوره 15، شماره 1 (پیاپی 34): صفحات 16-5

 از اوایل قرن اخیر گزارش شده است که رتروویروس‌ها از عوامل ایجاد تومور در پرندگانند اما در سال 1980 میلادی Poiesz و همکاران برای اولین بار ارتباط بین رتروویروس‌ها و لوکمی را در انسان گزارش کردند و آن را تحت عنوان ویروس انسانی از نوع لنفوتروپیک T نوع 1 (Human T Lymphotopic Virus type یا HTLV1) نامیدند. در طی 27 سال گذشته اپیدمیولوژی HTLV1 کامل شده اما هنوز معمای شیوع بالا در برخی از مناطق ژاپن و عدم شیوع بالا در مناطق مجاور آن مانند کره، چین و روسیه شرقی و همچنین وجود یک منطقه با شیوع بالا در ایران حل نشده است. این ویروس عامل دو بیماری مشخص لوکمی لنفومای بالغین از نوع سلول (Adult T- cell Leukemia/ Lymphoma و یا ATL) و پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال و میلوپاتی همراه با HTLV1) HTLV1 Associated Myelopathy/ Tropical Spastic Paraparesis) می‌باشد. این ویروس در حال حاضر گسترش جهانی دارد اما در برخی مناطق به‌صورت اندمیک یافت می‌شود. راه انتقال این ویروس از طریق تماس جنسی، تغذیه با شیر مادر، تزریق فرآورده‌های آلوده و ورود سوزن آلوده به بدن می‌باشد. اولین بار در ایران تابعی و همکاران دو بیمار خراسانی مبتلا به لوکمی – لنفومای بالغین از نوع سلول T را که هیپرکلسمیک داشتند را در سال 1986 میلادی گزارش کردند؛ سپس فرید و تابعی 13 بیمار مبتلا به این بیماری را مجددا از خراسان گزارش نمودند؛ در مطالعات بعدی مشخص شد که خراسان یکی از مناطق اندمیک برای HTLV1 می‌باشد. در این مقاله، درباره اپیدمیولوژی، بیولوژی ویروس، راههای انتقال ویروس، بیماریهای ناشی از آن و نحوه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری و HTLV1 در ایران بحث می‌شود.

آلودگی به HTLV-I/II در بيماران مبتلا به تالاسمی و ارتباط آن با ميزان خون دريافتی

مویدی بهجت السادات، نفیسی علی رضا، ترابی زاده كامبیز 

پژوهش در علوم پزشكی، مجله دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، بهار 1378؛ دوره 4، شماره 1: صفحات 32-29

مقدمه: HTLV-I/II دو ویروس سرطانزا از خانواده رتروویروسها بوده و با بیماریهای بدخیم بسیاری در ارتباط است. باتوجه به این نكته كه انتقال ویروس بطور عمده از طریق: تماس جنسی، انتقال خون و شیر مادران آلوده صورت می‌گیرد، بیماران مبتلا به تالاسمی كه به صورت مكرر خون دریافت می‌كنند. بیشتر در معرض خطر آلودگی قرار دارند.

روشها: معمولی‌ترین روش غربالگری مورد استفاده در دنیا روش آنزیم ایمونواسای (ELISA) بوده و حساسیت و اختصاصی بودن روش بترتیب 99.8%، 99.9% است. در این تحقیق 300 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور با روش الیزا مورد مطالعه قرار گرفتند.

نتایج و بحث: در بیماران مورد مطالعه 2.7% به HTLV-I/II آلوده بودند. میانگین عیار آنتی بادی سرمی در این بیماران مشابه ناقلین غیرتالاسمیك (1/297) بوده است. در مطالعه انجام شده این نتیجه حاصل شد كه با افزایش میزان خون دریافتی (P<0.0001)، سن (P<0.001) و تعداد مراجعات ماهانه (P<0.01)، احتمال ابتلا به عفونت افزایش می‌یابد بطوری كه بیماران گروه مثبت ماهانه حداقل 90 میلی لیتر خون بیشتری از بیماران گروه منفی دریافت كرده اند.

آلودگی‌های ويروسی قابل انتقال از راه خون در اهداكنندگان خراسان جنوبی

غفوری مازیار، عاملی محمد رضا

فصلنامه خون، زمستان 1389؛ دوره 7، شماره 4: صفحات 248-242

سابقه و هدف: وجود دوره پنجره در آزمایش‌های سرولوژیك، انتخاب دقیق از میان داوطلبین را برای ارتقای سلامت خون الزامی می‌كند. شناسایی تفاوت‌های موجود در میزان آلودگی گروه‌های مختلف، به جذب و حفظ مناسب‌ترین اهداكنندگان كمك می‌كند. در این مطالعه، اطلاعات دموگرافیك داوطلبین و میزان آلودگی به چهار ویروس اصلی قابل انتقال از راه خون مقایسه شدند.

مواد و روش‌ها: در یك بررسی مقطعی، اطلاعات تمام داوطلبین اهدای خون خراسان جنوبی در فاصله فروردین 85 تا آخر آذر 88 از بانك اطلاعات پایگاه استخراج شد. موارد تایید شده هپاتیت Bو(HBV)، هپاتیت Cو(HCV) و ویروس‌های HIV 1/2 و HTLV I/II برای تعیین شیوع و تفاوت‌ها توسط نرم افزار 17 SPSS و آزمون‌های t و مجذور كا مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: از 52886 داوطلب، 42652 نفر خون اهدا كرده بودند كه شیوع آلودگی تایید شده آنان در هزار نفر 92/4 برای HBV ،30/0 برای HCV و 42/0 برای HTLV بود. شیوع در زن و مرد تفاوت معنی‌داری نداشت ولی آلودگی در اهداكنندگان بار اول بیش از اهداكنندگان با سابقه یا مستمر، در متاهلین بیش از مجردین، در افراد با تحصیلات كمتر از دیپلم بیش از دیپلمه‌ها و دانش آموختگان دانشگاه و در پایگاه‌های موقت و تیم‌های سیار بیش از پایگاه‌های ثابت بود.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می‌دهد با تلاش برای جذب داوطلبین با تحصیلات بالاتر و هم چنین گسترش خونگیری در پایگاه‌های ثابت، می‌توان جمعیت داوطلب سالم‌تری در پایگاه‌ها داشت كه همراه با مشاوره دقیق و انجام آزمایش‌های غربالگری، سلامت بیشتر خون را به دنبال خواهد داشت.

کلیدواژگان: ویروس‌های هپاتیت، ایدز، ویروس‌های لنفوتروپیك انسانی، اهداكنندگان خون، شیوع، همه‌گیرشناسی

بررسی HTLV-1 در بيماران مبتلا به لوسمی و لنفوم

فرید حسینی رضا، امیریان محمد هادی، طبرستانی مجتبی، ضیایی مسعود، برادران حسن

مجله دانشكده پزشكی مشهد، زمستان 1374؛ دوره 38، شماره 50: صفحات 8-3

مقدمه: ویروس HTLV-1 مشتق از کلمات (Human T-cell Lymphotropic Virus –Type I) بوده و از دسته رتروویروس‌های انکوژن است که در جنوب ژاپن، منطقه کاراییب، مناطقی از آفریقا و شمال شرقی ایران آندمیک می‌باشد و باعث لوسمی سلول های T بالغین می‌شود.

روش‌ها: در راستای اقدامات انجام شده قبلی در زمینه بررسی اپیدمیولوژی این ویروس در منطقه خراسان و تشخیص وجود آندمی حدود3/2% در این منطقه بر آن شدیم که شیوع این ویروس را در بیماران مبتلا به لوسمی و لنفوم که از این مناطق به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند بررسی کنیم. به این منظور از کلیه افراد مبتلا به لوسمی و لنفوم که به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه می‌کردند، بعد از تشخیص بیماریشان توسط پونکسیون و بیوپسی مغز و استخوان نمونه‌گیری انجام شد . سپس نمونه‌ها از نظر آنتی‌بادی ضد HTLV-1 روش ELISA با دو کیت مختلف مورد آزمایش قرار گرفتند.

نتایج: نمونه‌گیری از 200 بیمار انجام شد که مجموعا تعداد 29 نفر (5/14%) از نظر آنتی‌بادی HTLV-1 مثبت بوده اند که 21 نفر (72%) از افراد سرم مثبت مذکر و 8 نفر (28%) مونث بودند. از نظر سن بیماران در محدوده سنی 5/1 تا 73 سال بوده‌اند. همچنین با استفاده از گروه شاهد تست χ2 انجام شد و در سطح معنی‌دار 99% فرضیه H0 رد شد. انواع بیماری‌های بررسی شده و موارد مثبت آن‌ها عبارتند از : از 80 مورد (40%) ALL هشت مورد (10%)، از 43 مورد (5/21%) AML هشت مورد (6/18%)، از 21 مورد (5/10%) CLL سه مورد (2/14%)، از 18 مورد (9%) MM یک مورد (5/5%)، از 13 مورد (5/6%) NHL یک مورد، از 11 مورد (5/5%) HL یک مورد (9%)، از سه مورد (5/1%) HCL یک مورد (33/0%)، از سه مورد (5/1%) AA یک مورد (33/0%)، از سه مورد (5/1%) CML هیچ یک از بیماران، از سه مورد (5/1%) MF هر سه مورد (100%) و از دو مورد (1%)ATL هر دو بیمار سرم مثبت بودند.

نتیجه: از این بررسی می‌توان نتیجه گرفت که در پیشگیری از انتشار این ویروس خصوصا در رابطه با ترانسفوزیون باید اقدامات جدی‌تری صورت گیرد و پیشگیری لازم به منظور جلوگیری از آلوده شدن نوزادان توسط شیر مادران آلوده به ویروس انجام شود. همچنین نحوه برخورد با بیماران مشکوک به آلودگی HTLV-1 بررسی گردد.

بررسی سرواپيدمولوژی HTLV-I/II در اهداكنندگان خون مازندران سال 1378 (يك مطالعه پيشاهنگ)

عجمی ابوالقاسم، فرید حسینی رضا، طبرستانی نازنین

مجله دانشگاه علوم پزشكی مازندران (نامه دانشگاه) بهار 1379؛ دوره 10، شماره 26: صفحات 49-45

سابقه و هدف: ویروس‌های HTL-I/II از خانواده رترو ویریده به‌عنوان عامل بیماریهای مختلفی شناخته شده اند این ویروس‌ها از طریق انتقال خون، تماس جنسی و شیر مادر آلوده منتقل می‌شوند. با توجه به آندمیك بودن بیماری در مناطق خاص، بررسی اپیدمولوژی آن در كشور ضروری بنظر می‌رسد. در این راستا به‌عنوان یك مطالعه آزمایشی، خون‌دهندگان مراكز مختلف انتقال خون استان مازندران مورد بررسی قرار گرفتند.
مواد و روش‌ها: در یك مطالعه توصیفی /180 نفر از اهداكنندگان خون مراكز انتقال خون ساری، بهشهر، چالوس، قائمشهر، تنكابن مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی وجود آنتی‌بادی در سرم آنان از روش
ELISA استفاده گردید. حساسیت و اختصاصی بودن كیت مورد استفاده براساس نظر كارخانه سازنده بیشتر از 98درصد بوده است.

نتایج: در180 فرد مورد آزمایش (143 نفر مرد و 47 نفر زن) 3 مورد مثبت (6/1درصد) تشخیص داده شد كه دو نفر از آنها مرد و یك نفر زن از نظر وجود آنتی‌بادی در آزمایش مثبت بودند.

استنتاج: با توجه به نتیجه متفاوت این مطالعه با نتایج مطالعه سال 1372 سازمان انتقال خون ایران و لزوم تعیین مناطق آندمیك بیماری، انجام یك بررسی همه جانبه و دقیق در استان مازندران ضروری بنظر می‌رسد.

کلیدواژگان: سرواپیدمولوژی، خون دهندگان، HTLV I/II

بررسی سرواپيدميولوژيك عفونت HTLV-I در شهرستان نيشابور

فریدحسینی رضا، پری زاده محمد جواد، غفاری جواد، میری سارا، نصیریان علی، رفعت پناه هوشنگ

مجله دانشكده پزشكی مشهد، زمستان 1383؛ دوره 47، شماره 86: صفحات 424-417

مقدمه: عفونت HTLV-I به عنوان عامل دو بیماری مهم، یكی عصبی و دیگری بیماری خونی می‌باشد: HTLV-I همراه با میلوپاتی/ پاراپارزی اسپاستیك تروپیكال (HAM/TSP) و لوسمی T بالغین (ATL). حدود 15-20 میلیون فرد آلوده به ویروس HTLV-I در سرتاسر جهان وجود دارد. شمال شرقی ایران به‌خصوص نیشابور به عنوان یك ناحیه آندمیك HTLV-I در نظر گرفته شده است. هدف این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژیك عفونت HTLV-I در نیشابور بوده است.

روش كار: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1381 در شهرستان نیشابور انجام گردیده است. شهر نیشابور (به‌غیر از مناطق روستایی) به 5 منطقه بهداشتی تقسیم شده است. 1003 نمونه در این طرح تحقیقاتی به‌صورت تصادفی با توجه به جمعیت كل هر یك از 5 منطقه نیشابور انتخاب گردیده است، از هر نفر 5 سی‌سی خون وریدی تهیه و با روش الیزا در آزمایشگاه ایمونولوژی بیمارستان قائم (عج) از نظر سرولوژی بررسی گردید. اطلاعات فردی در پرسشنامه‌ای جمع‌آوری گردید. با استفاده از آزمون‌های تی، من ویتنی و رگرسیون اطلاعات جمع‌آوری شده تجزیه و تحلیل شد.

نتایج: سروپریولانس عفونت HTLV-I در نیشابور %3.4 بود. (CI 95%=%.2.3-4.5) نسبت مرد به زن در جمعیت سرم مثبت 33 به 67 بود. بین شیوع عفونت HTLV-I با افزایش سن رابطه مستقیم وجود داشت. شیوع عفونت در شهر توزیع یكنواختی نداشت. بیشترین شیوع در قسمت‌های مركز و قدیمی شهر بوده است. ریسك فاكتورهای عمده عفونت HTLV-I شامل تغذیه با شیر مادر، ترانسفیوژن، جراحی و تماس جنسی بوده است.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان می‌دهد كه غربالگری دهنده‌های بانك خون برای عفونت HTLV-I و محدود كردن دیگر روش‌های انتقال HTLV-I مانند تغذیه با شیر مادر، جراحی و تماس جنسی در نیشابور و دیگر مناطق آندمیك برای پیشگیری از عفونت HTLV-I لازم و ضروری است.

کلیدواژگان: عفونت HTLV-I، سروپریولانس HTLV-I، لوسمی لنفوم T بالغین، پاراپارزی اسپاستیك تروپیكال / میلوپاتی توام با HTLV-I

بررسی سرواپيدميولوژيك عفونت HTLVI/II در بيماران دريافت‌‌كننده مكرر خون استان بوشهر در سال 1382

پوركریم محمود رضا، خمیسی پور غلامرضا، حاجیانی غلام رضا، طهماسبی رحیم، اردشیر دوانی نوشین

فصلنامه خون تابستان 1384؛ دوره 2، شماره 4: صفحات 104-99

سابقه و هدف: ویروسHTLV یكی از اعضا خانواده رتروویریده است و تیپ I این ویروس به‌عنوان عامل سرطان لنفوسیتی خون در بزرگسالان می‌باشد. از آنجایی كه در اكثر نقاط كشور از جمله استان بوشهر غربالگری خون‌های اهدایی به‌منظور بررسی این عفونت صورت نمی‌گیرد، افراد دریافت‌كننده مكرر خون ممكن است در معرض خطر باشند. لذا طی این طرح تحقیقاتی بر آن شدیم كه شیوع سرمی این عفونت را در این افراد در استان بوشهر بررسی كنیم.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه كه از نوع توصیفی بود نمونه‌گیری از كل جامعه دریافت‌كننده مكرر خون استان بوشهر براساس پراكندگی بخش‌های تالاسمی و همودیالیز بیمارستان‌های بوشهر انجام گرفت. سپس نمونه‌های خون برای یافتن ماركرهای عفونت با HTLV I/II با روش الیزا و نتایج مثبت الیزا به‌منظور تایید توسط تست وسترن بلات بررسی شدند. نتایج توسط نرم افزار SPSS و به‌كمك آزمون كای‌دو (Chi-square) آنالیز شدند.

یافته‌ها: از جمع 642 نفر دریافت‌كننده مكرر خون استان بوشهر شامل 455 نفر (78/70%) تالاسمی، 86 نفر(3/13%) هموفیل و 101 نفر (7/15%) همودیالیز، 41 مورد الیزا مثبت مشاهده شد كه همگی این افراد تالاسمیك بودند. از این افراد 22 نفر (7/53%) مرد و 19 نفر (3/46%) زن بودند. عفونت 14 نفر (1/43%) از افراد الیزا مثبت توسط تست وسترن بلات تایید شد (P=0.77). هیچ اختلاف معنی‌داری از نظر توزیع نتایج تست وسترن بلات در دو جنس مختلف مشاهده نشد. همچنین اختلاف معنی‌داری بین نتایج تست وسترن بلات در گروه‌های سنی مختلف دیده نشد. نكته با اهمیت و قابل توجه وجود یك بیمار تالاسمی واجد عفونت تایید شده با هر دو تیپ I و II ویروس HTLV در میان بیماران تالاسمی بود.

نتیجه‌گیری: وجود آلودگی HTLV در جمعیت دریافت‌كننده مكرر خون می‌تواند بیانگر وجود چنین عفونتی در جمعیت اهداكنندگان خون پایگاه انتقال خون بوشهر باشد.

کلیدواژگان: انتقال خون، عفونت HTLVI/II، تالاسمی، هموفیلی

بررسی شيوع HTLV-I بين بيماران تالاسمی و هموفيل در تهران

رضوان حوری، نوركجوری سكینه

فصلنامه خون، تابستان و پاییز 1374؛ دوره 2، شماره 2 و 3: صفحات 5-1

یکی از عفونتهایی که از طریق خون منتقل می‌شود، HTLV-I است. شواهدی دال بر حضور این ویروس در ایران وجود دارد. بنابراین، برآن شدیم شیوع آنتی‌بادیهای این ویروس را در بیماران پلی ترانسفیوژن از جمله تالاسمی و هموفیلی به عنوان استفاده‌کنندگان فرآورده‌های سلولی و پلاسمایی خون مورد بررسی قرار دهیم. در این مطالعه ابتدا 632 بیمار تالاسمی و 236 بیمار هموفیل تحت درمان در بیمارستانهای تهران را از نظر وجود آنتی‌بادی HTLV-I با  استفاده از تکنیک ELISA مورد بررسی قرار دادیم و سپس موارد مثبت را با روش تائیدی وسترن بلات تائید نمودیم. نتایج نشان داد که آلودگی با HTLV-I در بیماران تالاسمی 58/4% (29 نمونه) و در بیماران هموفیل 96/2% (7 نمونه) بوده است که نشان‌دهنده اهمیت انتقال ویروس از طریق فرآورده‌های سلولی و نیز پلاسمائی خون می‌باشد. این نتایج ضرورت تستهای غربالی را برای آنتی‌بادی HTLV-I در کلیه خونهای اهدایی مطرح می‌نماید.

یکی از عفونتهایی که از طریق خون منتقل می‌شود، HTLV-I است. شواهدی دال بر حضور این ویروس در ایران وجود دارد. بنابراین، برآن شدیم شیوع آنتی‌بادیهای این ویروس را در بیماران پلی ترانسفیوژن از جمله تالاسمی و هموفیلی به عنوان استفاده‌کنندگان فرآورده‌های سلولی و پلاسمایی خون مورد بررسی قرار دهیم. در این مطالعه ابتدا 632 بیمار تالاسمی و 236 بیمار هموفیل تحت درمان در بیمارستانهای تهران را از نظر وجود آنتی‌بادی HTLV-I با  استفاده از تکنیک ELISA مورد بررسی قرار دادیم و سپس موارد مثبت را با روش تائیدی وسترن بلات تائید نمودیم. نتایج نشان داد که آلودگی با HTLV-I در بیماران تالاسمی 58/4% (29 نمونه) و در بیماران هموفیل 96/2% (7 نمونه) بوده است که نشان‌دهنده اهمیت انتقال ویروس از طریق فرآورده‌های سلولی و نیز پلاسمائی خون می‌باشد. این نتایج ضرورت تستهای غربالی را برای آنتی‌بادی HTLV-I در کلیه خونهای اهدایی مطرح می‌نماید.

بررسی شيوع HTLV-I در اهداكنندگان خون در مشهد

رضوان حوری، احمدی جهانگیر

فصلنامه خون، بهار 1374؛ دوره 2، شماره 1: صفحات 48-45

بررس شيوع عفونت HTLV-1 در زنان باردار و موارد مثبت آن در خون بندناف

علوی الهه

نوید، 1377، دوره 4، شماره 13: صفحات 12-10 

 ضرورت حیاتی، حساس و چشمگیر برخی از بیماریهای انسانی است که سلامت و تندرستی افراد جامعه را از مرحله پیش از تولید که هنوز کودک آینده چشم به جهان نگشوده، با مخاطرات عظیم روبرو می‌شود. و از آن جمله عفونت HTLV-1 که علیرغم کشف اخیر ویروس، مشکلات مهم ناشی از آن اعلام گردیده است از جمله لوسمی، لنفوم سلولهای T بالغ و پاراپارزی اسپاستیک و غیره. مناطق اندمیک آلوده به این ویروس عبارتند از جنوب غربی ژاپن، جزائر کارائیب و برخی نقاط دیگر در دنیا که شیوع عفونت با درصد کمتری در آنجا دیده می‌شود، مانند تایوان، برخی قسمتهای آفریقا، گینه جدید، اسرائیل (در یهودیان مهاجر مقیم مشهد) و… منطقه جدیدی که در سال 1370 به عنوان یک منطقه آلوده به ویروس HTLV-1 به دنیا گزارش شد، شمال شرق ایران می‌باشد.حال با در نظر گرفتن اینکه در جمعیت هر کشور یا بخشی از آن جمعیت، گروهی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، زنان باردار می‌باشند که می‌بایست بیماری‌یابی سازمان‌یافته‌ای برای آنان مطرح گردد و با توجه به طرق انتقال ویروس که (انتقال از طریق مادر به فرزند، تماس جنسی و ترانسفوزیون خون) عمدتاً در بیشتر مناطق آلوده تغذیه با شیر مادر گزارش شده است، بر آن شدیم تحقیقی تحت عنوان بررسی شیوع عفونت HTLV-1 در زنان باردار و موارد مثبت آن در خون بند ناف را انجام دهیم. به‌منظور دست‌یابی به اهداف پژوهش یعنی تعیین وجود آنتی‌بادی ضد HTLV-1 در سرم خون زنان باردار و سرم خون بند ناف نوزادان مادران سرو مثبت 300 زن باردار مراجعه‌کننده به زایشگاههای شهر مشهد به‌طور تصادفی و تنها با داشتن دو شرط لازم تولد و سکونت درمشهد انتخاب شدند ابزار گردآوری داده‌های عبارت از فرم مصاحبه معاینه و کیت آزمایش HTLV-1 بود. بعد از انتخاب هر نمونه، اطلاعات دموگرافیک، تاریخچه خانوادگی، طبی، مامایی، جلوگیری از باداری، اطلاعات مربوط به لیبر و زایمان فعلی، معاینه فیزیکی مادر از نظر بروز علائم احتمالی ناشی از عفونت HTLV-1 مشاهده و معاینه نوزاد و جفت صورت گرفته و نتایج در فرم مخصوص ثبت می‌گردید. نمونه خون از مادر و نوزاد جهت انجام آزمایش تعیین آنتی‌بادی ضد HTLV-1 با کیت مخصوص به روش تشخیص غیر مستقیم و با تکنیک الیزا تهیه و آزمایش گردید. نتایج این پژوهش نشان میدهد که شیوع عفونت HTLV-1 در زنان باردار مشهدی 3/3 درصد می‌باشد. و تمام نوزادان متولد شده از مادران آلوده به ویروس آنتی‌بادی ضد HTLV-1 را در خون بند ناف دارا بودند. همچنین نیمی از این زنان همسران آلوده به ویروس داشتند (50 درصد) در بررسی تأثیر احتمالی HTLV-1 بر روی روند بارداری و زایمان و وضعیت جفت و نوزاد نتایج حاکی از این می‌باشد که طبقه اجتماعی اقتصادی، سن، تعداد حاملگی، و تعداد سقط با عفونت HTLV-1 ارتباط معناداری را دارا می‌باشند.اختلالات حسی و حرکتی در گروه آلوده به ویروس بیشتر مشاهده می‌شود. همچنین در این گروه استفاده از قرصهای ضد بارداری خوراکی به عنوان شایعترین طریقه جلوگیری از بارداری مشخص گردید و مدت زمان استفاده از قرص در گروه سرو مثبت بیشتر بود. عفونت HTLV-1 بر طول مدت زایمان و حاملگی تأثیر نداشته ولی زایمان با تحریک و غیر طبیعی در گروه آلوده به ویروس بیشتر از گروه سالم بود. وضعیت نوزاد و جفت در هر دو گروه تقریباً مشابه بود. لازم به‌ذکر است که اختلافات موجود بین دو گروه در بعضی از موارد با آزمونهای آماری نتیجه معناداری را نشان نداد و این احتمالاً به‌دلیل کمی حجم نمونه در گروه مثبت می‌باشد. نظر به اینکه شیوع عفونت در نزد زنان باردار از درصد نسبتاً بالایی برخوردار است لزوم به غربالگری مادران در طی بارداری و همچنین پی‌گیری نوزادان متولد شده از مادران آلوده به ویروس از نظر بروز تغییرات سرمی و نیز آموزش در جهت ممانعت از تغذیه با شیر مادر، در زنان آلوده به ویروس به‌عنوان کاهش و احتمالاً قطع سیکل آندمیک عفونت در منطقه پیشنهاد می‌شود.

بررسی شيوع عفونت HTLV-1 در مبتلايان به يووئيت ايديوپاتيك در مشهد

فرید حسینی رضا، ابریشمی مجید، رضوی رزیتا، موسوی میرنقی، روحانی محمود، ولیداد محمد حسین

مجله دانشكده پزشكی مشهد، بهار 1378؛ دوره 42، شماره 63: صفحات 25-22

 HTLV-1 جزء خانواده رتروویروس‌ها یا ویروس‌های با رشد کند که در برخی از نقاط دنیا از جمله شمال شرق ایران (خراسان) به‌صورت آندمیک وجود دارد. این ویروس بیماری‌های گوناگون از جمله پاراپارزی اسپاستیک، سرطان خون از نوع سلول T بیماری‌های پوستی و غیره ایجاد می‌نماید. مطالعه حاضر به‌منظور بررسی یووئیت‌ها خود به خودی و ارتباط آن با این ویروس انجام شد. 26 بیمار مبتلا به یووئیت ایدیوپاتیک انتخاب شد و همه عوامل ایجادکننده یوو‌ییت از قبیل سندرم بهجت، سل، سارکوئید و غیره کنار گذاشته شد و سرم آن‌ها از نظر آنتی‌بادی بر علیه HTLV-1 به روش الیزا ارزیابی شد و همچنین 26 بیمار دیگر با ناراحتی چشمی بدون یوو‌ییت به عنوان گروه شاهد انتخاب و سرم آن‌ها نیز از نظر HTLV-1 بررسی گردید. گروه یوو‌ییت ایدیوپاتیک 5 مورد یعنی 2/19 درصد HTLV-1 مثبت در صورتی که گروه شاهد یک مورد یعنی 8/3 درصد HTLV-1 مثبت ارزیابی شد. با این مطالعه نشان داده شد که یوو‌ییت‌های ایدیوپاتیک منطقه خراسان می‌تواند به علت HTLV-1 باشد که به نام HAU یا یوو‌ییت‌های وابسته به HTLV-1 گفته می‌شود.

بررسی شيوع ويروس HTLV-1 در بيماران تالاسمی دريافت‌كننده مكرر خون در شهر تهران در سال 1382

اناركی محمدی غلامرضا، صادقی‌پور علیرضا، وثوق پروانه، نورمحمدی عیسی، میرناطقی امیرمهدی

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران پاییز 1384؛ دوره 12، شماره 47: صفحات 24-19

زمینه و هدف: ویروس Human T-cell Lymphotropic Virus type-1) HTLV-1) از گروه رتروویروس‌هــا اســت کــه عامــل شناختــه شــده بیمــاری لوسمــی سلــول T بزرگســالان ( Adult Tcell leukemia/lymphoma=ATLL ) و بیماری میلوپاتی وابسته به ویروس HTLV-1، فلج اسپاستیک حاره‌ایی (HAM/TSP = Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis – HTLV1) می‌باشد. یکی از روش‌های عمده انتقال این ویروس از طریق دریافت فراورده‌های خونی است. این مطالعه به‌منظور دست‌یابی به شیوع ویروس فوق در بیماران تالاسمی ساکن در شهر تهران که به صورت مستمر خون دریافت می‌کنند، انجام شده است.

روش کار : ایــن مطالعــه توصیفــی از نــوع مقطعــی بــــر روی 175 مــــورد بیمـــار تالاسمــی، شامل 101 بیمار مذکر و 74 بیمار مونث صورت گرفت. سرم‌های بیماران به روش Enzyme Linked Immunosorbent Assay) ELISA) مورد غربالگری Anti HTLV-1 قرار گرفتند. موارد مثبت در آزمایشات غربالگری اولیه به روش Western blot تایید و تعیین تایپ شدند. نتایج توصیفی حاصله با استفاده از آزمون آماری کای دو (Chi Square) در دو جنس مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: شیوع Anti HTLV-1 در کل بیماران مورد مطالعه برابر با 3/6%، در بیماران مذکر، 9/6% و در بیماران مونث، 4/5% بود. در این مطالعه اختلاف شیوع آنتی‌بادی در دو جنس از نظر آماری معنی‌دار نبود. میزان شیوع با تعداد واحد خون دریافتی و سن بیماران ارتباط مستقیم داشت. به‌طوری که با استفاده از منحنی های Receivor Operating Characteristic) ROC) سن 21 سالگی به عنوان شاخصی برای افزایش ریسک ابتلا به بیماری تعیین شد.

نتیجه‌گیری کلی: با توجه به شیوع قابل توجه Anti HTLV-1 در بیماران مورد مطالعه به‌نظر می‌رسد شیوع عفونت در بین اهداء کنندگان شهر تهران نیز قابل توجه باشد.

کلیدواژگان: 1- HTLV-1،و2- بیماران تالاسمی، 3- انتقال خون

بررسی شيوع ويروس‌های HTLVI&II در گروه‌های پرخطر شهرستان سنندج در سال 1389

نعمان اردلان، عبدی محمد، رحیمیان ظریف بهاره، امینی امیر، معماری فرزام، حیدری عرفان، احمدی  عباس

مجله علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان، تابستان 1392؛ دوره 18، شماره 2 (پیاپی 68)، صفحات 57-51

زمینه و هدف: ویروس HTLV-I عامل اتیولوژیك بیماری ATL و(Adult T-Lymphocytic Leukemia) و بیماری نورولوژیك دژنراتیو مزمن به نام TSP و(Tropical Spastic paraparesis) است. عفونت HTLV از طرق مختلف از جمله: از مادر به كودك و یا جنین، تماس جنسی، از طریق تزریق خون و یا فرآورده‌های خونی آلوده و استفاده از سر سوزن‌های آلوده منتقل می‌شود. با توجه به اینكه نشان دادن حضور این ویروس‌ها در گروه‌های پرخطر، می‌تواند به صورت تقریبی، نشانگری از وجود آن‌ها در جامعه باشد، در این مطالعه احتمال وجود HTLV در گروه‌های پرخطر از جمله معتادین تزریقی HIV مثبت و منفی، مبتلایان به تالاسمی ماژور و افراد همودیالیزی شهرستان سنندج مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 130 معتاد تزریقی HIV مثبت، 110 معتاد تزریقی HIV منفی، 46 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور و 65 فرد دیالیزی (جمعاً 351 نفر) به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. فرم جمع‌آوری اطلاعات و رضایت‌نامه آگاهانه برای تك‌تك آن‌ها تكمیل گردید. پس از خونگیری، سرم‌ها جدا گردید و تا هنگام آنالیز در فریزر منهای 20 درجه نگهداری شد. با استفاده از كیت DIA.PRO ساخت كشور ایتالیا به روش الایزا تیتر آنتی‌بادی علیه HTLV-I&II بررسی شد. نمونه‌های مثبت و مشكوك، دوباره مورد غربالگری قرار گرفته و سپس برای تایید با كیت وسترن بلات HTLV Blot 2.4 شركت MP Diagnostics ساخت كشور سوئیس مورد آزمایش قرار گرفتند. در نهایت داده‌ها وارد نرم افزار SPSS 16 گردید و با استفاده از جداول توزیع فراوانی، درصد و میزان شیوع بدست آمد.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد كه یك معتاد تزریقی HIV مثبت، یك معتاد تزریقی HIV منفی و یك بیمار تالاسمی ماژور، HTLV-I مثبت بودند (جمعاً سه نفر 85/0 درصد ). اما هیچ كدام از افراد همودیالیزی، مثبت تشخیص داده نشدند. هیچ موردی از وجود آنتی‌بادی علیه HTLV-II در این مطالعه مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد كه شیوع HTLV-I&II در افراد پرخطر شهرستان سنندج بالا نبوده و این خود می‌تواند به طور تقریبی حاكی از شیوع پایین این ویروس در جامعه و در اهداكنندگان خون باشد، اما برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن در افراد پرخطر، باید اقدامات پیشگیرانه انجام گردد. به‌منظور ارزیابی شیوع واقعی آلودگی به این ویروس‌ها، غربالگری خون‌های اهدایی و بررسی در سطح جامعه پیشنهاد می‌گردد.

کلیدواژگان: HTLV-I&II ،HIV، تالاسمی ماژور، معتاد تزریقی، همودیالیزی، الایزا، وسترن بلات

بررسی ژنوم HTLV-1 در نمونه‌های بافتی لنفومهای اوليه گوارشی تشخيص داده شده در 22 سال اخير (1382-1360) در بخش آسيب‌شناسی بيمارستان امام رضا (ع) مشهد

محمودی محمود، راستین مریم، خویی علیرضا، فرزادنیا مهدی

مجله علوم پایه پزشكی ایران، پاییز 1383؛ دوره 7، شماره 3: صفحات 181-175

لنفوم‌های غیرهوجکینی اولیه دستگاه گوارش 4-1% تومورهای بدخیم دستگاه گوارش را تشکیل می‌دهند که شایعترین محل برای لنفومهای خارج‌گرهی نیز محسوب می‌گردند. علت لنفوم غیرهوجکینی ناشناخته است، اما مطالعات اخیر نشان داده که عفونت با ویروسها و به‌ویژه ویروس HTLV-1 ممکن است میزان خطر لنفوم غیرهوجیکینی از نوع با سلول T را افزایش دهد.

هدف از این مطالعه بررسی وجود ژنوم ویروس در سلولهای بافت توموری بیماران مبتلا به لنفوم غیرهوجکینی اولیه دستگاه گوارش با استفاده از روش مولکولی PCR می‌باشد. این مطالعه روی نمونه‌های بافتی بیماران با لنفوم غیرهوجکینی اولیه دستگاه گوارش تشخیص داده شده در طی سالهای 1382-1360 در بخش آسیب‌شناسی بیمارستان امام رضا (ع) انجام گرفت. تعداد کل بیماران 103573 نفر بود که از این تعداد 65 مورد ویژگیهای لنفومهای اولیه گوارش را دارا بودند. تمام نمونه‌ها با شاخص‌های ایمونوهیستوشیمی شامل LCA ،CD20 ،CD3 رنگ‌آمیزی شدند. از بین این تعداد 48 بیمار جهت انجام PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ویروس HTLV-1 شامل tax ،LTR،pol و (GD21)وenv انتخاب گردیده و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان می‌دهد نسبت مرد به زن در لنفوم‌های گوارشی برابر 5/1 و شایعترین رده سنی دهه 2و3 می‌باشد. هشت (12/3%) بیمار دارای لنفوم اولیه در معده، 52 (80%) بیمار در روده باریک و 2(3%) بیمار در روده بزرگ بودند. در 3(7/4%) بیمار ابتلا بیش از یک ناحیه (ایلئوم و سکوم) وجود داشت. براساس طبقه‌بندی REAL، لنفوم IPSID شایعترین نوع بافت‌شناسی و تشکیل دنده 40% موارد بود. 64 مورد (5/98%) به عنوان لنفوم از نوع با سلول B و فقط یک مورد (5/1%) به‌عنوان لنفوم از نوع با سلول T مشخص گردیدند. از 48 بیمار انتخاب شده دو مورد (2/4%) برای HTLV-1 مثبت بودند. یک مورد مرد 55 ساله با لنفوم منتشر پلئومورف از نوع سلول T با ضایعه در معده بود و مورد دیگر دختر 15 ماهه با تشخیص لنفوم IPSID در ناحیه دئودنوم بود.

بررسی فراوانی سرمی ويروس‌های HTLV1,2 در معتادان تزريقی

میدانی محسن، فرزانه شیوا، عجمی بافرانی علی، حسن زاده اكبر

مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، پاییز 1388؛ دوره 17، شماره 4 (پیاپی 67)، صفحات 290-286

مقدمه: ویروس انسانی لوسمی سلولTو(HTLV) از خانواده رتروویروس‌ها بوده و حداقل عامل دو بیماری مهم لوسمی سلول T بزرگسالان (ATL) و پاراپارزی اسپاستیك گرمسیری (TSP) است. با توجه به خطر بالای آلودگی در معتادان تزریقی به عنوان هسته اصلی انتقال به جامعه، هدف از این تحقیق تعیین فراوانی آلودگی با ویروس HTLV1,2 در معتادان تزریقی شهر اصفهان می‌باشد.

روش بررسی: در یك مطالعه مقطعی مجموعاً 150 معتاد تزریقی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌گیری به روش آسان بوده و افراد مورد مطالعه از بیماران بستری شده در بخش عفونی بیمارستان الزهرا و معتادان تزریقی مراجعه‌كننده به یك كلینیك ترك اعتیاد انتخاب شدند برای هر یك از افراد شركت‌كننده در مطالعه، طی مصاحبه پرسشنامه‌ای تكمیل گردید و نمونه خون آنها به روش الیزا از نظر 2،1 HCV Ab ،HIV Ab ،anti HTLV و HBs Ag مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات پرسشنامه‌ها و نتایج آزمایشات با استفاده از نرم افزار SPSS 13 تجزیه و تحلیل شده.

نتایج: شیوع سرمی HIV1,2 ،HCV ،HBV (HBsAg) ،HTLV به ترتیب 7/2 درصد، 3/1 درصد، 3/23 درصد و 7/2 درصد بود. بعضی از آنها همزمان مبتلا به دو نوع عفونت بودند، بطوریكه یك نفر HBs Ag ،HCV Ab مثبت و سه نفر HIV Ab ،HCV Ab مثبت و یك نفر Ab1 ،2HTLV و HCVAb مثبت بودند. از بین افراد Ab HTLV1,2 مثبت فقط یك نفر سابقه انتقال خون داشت.

نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر گردش جدی ویروس را در جامعه معتادان تزریقی مطرح می‌كند كه می‌تواند بعنوان عامل بالقوه انتقال و حفظ منبع آلودگی عمل كند. ولی اینكه این میزان آلودگی انجام آزمایش غربالگری anti HTLV1,2 را در معتادان تزریقی ضروری می‌سازد، سوالی است كه برای پاسخ به آن نیاز به مطالعات بیشتر می‌باشد.

کلیدواژگان: معتاد تزریقی، HTLV 1،2، فراوانی سرمی، هپاتیت، HIV ،AIDS

بررسی مقدماتی فراوانی anti-HTLV-I/II در ميان اهداكنندگان خون در ايران

رضوان حوری، فرهادی محمد، احمدی جهانگیر، تارویان ساتیك

فصلنامه خون، بهار 1374؛ دوره 2، شماره 1: صفحات 28-23

 این مطالعه بمنظور بررسی اپیدمیولوژی ویروسهای (HTLVI,II) در ایران انجام گرفت. در این بررسی که تقریباّ کل استانهای کشور را در برمی‌گیرد تعداد 15866 نمونه سرم از اهداءکنندگان خون در 21 مرکز شهرستانهای مختلف از نظر anti-HTLVI,II با روش الیزا (ELISA) مورد بررسی قرار گرفته و نتایج مثبت با روش وسترن بلات (Western Blot) تائید شدند. نتایج بدست آمده نشانگر یک تجمع آلودگی HTLVI,II در شهرستان مشهد بوده است (97/1%) که بهمین دلیل کلیه خونهای اهدائی در استان خراسان از نظر این آلودگی نیز مورد آزمایش و غربالگری قرار می‌گیرند.

بررسی میزان شیوع HTLV-1,2 (ویروس لنفوسیت T انسانی) در اهداكنندگان بافت‌های پیوندی در بانك فرآورده‌های پیوندی ایران

ارجمند بابك، آقایان سید حمید رضا، شعبان‌زاده علیرضا، گودرزی پریسا، فرزانه‌خواه محمد، حسینی سید كاظم، روان‌آسا الهام، غلامی حمیده، خطیب شاد لیلا، جبلی‌فر سهیلا

مجله علمی سارمان نظام پزشكی جمهوری اسلامی ایران، تابستان 1388؛ دوره 27، شماره 2: صفحات 201-196

زمینه: بانک فرآورده‌های پیوندی ایران طیف وسیعی از فرآورده‌های پیوندی انسانی را همانند دریچه‌های قلبی، استخوان، پوست، پرده آمنیون، و سایر بافت‌های پیوندی جهت استفاده‌های مختلف بالینی تهیه می‌نماید. این مطالعه به‌منظور تعیین میزان شیوع ویروس HTLV در میان اهداکنندگان بافت‌های پیوندی در بانک فرآورده‌های پیوندی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1380 تا 1385 انجام شده است.

روش کار: در این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر تعداد 1548 اهداکننده بافت که در یک دوره 5 ساله با روش الیزا مورد آزمایش قرار گرفته بودند، ارزیابی شدند. آنتی‌بادی ویروس HTLV-1,2 برای تمام اهداکنندگان به همراه سایر آزمایشات تاکید شده طبق استانداردهای انجمن بانک‌های نسج آمریکا (AATB) مورد سنجش قرار گرفت.

یافته‌ها: 25 نفر (1.61%) از 1548 اهداکننده بافت که مورد ارزیابی قرار گرفتند دارای نتایج مثبت آنتی بادی HTLV 1,2 بودند که از این تعداد 17 نفر مرد و 8 نفر زن بودند (نسبت زن به مرد حدود 47%).

نتیجه‌گیری: با توجه به میزان شیوع HTLV در میان اهداکنندگانی که تحت یک غربالگری اولیه نیز قرار گرفته اند، توصیه می‌شود کلیه مراکز فعال در زمینه تهیه و تولید فرآورده‌های خونی و بافتی در بررسی‌های خود، توجه ویژه‌ای نیز به احتمال آلودگی اهداکنندگان به این ویروس داشته باشند.

كلید واژه: پیوند، هموگرافت، HTLV

بررسی ويروس شناسی و سرواپيدميولوژی HTLV-I/II در خراسان

فریدحسینی رضا، صفایی بیژن

مجله دانشكده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 1371، 35 یا ضمیمه 29 یا ضمیمه 39، صفحات  22-20 یا 61-58 یا 89-86 

سرواپيدميولوژی HTLV-1 در استان گلستان

كلوی خدابردی، مرادی عبدالوهاب، احمدی علیرضا، ساریخانی عبدالجلیل، بازوری مسعود، كیایی محمد رضا

مجله علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشكی گلستان- دانشكده پیرا پزشكی و بهداشت، بهار و تابستان 1387؛ دوره 2، شماره 1: صفحات 50-46

زمینه و هدف:HTLV-1 و(Human T lymphocyte Virus-1) عامل اتیولوژیك بیماری ATL و(Acute T-Lymphocytic Leukemia) و بیماری نورولوژیك دژنراتیو مزمن به نام TSPو(Tropical Spastic Paralysis) شناخته می‌شود و بروز آن به عوامل متعددی مثل عوامل محیطی، اجتماعی، رفتاری و بهداشتی بستگی دارد. در این مطالعه سرواپیدمیولوژی HTLV-1 در جمعیت استان گلستان بررسی گردید.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی از افراد سالم در سطح استان گلستان به صورت تصادفی ساده خونگیری به عمل آمد و سرم آن جدا گردید. فرم جمع‌آوری اطلاعات در مورد هریك از آنها تكمیل گردید. با استفاده از كیت Dia-pro و به روش الیزا آنتی‌بادی علیه HTLV بررسی شد. نمونه‌های مثبت برای تائید مثبت واقعی بودن و تعیین تیپ HTLV با كیت وسترن بلات (HTLV BLOT 2.4) مورد آزمایش قرار گرفت اطلاعات آنالیز نهایی در نرم افزار SPSS 11 به رایانه وارد شد.

یافته‌ها: در این بررسی تعداد 2034 نفر مورد بررسی قرار گرفتند كه میانگین سنی آنها 54/16 ± 66/38 سال بود. در تست الیزا 15 نفر (7/0%) از نظر HTLV مثبت شدند ولی با تست وسترن بلات از 15 مورد الیزا مثبت فقط 6 نفر آنها مثبت و از تیپ HTLV-1 بودند. بالاترین میزان شیوع موارد مثبت واقعی HTLV-1 با 6/2% در منطقه كلاله مشاهده گردید. از نظر آماری بین شیوع واقعی HTLV-1 و محل زندگی رابطه معنادار مشاهده شده ،(P Value=0.002 ) بیشترین موارد HTLV-1 با وسترن بلات 4/0% در گروه سنی بالاتر از 20 سالگی دیده شد.

نتیجه‌گیری: در ساكنین استان گلستان آلودگی با HTLV-1 وجود دارد . بنابراین پیشنهاد می‌شود كه اقداماتی جهت كنترل و پیشگیری از انتشار بیماری از جمله غربالگری خونهای اهدایی و برنامه‌های آموزشی جاری مد نظر قرار گیرد.

کلیدواژگان: HTLV-1، سرواپیدمیولوژی، الیزا، وسترن بلات، گلستان

سرواپيدميولوژی HTLV-1 در مشهد

رضا فرید حسینی، محمدمهدی اعتمادی، حسن برادران، علی ملك نژاد، حمید امینا، زهره شهریاری

مجله علمی سازمان نظام پزشكی جمهوری اسلامی ایران، زمستان 1374؛ دوره 13، شماره 4: صفحات 321-318

ویروس لنفوتروپیک انسانی-تیپ I از خانواده رتروویروس‌ها و عامل برخی از بیماری‌ها از قبیل فلج اسپاستیک می‌باشد. با توجه به شیوع نسبی فلج اسپاستیک و سرطان خون از نوع سلول T در مشهد، بر آن شدیم که یك مطالعه سرواپیدمیولوژی ویروس لنفوتروپ انسان تیپ I در مشهد انجام دهیم. تعداد 1511 نمونه خون از گروه‌های سنی و جنسی متفاوت از هفت نقطه مشهد تهیه و به روش الیزا از نظر ویروس لنفوتروپ انسان-تیپ I مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه آن که 3/2 درصد نمونه‌ها آنتی‌بادی بر علیه ویروس لنفوتروپ انسان -تیپ I داشتند. با توجه به شیوع آنتی‌بادی این ویروس در مشهد غربالگری خون‌های اهدائی ضروری به نظر می‌رسد.

سرواپيدميولوژی HTLV1 در بيماران با تالاسمی ماژور شهرهای زابل و زاهدان در سال 1380

مرادی عبدالوهاب، یعقوب نژاد زهره، محققی امیرحسین، شهركی زاهدانی شهرام، برجی اباصلت، فیروزكوهی محمدرضا، میری مقدم ابراهیم، رخشانی نژاد مالك، صانعی مقدم اسماعیل

مجله علمی دانشگاه علوم پزشكی زنجان تابستان  1382؛ دوره 11، شماره 43: صفحات 47-43

سابقه و هدف: ویروس انسانی لوسمی سلول T تیپ 1 (HTLV1) عامل بیماری لوسمی سلول T بزرگسالان (ATL) و بیماری میلوپاتی وابسته به HTLV1 و فلج اسپاستیك تروپیكال (TSP) می‌باشد. این ویروس از طریق انتقال خون یا سرسوزن به‌ویژه در معتادین تزریقی و هم چنین از طریق شیر دادن و تماس جنسی از مرد به زن انتقال می‌یابد. این مطالعه برای یافتن وفور آنتی‌بادی بر علیه ویروس فوق در بیماران تالاسمی ماژور، به عنوان یك گروه پرخطر و مقایسه آن با افراد سالم در شهر زابل و زاهدان در سال 1380 انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: این مطالعه كوهورت تاریخی بر روی 190 بیمار شناخته شده با تالاسمی ماژور و 189 فرد سالم از شهرهای زابل و زاهدان انجام شد. از كلیه افراد 3 میلی لیتر خون در لوله فاقد ضد انعقاد گرفته و سرم آن‌ها جدا شد. سپس به روش الیزا آنتی‌بادی ضد HTLV1 در آن‌ها جستجو شده و در موارد مثبت برای تعیین تیپ ویروس از روش وسترن بلات استفاده شد. نتایج با استفاده از آمار توصیفی بیان و برای مقایسه گروه‌ها از آزمون كای دو استفاده شد.

یافته‌ها: آنتی بادی برعلیه HTLV1 در 6/1 درصد بیماران تالاسمیك و 5/0 درصد افراد سالم یافت شد. هیچ یك از افراد مثبت، سابقه دریافت خون از استان خراسان را نداشته، و هیچ رابطه‌ای بین سن، جنس، فامیل بودن پدر و مادر، وجود فرد تالاسمیك در خانواده و سابقه مسافرت به استان خراسان با ابتلا به HTLV1 دیده نشد.

نتیجه گیری و توصیه‌ها: نتایج حاكی از آن است كه احتمالا راه اصلی انتقال HTLV1 در كشور ما انتقال خون می‌باشد. بنابراین لازم است ابتدا تمام جمعیت اهداكننده خون و سپس فقط اهداكننده‌های جدید از نظر وجود HTLV1 بررسی شوند تا با تشخیص موارد سرولوژیك مثبت از انتقال این ویروس به بقیه افراد جلوگیری شود.

كلید واژه: HTLV1، تالاسمی ماژور، انتقال خون

سرواپیدمیولوژی اهداکنندگان خون استان خراسان رضوی با نتايج وسترن بلات نامشخص از نظر ويروس لنفوتروپیک سلول T انسانی تیپ 1 و 2

شهابی مجید، صیادپور زنجانی دلارام، افضل آقائی منور، مقصودلو مهتاب، بازرگانی ریحانه، شکیبائی حسین، طلائی نسیم

نشریه بیماریهای عفونی و گرمسیری، تابستان 1393؛ دوره 19، شماره 2 (پیاپی 65): صفحات 23-19

سابقه و هدف: موارد نامشخص در تشخیص سرولوژيک ويروس لنفوتروپیک سلول T انسانی تیپ 9 و3 (-1/2HTLV(يکی از مشکالت مراکز انتقال خون به خصوص در مناطق آندمیک می باشد. هدف از اين بررسی تعیین شیوع اهداکنندگان خون با نتايج وسترن بالت نامشخص و بررسی خصوصیات سرولوژيک و اپیدمیولوژيک آنها در اهداکنندگان خون استان خراسان رضوی بود.

روش کار: در اين مطالعه مقطعی 389791 نفر اهداکننده خون از نظر ويروس -1/2HTLV با روش االيزا غربال گری شدند. موارد مثبت تکرارپذير با روش تائیدی وسترن بالت آزمايش شدند. نتايج سرولوژی و خصوصیات دموگرافیک از سیستم نرم افزاری استخراج شده و آنالیز آماری با استفاده از آزمون مربع کای انجام شد.

يافته ها: در آزمايش وسترن بالت تعداد 268)%8/91( نفر از اهداکنندگان از نظر HTLV به عنوان نامشخص گزارش شدند. از نظر سن و جنس بین اهداکنندگان با نتايج نامشخص و اهداکنندگان مثبت تفاوت معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: شیوع موارد نامشخص در اهداکنندگان خون خراسان رضوياندکی بیشتر از مناطق غیرآندمیک بوده ولی نسبت به مناطق آندمیک شیوع کم تر بود.

واژگان کلیدی: HTLV-1/2، اهداکنندگان خون، نتايج نامشخص

سرواپيدميولوژی عفونت HTLV-1 در اهداكنندگان خون سبزوار در سالهای 87 -1386

شاکری محمد تقی، مروی محمد صادق ، صفابخش  حمید رضا، جمیلی پرستو، بازرگانی ریحانه

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، آذر و دی  1392؛ دوره 20، شماره 4: صفحات 471-464

زمینه و هدف: ویروس لنفوتروپیک سلولT انسانی (HTLV-I) عامل دو بیماری مهم لوسمی ـ لنفومای سلول T بالغین و بیماری پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال ـ میلوپاتی همراه با HTLV-I یا HAM/TSP می‌باشد. یکی از راه‌های انتقال آن تزریق خون می‌باشد که با توجه به قرار داشتن شهر سبزوار در منطقه آندمیک این ویروس، تعیین فراوانی آلودگی به این ویروس در اهداکنندگان خون این شهر ضروری می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی کلیه اهداکنندگان خون پایگاه سبزوار در سال‌های 1386 و 1387 مورد بررسی قرار گرفتند و افرادی که به روش الایزا و تأیید با آزمایش وسترن بلات از نظر آلودگی به HTLV-I سرم مثبت بودند به‌عنوان افراد مبتلا به عفونت و گروهی از اهداکنندگان سالم جهت مقایسه در نظر گرفته شدند. یافته‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS17 و آزمون کای دو و T-Test آنالیز شدند.

یافته‌ها: دربازه زمانی مطالعه تعداد 56 اهداکننده براساس پاسخ نهایی وسترن بلات، آلوده به ویروس HTLV-I تشخیص داده شدند. 44 نفر (6/78 درصد) از مبتلایان به عفونتHTLV-1 مرد و 12 نفر (4/21 درصد) زن بودند و میانگین سنی آنها 02/10±27/40 بود. به‌طور کلی شیوع عفونت در این مطالعه 26/0 درصد برآورد شد. همچنین بین متغیرهای سن، وضعیت تأهل، دفعات اهدای خون و سطح تحصیلات با مثبت بودن آزمون اختلاف معنادار وجود داشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به فراوانی کمتر آلودگی در اهداکنندگان مستمرخون، افراد با سن پایین‌تر و در اهداکنندگان با تحصیلات بالاتر، سازمان انتقال خون باید در جذب و حفظ و آموزش جوانان اهداکننده مستمر دارای تحصیلات بالاتر تأکید بیشتری داشته باشد.

سرواپيدميولوژی ويروس لنفوتروپيک سلول‌ T انسانی (HTLV) در اهداکنندگان خون پايگاه مشهد

حاتمی حسین، کریمی غریب، صفابخش حمیدرضا

فصلنامه خون، تابستان 1391؛ دوره 9، شماره 2 (پیاپی 35): صفحات  159-149

سابقه و هدف: یکی از راه‌های انتقال ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV1/2)، تزریق خون است. با توجه به این که شهر مشهد از مناطق اندمیک این ویروس می‌باشد، تعیین فراوانی آلودگی به این ویروس در اهداکنندگان خون این شهر ضروری به نظر می‌رسد.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی، کلیه داوطلبان اهدای خون پایگاه مشهد طی سال‌های 1385 تا 1387 که با روش الایزا و آزمایش تاییدی، anti-HTLV مثبت بودند، به عنوان افراد آلوده و گروهی از اهداکنندگان سالم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. یافته‌ها به کمک آزمون آماری کای‌دو و نرم‌افزار 17 SPSS ، تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: در بازه زمانی این مطالعه، تعداد 250582 نفر اقدام به اهدای خون نموده بودند که از این تعداد در 1011 نفر (4/0%) anti-HTLV مثبت مورد تایید قرار گرفت. در سال‌های 87-85 ، فراوانی این ویروس به ترتیب 47/0 درصد، 39/0 درصد و 35/0 درصد بوده است.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه روند کاهش شیوع آلودگی در اهداکنندگان را نشان می‌دهد. با توجه به کمتر بودن مخاطرات رفتاری در اهداکنندگان، مشخص شدن میزان آلودگی در جمعیت عمومی، شناسایی عوامل خطر و حذف افراد پرخطر در طی فرآیند انتخاب اهداکنندگان، در افزایش سلامتی خون مؤثر خواهد بود.

 كلمات كلیدی : HTLV، اهداكنندگان خون، لوسمی لنفوسیتیك T، ایران

سرواپیدمیولوژی ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) در اهداکنندگان خون در شهر مشهد، سال‌های 89-1388

صفابخش حمید رضا، کریمی غریب، حاتمی حسین

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 1392؛ دوره 11، شماره 4: صفحات 94-85

زمینه و هدف: ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی( HTLV-I ) عامل دو بیماری مهم لوسمی ـ لنفومای سلول T بالغین (ATL) و بیماری پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال ( HAM/TSP ) می ‌ باشد. راه­های انتقال آن از مادر به فرزند، تماس جنسی و انتقال خون می­باشد. تامین سلامت خون از وظایف اصلی سازمان انتقال خون می­باشد. با توجه به اینکه مشهد در منطقه آندمیک آلودگی قرار دارد، بررسی پیوسته میزان شیوع آلودگی به این ویروس در اهداکنندگان و پایش مداوم تغییرات آن اهمیت دارد.

روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی کلیه اهداکنندگان پایگاه انتقال خون در شهر مشهد در سال­های 1388 و 1389 مورد مطالعه قرار گرفتند. اهداکنندگانی که به طریق الایزا و تایید با روش وسترن بلات از نظر آلودگی به HTLV-I سرم مثبت بودند به عنوان افراد آلوده و گروهی از اهداکنندگان سالم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. یافته­ها وارد نرم افزار SPSS17 شد و آنالیز گردید.

نتایج: از تعداد 165860 اهداکننده خون، 432 نفر براساس پاسخ نهایی وسترن بلات، آلوده به ویروس HTLV-I بودند. شیوع کلی آلودگی در سالهای 88 و 89 به ترتیب 25/0% و 26/0% محاسبه شد. همچنین بین متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، دفعات اهدای خون و سطح تحصیلات با مثبت بودن سرم اختلاف معنی دار وجود داشت.

نتیجه گیری: بهبود روش­های انتخاب اهداکنندگان و غربالگری آزمایشگاهی باعث روند نزولی میزان شیوع آلودگی در اهداکنندگان شده است. با توجه به فراوانی کمتر آلودگی در اهداکنندگان مستمر، افراد با سن پایین تر و دارای تحصیلات بالاتر، انتخاب اهداکنندگان خون ازمیان این گروههای جمعیتی تاکید می شود.

واژه‌های کلیدی:  HTLV-I، اهداکنندگان خون، شیوع سرمی، مشهد

شيوع آلودگی به HTLV-1 در مبتلايان به لوسمی: شيراز، 1379: نامه علمی

ارجمندی فریبا

مجله دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (پژوهش در علوم پزشكی)، تابستان 1380؛ دوره 6، شماره 2: صفحات 148-147 

در سال 1980 ویروس لنفوتروپیک انسانی سلول T، عامل اتیولوژیک لوسمی، لنفوم سلول T بالغین و فلج گرمسیری شناخته شد. این بدخیمی لنفوپرولیفراتیو در مناطقی مثل ژاپن، جزایر کارائیب، جنوب آمریکا، آفریقا و استان خراسان اندمیک است HTLV-1 با رشد کلونال لنفوسیت‌های CD4 همراه با تجمع مونوکلونال پروویروس HTLV-1 در سلول‌های توموری مشخص می‌شود. این ویروس عمدتا از طریق انتقال خون و مایعات بدن (تماس جنسی و شیر مادر) منتقل می‌شود. طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت وقتی شیوع HTLV-1 در جمعیتی بیش از 6 درصد باشد غربالگری خونهای اهدا شده ضرورت می یابد….

Human T lymphotropic virus type I (HTLV-1) was introduced in 1980. It is suggested that HTLV-1 may have the etiologic role in adult T-cell leukemia (ATL) and spastic paralysis.This lymphoproliferative malignancy occurs in the high endemic areas for HTLV-1 (Such as Japan, Caribbean, South America, parts of Africa and Iran). The retrovirus is transmitted mainly by blood transfusion and body fluid (E.g. sexual contact, breast feeding). Methods: This study was performed in fars province (Shiraz). Blood samples of 100 leukemia/lymphoma patients, 200 thalassemic patients and 500 blood donors (As control) were examined by ELISA method for detection of HTLV-1 infection. Results: Antibody to HTLV-1 was not detected in any case of leukemia/lymphoma. Among the thalassemic patients with more than 10 times history of blood transfusion, six (3%) patients had antibody to HTLV-1 and 7 patients were suspected to positive antibody. Discussion: The prevalence of HTLV-1 in Shiraz is low and the screening test is not necessary.

شيوع آنتی‌بادی‌های ضد HTLV I/II در ميان اهداكنندگان خون استان بوشهر

خمیسی پور غلام رضا، زندی کیوان، روستایی محمدحسن، پوركریم محمودرضا

طب جنوب، اسفند 1382؛ دوره 6، شماره 2: صفحات 164-161 

ویروس HTLV مانند ویروس HIV از خانواده رتروویروس است. این ویروس مانند ویروس ایدز از طریق خون انتقال می‌یابد. در ایران تنها در سازمان انتقال خون استان خراسان آزمایش تشخیص این نوع ویروس جزء آزمایش‌های غربالگری روزانه می‌باشد. برای برآورد شیوع آنتی‌بادی‌های ضد HTLV I/II در میان اهداکنندگان خون استان بوشهر، 22074 واحد خون اهدایی در طول یک سال (شهریور 1382-1381) استان بوشهر، به روش الیزا مورد بررسی قرا گرفتند. سه نفر واجد عفونت HTLV I بودند (شیوع عفونت 013/0 درصد). نمونه‌های هر سه نفر با آزمایش وسترن بلات نیز مثبت شدند. با توجه به شیوع ناچیز این ویروس در استان بوشهر، غربالگری خون‌های اهدا شده برای این ویروس در این استان مقرون به‌صرفه نیست.

کلیدواژگان: HTLV II ،HTLV I، انتقال خون، رتروویروس

شيوع دهندگان سرولوژی مثبت از نظر ويروس لنفوتروپيک ياخته T انسانی (HTLV) در بانک چشم جمهوری اسلامی ايران بين سال‌های 1386-1384

رضایی كنوی مژگان، جوادی محمدعلی، نازپرور بشیر، بیات ماكو كامبیز

بینا، پاییز 1387؛ دوره 14، شماره 1: صفحات 43-40

هدف: تعیین شیوع موارد سرولوژی مثبت از نظر ویروس لنفوتروپیک یاخته انسانی نوع 1 و 2 (HTLV-1، 2) در بین دهندگان بانک چشم جمهوری اسلامی ایران بین سال‌های 1386-1384.

روش پژوهش: نتایج سرولوژی همه دهندگان در فاصله زمانی مرداد 1384 تا تیر 1386 از نظر ویروس 2 و HTLV-1 ارزیابی شدند. در مورد دهندگان –HTLV مثبت، گزارش‌های بیمارستانی و پزشکی قانونی و محل تولد آن‌ها نیز بررسی شدند.

یافته ها: در مجموع، نتایج سرولوژی 5533 دهنده بررسی شدند. دهندگان در 80.7 درصد موارد مذکر بودند. محدوده سنی دهندگان از 2 سال تا 84 سال متغیر بود. دهندگان در 37 مورد (0.67 درصد) از نظر 2 و HTLV-1 مثبت بودند که محدوده سنی آن‌ها از 7 تا 84 سال (میانگین 17.0±45.8 سال) متغیر بود و در 70.3 درصد موارد مذکر بودند. شایع‌ترین علل مرگ در موارد –HTLV مثبت به ترتیب عبارت بودند از حوادث رانندگی (37.8 درصد)، بیماری قلبی- عروقی (24.3 درصد)، سقوط از بلندی (10.8 درصد) و مسمومیت دارویی (10.8 درصد). با بررسی پرونده‌های پزشکی قانونی و بیمارستانی دهندگان –HTLV مثبت، هیچ مدرکی دال بر بیماری نورولوژیک یا هماتولوژیک یافت نشد.

نتیجه‌گیری: این مقاله نخستین گزارش موارد –HTLV مثبت در بین دهندگان قرنیه در بانک چشم جمهوری اسلامی ایران است که شیوی معادل 1 در 150 طی 2 سال داشت.

شيوع عفونت ويروس لنفوتروپيك سلول تی انسانی نوع 1(HTLV 1) در ايران؛ يك مطالعه مروری

هدایتی مقدم محمد رضا

مجله علمی سازمان نظام پزشكی جمهوری اسلامی ایران، زمستان 1391؛ دوره 30، شماره 4: صفحات 367-378

زمینه: عفونت ویروس لنفوتروپیك سلول تی انسانی نوع 1 (Human T-cell lymphotropic virus type 1 یا HTLV-1) در جمعیت عمومی شمال شرق ایران به‌طور بومی (Endemic) وجود دارد و شیوع قابل توجه آن در سایر نقاط كشور گزارش شده است. در این مقاله مروری نتایج مطالعات مربوط به شیوع سرمی عفونت HTLV-1 در جمعیت عمومی، اهداكنندگان خون و دریافت‌كنندگان مكرر خون در مناطق مختلف كشور كه تاكنون در منابع داخلی و خارجی منتشر شده‌اند بحث می‌گردد.

یافته‌ها: مطالعات انجام شده شیوع بالای عفونت HTLV-1 را در جمعیت عمومی استان خراسان رضوی از جمله مشهد، نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه نشان داده‌اند. اگر چه شیوع این عفونت در داوطلبان اهدای خون مشهد از 97/1 درصد در سال 1373 به 42/0% در سال 1385 كاهش داشته است اما شیوع آن در جمعیت عمومی مشهد همچنان بالا (12/2% در سال 1388) می‌باشد. همچنین آلودگی به HTLV-1 در جمعیت عمومی استان گلستان (29/0%) و نیز در اهداكنندگان خون در برخی از استان‌های كشور از جمله چهارمحال و بختیاری (62/0%)، آذربایجان غربی (34/0%)، هرمزگان (18/0%) و كرج (11/0%) قابل توجه است. به‌علاوه در تمامی مطالعات انجام شده در مناطق مختلف كشور از جمله چهارمحال و بختیاری، تهران، گلستان، فارس، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی شیوع عفونت HTLV-1 در مبتلایان به تالاسمی و هموفیلی و بیماران دیالیزی نسبتا بالا (1 تا 7 درصد) گزارش شده است.

نتیجه‌گیری: شیوع عفونت HTLV-1 در جمعیت عمومی و داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی و برخی از استان‌های كشور و نیز در دریافت‌كنندگان مكرر خون در بیشتر استان‌های كشور بالاست و نشان‌دهنده ضرورت غربالگری این عفونت در مناطق و گروه‌های جمعیتی مختلف است.

واژگان كلیدی: ویروس لنفوتروپیك سلول تی انسانی نوع یك (HTLV-1 )، شیوع، مطالعه مروری، ایران

شیوع ویروس‌های خونزا در بیماران تحت كاتتریسم قلبی

حیدری علی‌ اكبر، ابراهیمی محمود

مجله دانشکده پزشکی مشهد، 1387؛ دوره 99، شماره 51: صفحات 24-19

مقدمه: خطر آلوده شدن كاركنان بخشهای كاتتریزاسیون قلب به ویروسهای هپاتیت (HBV،HCV) ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) و ویروس لنفوم سلول T انسانی (HTLV-1) همواره وجود دارد. هدف از این مطالعه تخمین نیاز واقعی جهت درخواست تستهای آزمایشگاهی برای بیماران بستری در بخش كاتتریزاسیون قلبی است. غالبا تستهای ایمونولوژیك الایزا برای تمام بیماران بستری در بخشهای كاتتریزاسیون قلب در ایران، در خواست می‌شود.

روش كار: این پژوهش توصیفی ـ مقطعی از فروردین 1381 – 1383 بر 8122 بیمار بستری جهت كاتتریزاسیون قلبی در بیمارستان امام رضا (ع)، انجام شد. نتایج تستهای الایزای ویروسی در بیماران مورد مطالعه قرار گرفت و بعد از جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از نرم‌ افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.

نتایج: از 8122 بیمار، 417 مورد (1/5%) عفونت داشتند (مبتلا به یكی از این ویروسها غیر از ویروس ایدز بودند). هیچ مورد HIV مثبت در بیماران مشاهده نشد، بیشترین میزان عفونت ویروسی مربوط به HTLV-1،ن(59/2%) و پس از آن HBV،ن(37/2%) و HCV،ن(3/0%) و بیشترین موارد از شهرهای مشهد، نیشابور و سبزوار بودند.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد كه فراوانی عفونتهای ویروسی به استتنای HTLV-1 كه در خراسان شیوع بالاتری دارد تقریبا مثل دیگر جمعیتها در ایران است. HIV در این گروه خاص هر گز وجود نداشته ولی هزینه بالایی صرف بررسی آن و بقیه ویروسها می‌شود. بنابر این توصیه می‌شود كه به جای درخواست تستهای آزمایشگاهی با رعایت احتیاطات استاندارد از هزینه‌های درمانی بیماران كاسته شود. ضمن آنكه واكسن مؤثر علیه عامل عفونی شایعی نظیر HBV وجود دارد و می‌توان تمام كاركنان بخش را واكسینه نمود.

کلیدواژگان: HBV ،HCV ،HIV ،HTLV-I، كاتتریزاسیون قلبی، شیوع سرمی

عفونت HTLV1 و بيماری‌های همراه

فریدحسینی رضا، پیش نماز راضیه

مجله دانشکده پزشکی مشهد، تابستان 1381؛ دوره 45، شماره 76: صفحات 140-129

ویروس لنفوتروپ انسانی نوع HTLV1) I) اولین رتروویروس شناخته شده در انسان است كه در سرتاسر جهان وجود دارد. مهمترین مشخصه اپیدمیولوژی عفونت، وجود مناطقی با آندمیسیتی بالا در جزایر جنوب غربی ژاپن، كارائیب، جنوب و مناطق بین حاره‌ای آفریقا، ایران و ملانزی قرار دارد. ویروس به سه روش منتقل می‌شود: تغذیه با شیر مادر، تماس جنسی با فرد آلوده (بیشتر مرد به زن) و دریافت خون آلوده. حدود 15 تا 20 میلیون فرد آلوده به ویروس در سرتاسر جهان وجود دارند. 2-10 درصد این افراد در طی زندگی خود ممكن است مبتلا به بیماری‌های همراه عفونت HTLV1 از قبیل لوسمی سلول T بالغین، میلوپاتی، یووئیت و غیره شوند. در دو دهه اخیر HTLV1، مركز توجه تحقیقات بی‌شماری بوده است. در این مقاله به مرور تازه‌ترین دستاوردهای علمی پیرامون ویروس HTLV1 و بیماری‌های وابسته پرداخته شده است.

فراوانی HTLV1,2 معتادان تزريقی مراجعه‌کننده به بيمارستان لقمان حکيم در سال 1384

امیری رمضان علی، نصری رازین بهرام، عسگری علی، خطایی حسین

بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران، بهار 1386؛ دوره 12، شماره 36: صفحات 84-81

سابقه و هدف: ویروس HTLV از خانواده رترو ویریده و از زیر خانواده انکو ویرینه می‌باشد. عفونت HTLV از سه طریق مادر به کودک به‌ویژه در جریان شیردادن، به وسیله تماس جنسی که بیشتر از مرد به زن می‌باشد و از طریق ترانسیفوژن‌های آلوده یا سر سوزن‌های آلوده منتقل می‌‍شود. با توجه به شیوع گسترده این عفونت در معتادان تزریقی این مطالعه با هدف تعیین فراوانی سرمی این عفونت در معتادان تزریقی مراجعه‌کننده به بیمارستان لقمان حکیم، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انجام گرفت.

روش کار: این مطالعه توصیفی روی معتادان تزریقی بستری در بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم انجام گرفت. نمونه‌های خون برای یافتن نشانگرهای عفونت HTLV1،2 با روش الیزا بررسی شدند. اطلاعات فردی در پرسشنامه جمع‌آوری گردید و تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: در این تحقیق از 96 فرد معتاد به مواد مخدر تزریقی 12 نفر (12.5%) از نظر HTLV1،2 مثبت بودند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه 35.3 سال بود (حداقل 21 سال و حداکثر 60 سال)، میانگین مدت تزریق مواد مخدر 3.7 سال (حداقل 1 سال و حداکثر 20 سال) بود. میانگین مدت تزریق مواد مخدر در افراد با و بدون سرولوژی مثبت به ترتیب 3.6 ، 3.9 سال بود و میانگین طول مدت تزریق، سابقه اقامت در زندان، سابقه تزریق خون ومیانگین سنی بیماران با و بدون سرولوژی مثبت اختلاف معنی‌داری دیده نشد.

نتیجه گیری: شیوع HTLV1،2 در بین معتادان تزریقی بیمارستان لقمان حکیم کمتر از شیوع سایر مطالعات انجام شده کشورهای دیگر بود ولی با توجه به شیوع نسبتا بالای این بیماری در معتادان تزریقی باید به اقدامات پیشگیرانه، جهت جلوگیری از انتشار ویروس HTLV در این گروه، توجه بیشتری کرد.

کلیدواژگان: عفونت HTLV1،2، شیوع HTLV، معتادان تزریقی، تزریق خون

فراوانی آنتی‌بادی ضد HTLV-1 در بيماران تالاسميك شهرستان گرگان

عبدالوهاب مرادی، علیرضا احمدی، سپیده بخشنده نصرت، اسماعیل صانعی مقدم

مجله علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشكی گلستان- دانشكده پیرا پزشكی و بهداشت، بهار و تابستان 1386؛ دوره 1، شماره 1: صفحات 26-22

زمینه و هدف: ویروس HTLV-1 از خانواده رتروویروسها بوده و بیشترین موارد آلودگی در افرادی مشاهده می‌شود كه بیش از یكبار خون دریافت كرده‌اند. از آنجاییكه در بین دریافت‌كنندگان خون، بیماران تالاسمیك نیاز به دریافت مكرر خون دارند، ریسك عفونت به HTLV-1 در آنها بالا می‌باشد. این مطالعه به‌منظور تعیین فراوانی آلودگی به HTLV-1 در بیماران تالاسمیك شهرستان گرگان انجام شده‌است.

روش بررسی: از 181 بیمار تالاسمیک مراجعه‌کننده به بیمارستان طالقانی گرگان در سالهای 83 و 84 خونگیری به عمل آمد. سرمها با روش الیزا از نظر وجود آنتی بادی علیه HTLV بررسی شد و نمونه‌های مثبت برای تائید مثبت واقعی بودن و تعیین تیپ ویروس با روش و سترن بلات مورد آزمون قرار گرفت.

یافته ها: از 181 نفر افراد تالاسمیك ،93 نفر (4/51%) مذكر و بقیه مونث بودند. سن افراد یك تا 25 سال با میانگین سنی 5/6 ± 11/14 بودند. 169 نفر (4/93%) آنها در ماه فقط یكبار پكدسل دریافت می‌كردند. در تست الیزا از 181 نفر مورد مطالعه 27 نفر (9/14%) از نظر HTLV مثبت شدند ولی با تست وسترن بلات از 27 مورد ا لیزا مثبت فقط 8 نفر (6/29%) مثبت شده و همگی از تیپ HTLV-1 بودند. نتایج نشان می‌دهد که در کل افراد مورد مطالعه فقط 4/4% نمونه‌ها از نظر HTLV-1 مثبت بودند. همچنین مشخص گردید که با بالا رفتن سن درصد آلودگی با این ویروس افزایش می‌یابد.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که در بیماران تالاسمیک شهرستان گرگان مواردی از آلودگی با HTLV-1 وجود دارد و فراوانی آن با دیگر نقاط ایران همخوانی دارد. برای شناسایی خونهای آلوده در اهدا کنندگان خون مطالعه وسعیتر پیشنهاد می‌شود تا در نتیجه خطر انتقال عفونت در جامعه بخصوص در گیرندگان خون، از جمله بیماران تالاسمیک، به حداقل برسد.

کلیدواژگان: HTLV-1، تالاسمی ماژور، الیزا، وسترن بلات، گرگان

فراوانی ویروس لنفوتروپیک سلول تی در بیماران دارای ترانسفوزیون مكرر (تالاسمی- هموفیلی و همودیالیزی)

غفاری جواد، یزدانی چراتی جمشید، حق شناس محمدرضا

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، ۱۳۹۴؛ دوره 17، شماره 5: صفحات 51-44

سابقه و هدف: ویروس انسانی T لنفوتروپیک تیپ I (HTLV1) از خانواده رتروویریده و از جنس انکوویروس است که غالباً سبب آلودگی بدون علامت افراد می گردد. این ویروس از راههای تزریق فرآورده های خونی آلوده و سوزنهای آلوده، تماس جنسی و شیردهی مادر با عث ایجاد آلودگی می گردد. هدف از این مطالعه، مروری بررسی شیوع HTLV1 در بیماران با خطر بالا بخصوص بیماران تالاسمی ماژور و همودیالیزی و هموفیلی در ایران و دنیا می باشد.

 مواد و روشها: جهت پیدا نمودن مقالات مربوطه از سایت های مختلف  Google، Yahoo، Pubmed ، Irandoc، Iranmedex، Magiran، SID، با واژه­های HTLV1، High risk، Transfusion، Thalassemia، Hemodialysis، Iran، World  صورت گرفت.

یافته‌ها: در ابتدا 45 مقاله پیدا شد که در نهایت با توجه به معیارهای مورد نظر در ایران تعداد 17 مقاله مربوط به آلودگی HTLV1 در بیماران دارای تالاسمی ماژور–همودیالیزی و هموفیلی پیدا شده است که 14 مورد در بیماران تالاسمی به تنهایی یا توام با هموفیلی یا همودیالیز بوده اند و در مطالعات خارج از ایران تعداد 12 مقاله پیدا شده است که 7 مورد در بیماران تالاسمی بوده است. که در نهایت مورد بررسی قرار گرفتند.

نتیجه گیری:  شیوع HTLV1 در بیماران دارای خطر بالا مثل تالاسمی–هموفیلی و همودیالیز در مناطق اندمیک بیشتر از مناطق غیر اندمیک است.

واژه‌های کلیدی: تالاسمی، همودیالیز، هموفیلی، رتروویروس انسانی نوع یک

مطالعه سرواپيدميولوژيک HTLV در مبتلايان به تالاسمی، هموفيلی و همودياليزی استان هرمزگان

عابدیان فرشید، یاوریان مجید، شكیب زاده آرش، خلوتی بهمن، اسدی امیرحسن

مجله پزشكی هرمزگان تابستان 1388؛ دوره 13، شماره 2: صفحات 80-75

مقدمه: انتقال آلودگی‌های ویروسی در افرادی که مکررا خون و یا فرآورده‌های خونی دریافت می‌کنند، مانند HTLVو(human T-lymphotropic virus) بیماران تالاسمی، هموفیلی و همودیالیزی شایع می‌باشد. ویروس یکی از رتروویروس‌های است که از طریق خون منتقل می‌گردد. این ویروس در ایران تنها در ناحیه خراسان بصورت اندمیک وجود دارد. در این مطالعه احتمال وجود HTLV در بیماران تالاسمی، هموفیلی و افراد همودیالیزی ساکن استان هرمزگان مورد بررسی قرار گرفت.

روش کار: در این بررسی سرواپیدمیولوژیک، در طی یک دوره 6 ماهه (7-1386) تعداد 210 نفر (98 زن و 112 مرد) شامل 163 نفر بیماران هموزیگوت تالاسمی، 40 نفر بیمار همودیالیزی و 7 نفر نیز بیمار هموفیلی A بطور تصادفی انتخاب شدند. پس از کسب رضایت خون‌گیری از بیماران بعمل آمد. سرم به‌منظور جست و چوی آنتی‌بادی ضد HTLV 1&2، به روش ELISA کنترل و با روش وسترن بلات و PCR تایید شدند.

نتایج: یافته‌های نشان می‌داد که 3.06% از بیماران تالاسمی (5 نفر) دارای آنتی‌بادی علیه HTLV تیپ یک بودند که نسبت به درصد شیوع HTLV در افراد سالم به مراتب بالاتر است. HTLV تیپ 2 در این مطالعه مشاهد نشد.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بیماران تالاسمی احتمالا در نتیجه انتقال خون seropositive شده باشند. فرآورده‌های غیرسلولی (پلاسما) خطر انتقال در حد صفر دارند. احتمالا ویروس HTLV به منطقه خراسان محدود نمی‌شود.

كلید واژه: تالاسمی، هموفیلی، همودیالیز، HTLV-1

معرفی يک مورد ابتلا به بيماری HTLV1 در استان كردستان

احسن بهروز، افراسیابیان شهلا

مجله علمی دانشگاه علوم پزشكی كردستان زمستان 1384؛ دوره 10، شماره 4 (مسلسل 38): صفحات  68-65

HTLV1 یك رترو ویروس است که در حدود 10 تا20 میلیون نفر در جهان را آلوده نموده است. علیرغم شیوع بالای این بیماری به‌خصوص در مناطق آندمیك، بیماری مرتبط با HTLV1 تقریبا در 5% افراد آلوده اتفاق می‌افتد. ورود ویروس اغلب از طریق مادر به جنین یا نوزاد (از طریق جفت و هم از طریق تغذیه با شیر مادر) که راه دوم از اهمیت بیشتری برخوردار است. راه دیگر انتقال از طریق جنسی به‌خصوص از مرد به زن و راه سوم از طریق ترانسفیوژن و (IDU (PARENTRAL می‌باشد.

در کشور ایران اولین بار در سال 1370در شمال شرقی استان خراسان به عنوان منطقه آندمیک شناخته شده همچنین بیماری از تهران، گرگان، و خوزستان گزارش شده ولی تاکنون از استان کردستان بیماری گزارش نشده بود بیمار مورد نظر دختر 28 ساله ای با علایم غیر معمول همچون ضعف حرکتی اندام‌های تحتانی از 8 سال پیش که تدریجا اندام‌های فوقانی را درگیر کرده بود، به اضافه پارستزی هر چهار اندام و تکرر ادرار بود. در معاینه کوادری پارزی اسپاستیك، هیپررفلكسی هر چهار اندام، پلانتار اکستانسور دو طرفه و کلونوس دو طرفه همراه با اختلال حسی دو طرفه در اندام‌ها وجود داشت. بررسی‌های پاراکلنیک شامل MRI و بررسی‌های آزمایشگاهی و تست پتانسیل برانگیخته بینایی (VEP) نرمال بوده (بجز یك یافته غیر اختصاصی در MRI). بیمار به مدت 8 سال تحت درمان با تشخیص M.S بوده که در نهایت جهت بیمار تست آنتی بادی HTLV1 سرم درخواست می‌شود که نتیجه مثبت بوده و بیمار با تشخیص بیماری HTLV1 بستری و تحت درمان قرار می‌گیرد.

مقایسه فراوانی آنتی بادی بر علیه ویروس HTLV-1 در بیماران مبتلا به سرطان معده و سرطان روده بزرگ با گروه كنترل

طاهائی سید محمد ابراهیم، فاطمی سید رضا، محبی سید رضا، محمدی پروانه، نعمتی ملك فاطمه، عظیم زاده پدرام، زالی محمد رضا

مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی بابل، آبان 1391؛ دوره 14، شماره 6: صفحات  96-91

سابقه و هدف: عوامل خطرزای زیادی از جمله عوامل عفونی در ایجاد سرطان معده و روده بزرگ نقشی دارند. از آنجائیكه تاكنون در مورد ارتباط ویروس ( Human Lymphotropic Virus 1 (HTLV-1 با سرطانهای دستگاه گوارش بررسی صورت نگرفته، لذا این مطالعه به‌منظور بررسی فراوانی و مقایسه این عفونت در بیماران مبتلا به سرطان معده و روده بزرگ با گروه كنترل انجام شد.

مواد و روشها: این مطالعه مورد شاهدی در بین سالهای 1388 تا 1391 بر روی 265 مورد سرطان معده و روده بزرگ تائید شده توسط پاتولوژی و 244 فرد سالم كه تحت آندوسكوپی و كولونوسكوپی قرار گرفته و هیچ نشانه غیرطبیعی نشان ندادند، انجام شد. با استفاده از تست الایزا نسل سوم برعلیه آنتی‌بادی HTLV-1 سرم افراد مورد بررسی قرار گرفت تا وضعیت آنتی‌بادی مشخص گردد.

یافته‌ها: در این مطالعه 201 بیمار مبتلا به سرطان معده، 64 بیمار سرطان روده بزرگ و 244 فرد سالم بررسی شدند. میانگین سنی بیماران سرطان معده در هنگام تشخیص 50/12±24/59 سال، میانگین سنی افراد دچار سرطان روده بزرگ 39/13±98/58 سال و میانگین سنی گروه كنترل 25/11±83/57 سال بود. تنها 1 مورد آنتی‌بادی مثبت در بین بیماران سرطان معده مشاهده شد و هیچ فردی دارای آنتی بادی در بین افراد دارای سرطان روده بزرگ مشاهده نشد، در حالی كه 4 مورد مثبت در بین افراد كنترل دیده شد. رابطه معنی‌داری بین مثبت شدن آنتی‌بادی و سرطان معده و روده بزرگ مشاهده نگردید.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد كه آلودگی با ویروس HTLV-1 در بیماران مبتلا به سرطان معده از شیوع كمتری نسبت به افراد كنترل برخوردار است.

كلمات كلیدی: HTLV-1، نئوپلاسمهای معده، نئوپلاسمهای روده بزرگ، مطالعه سرواپیدمیولوژی

مقایسه فراوانی پادتن علیه ویروس Humant Lymphotropic نوع یك در بیماران مبتلا به مایکوزیس فونگویید با افراد سالم

صیرفی حسن، فرنقی فرشاد، فیروز علیرضا، مصطفی سنا، صداقت یلدا

فصلنامه بیماری های پوست، 1384؛ دوره 8، شماره 5: صفحات  352-347

زمینه و هدف: تاکنون در مورد ارتباط بین مایکوزیس فونگوییدیس (mycosis fungoides MF) و نوع لوکمیک آن سندرم سزاری (Sezary syndrome SS) با عفونت Human T Lymphotropic Virus 1) HTLV1) نتایج متفاوتی گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی نسبی عفونت HTLV1 در بیماران مبتلا به MF بود.

روش اجرا: در یک مطالعه مورد – شاهد، 150 بیمار مبتلا به MF مراجعه‌کننده به بیمارستان رازی که تشخیص آنها از طریق بالینی و آسیب‌شناسی به اثبات رسیده و همچنین 150 فرد سالم از نظر وجود عفونت HTLV1 مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. روش بررسی از طریق آزمایش ELISA روی سرم بود که موارد مثبت با تست western blot تایید شدند.

یافته‌ها: از نظر عفونت HTLV1 سه بیمار از 150 بیمار مبتلا به MF و 2 مورد از 150 مورد سالم مثبت بودند.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در ایران عفونت HTLV1 با بیماری MF همراهی ندارد.

مقايسه ميزان شيوع آلودگی به HTLV-I در مبتلايان به لوسمی و لنفوم غيرهوچكين، تالاسمی و داوطلبان اهدای خون

ارجمندی فریبا، شهریاری مهدی، صادقی حسن آبادی علی

مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، زمستان 1381؛ دوره 10، شماره 4: صفحات 28-25

در سال 1980 ویروس لنفوتروپیك انسانی سلول T، عامل اتیولوژیك لوسمی، لنفوم سلول T بالغین (ATL) و فلج گرمسیری شناخته شد. این بدخیمی لنفوپرولیفراتیو در مناطقی مثل ژاپن، جزایر كارائیب، جنوب آمریكا، آفریقا و استان خراسان اندمیك است. HTLV-I با رشد كلونال لنفوسیتهای CD4 همراه با تجمع مونوكلونال پرو ویروس HTLV-I در سلولهای توموری مشخص می‌شود. این رترو ویروس بطور عمده از طریق انتقال خون و مایعات بدن (تماس جنسی و شیر مادر) منتقل می‌شود. در این پژوهش از نمونه خون 100 بیمار مبتلا به لوسمی و لنفوم غیرهوچكین، 200 بیمار تالاسمی و 500 اهدا‌كننده‌ی خون، آزمایش ELISA جهت تعیین آلودگی به HTLV-I انجام و معلوم گردید كه  هیچیك از بیماران لوسمی یا لنفوم، دارای آنتی‌بادی ضد HTLV-I نبودند. از بین بیماران تالاسمی كه همگی بیش از ده بار تزریق خون داشته اند، 6 نفر (3 %) دارای آنتی‌بادی ضد HTLV-I بودند و 7 نفر (5/3 %) مشكوك گزارش شدند كه نشان دهنده‌ی اهمیت انتقال ویروس از طریق خون می‌باشد. در میان 500 اهدا كننده‌ی خون فقط یك نفر (2/0 %) دارای آنتی‌بادی ضد HTLV-I بود. طبق این مطالعه میزان شیوع HTLV-I در شیراز پایین بوده و نیازی به تست غربالگری خونهای اهدا شده دیده نمی‌شود.

کلیدواژگان: لوسمی، لنفوم غیر هوچكین، تالاسمی، اهدای خون، HTLV -1

A cluster of HTLV1 infection in northeastern of Iran

اگر

A Systematic Review for Estimation of HTLV-I Infection in the Blood Donors of Iran

محتوای آکاردئون

Age distribution among patients at high risk for human T-cell lymphotrophic virus type I infection

محتوای آکاردئون

Characterization of overt and occult hepatitis B virus infection among HTLV-1 positive healthy carriers in the Northeast of Iran; An HTLV-I endemic area

محتوای آکاردئون

Common origin of human T-lymphotropic virus type-I from Iran, Kuwait, Israel, and La Réunion Island

محتوای آکاردئون

Comparison of Human T- cell Leukemia Virus Type-1 (HTLV-1) Seroprevalence in High Risk Patients (Thalassemia and Hemodialysis) and Healthy Individuls from Charmahal - Bakhtiari Province, Iran

محتوای آکاردئون

Declining tendency of human T-cell leukaemia virus type I carrier rates among blood donors in Mashhad, Iran

محتوای آکاردئون

Detection of human T-cell leukemia virus carriers in Thalassemia patients in Shiraz: A brief report

محتوای آکاردئون

Emerging Infectious Threats to the Blood Supply: Seroepidemiological Studies in Iran – a Review

محتوای آکاردئون

Epidemiology of HTLV-1 in Neyshabour, Northeast of Iran

محتوای آکاردئون

Ethnic cluster of HTLV-I infection in Israel among the Mashhadi Jewish population

محتوای آکاردئون

Evaluating the frequency of HTLV-Ι/II infection among blood donors, major thalassemic patients and individuals infected with hepatitis B and C viruses in Isfahan, Iran

محتوای آکاردئون

Evaluation of antibody frequency against HBV, HCV and HTLV-1

محتوای آکاردئون

valuation of HGV Viremia Prevalence and Its Co-Infection with HBV, HCV, HIV and HTLV-1 in Hemophilic Patients of Southern Khorassan, Iran

محتوای آکاردئون

Frequency of Human T-Cell Lymphotropic Virus (HTLV) Type 1 and 2 Infection in HIV Infected Patients

محتوای آکاردئون

Haemorrhagic manifestations and prevalence of factor V deficiency in north-eastern Iran

محتوای آکاردئون

High prevalence of anti-HCV and HTLV-1 antibodies in Thalassemia major patients of southern Iran

محتوای آکاردئون

igh prevalence of HTLV-I infection in Mashhad, Northeast Iran: A population-based seroepidemiology survey

محتوای آکاردئون

HIV/HBV, HIV/HCV and HIV/HTLV-1 co infection among injecting drug user patients hospitalized at the infectious disease ward of a training hospital in Iran

محتوای آکاردئون

HTLV-1: Ancient virus, new challenges

محتوای آکاردئون

محتوای آکاردئون

HTLV-I Infection Twenty-Year Research in Neurology Department of Mashhad University of Medical Sciences

محتوای آکاردئون

محتوای آکاردئون

Human T-cell lymphotropic virus type I in Iranian-born Mashhadi Jews: genetic and phylogenetic evidence for common source of infection

محتوای آکاردئون

INCIDENCE OF HUMAN T-LYMPHO TROPIC VIRUS TYPE 1(HTLV-1) AMONG BLOOD DONORS FROM ILAM, IRAN

محتوای آکاردئون

Incidence of Seropositivity for HTLV-I in Patients with Graves’ Disease in Mashhad, North East of Iran

محتوای آکاردئون

Introduction to Iranian Blood Transfusion Organization and Blood Safety in Iran

محتوای آکاردئون

Khorasan Disease: Prevalence of HTLV-I Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis (HAM/TSP) In West Azarbaijan from 2004 to 2007

محتوای آکاردئون

Low Frequency of Human T-cell Lymphotropic Virus 1 Antibodies in Iranian Gastric Cancer Patients in Comparison to Controls

محتوای آکاردئون

Molecular analysis of human T cell lymphotropic virus type 1 and 2 -HTLV-1/2- seroindeterminate blood donors from Northeast Iran: evidence of proviral tax, env, and gag sequences

محتوای آکاردئون

Molecular characterization of human T-lymphotropic virus, type 1- HTLV-1- found in Kuwait: close similarity with HTLV-1 isolates originating from Mashhad, Iran

محتوای آکاردئون

Molecular Studies of HTLV-I Infection in Newly Recognized High Risk Population

محتوای آکاردئون

No Evidence of HTLV-II Infection Among Immonoblot Indeterminate Samples Using Nested PCR in Mashhad, Northeast of Iran

محتوای آکاردئون

No Evidence of HTLV-II Infection Among Immonoblot Indeterminate Samples Using Nested PCR in Mashhad, Northeast of Iran

محتوای آکاردئون

Phylogenetic classification of human T cell leukaemia/lymphoma virus type I genotypes in five major molecular and geographical subtypes

محتوای آکاردئون

Phylogenetic of human T-cell lymphotropic virus type I in Iranians born in Mashhad

محتوای آکاردئون

Phylogenetic relationships of HTLV-I/STLV-I in the world

محتوای آکاردئون

Polymorphisms within Fas gene are not associated with occult hepatitis B virus infection

محتوای آکاردئون

Population-based Seroprevalence of HTLV-I Infection in Golestan Province, South East of Caspian Sea, Iran

محتوای آکاردئون

Prevalence and Phylogenetic Study of Htlv-I Infection in City of Mashhaad, New Endemic Area

محتوای آکاردئون

Prevalence of common blood-borne infections among imprisoned injection drug users in Mashhad, northeast of Iran

محتوای آکاردئون

Prevalence of HCV Infection in Hemodialysis Patients of South Khorasan in Comparison With

محتوای آکاردئون

Prevalence of HIV infection and other blood-borne infections in incarcerated and non-incarcerated injection drug users -IDUs- in Mashhad, Iran

محتوای آکاردئون

Prevalence of HTLV type I infection in Iran: a serological and genetic study

محتوای آکاردئون

Prevalence of HTLV-1 Antibody among Major Thalassemic Patients in Gorgan (South East of Caspian Sea

محتوای آکاردئون

Prevalence of HTLV-1 Infection in type 2 diabetic patients in Mashhad, northeastern Iran

محتوای آکاردئون

Prevalence of HTLV-I Infection in Patients with Thalassemia Major in Mazandaran, North of Iran

محتوای آکاردئون

Prevalence of human T-lymphotropic virus type 1 among blood donors from Mashhad, Iran

محتوای آکاردئون

Prevalence of Multiple Sclerosis and Human Thymus lymphocyte Virus-I infection in Khorasan Territory

محتوای آکاردئون

Prognosis of HTLV-1 positive renal transplant recipients in Iran

محتوای آکاردئون

Pulmonary mycobacterium Simiae infection and HTLV1 infection: an incidental co-infection or a predisposing factor

محتوای آکاردئون

Relative frequency of Human T-cell Lymphotropic Virus I/II in HIV/AIDS patients

محتوای آکاردئون

Screening for human T-cell lymphotrophic virus type I (HTLV-I) infection in Jewish psychiatric patients of Iranian origin

محتوای آکاردئون

Screening sera from the adult populations of Mashhad and Gonbad for anti bodies to HTLV-1

محتوای آکاردئون

Seroepidemiology and virology of HTLV-1 in the city of Mashhad, northeastern Iran

محتوای آکاردئون

Seroepidemiology of Human T-cell Lymphotropic Virus 1 Infection in Hemodialysis Patients Should We be Concerned About it

محتوای آکاردئون

Seroepidemiology of human T-cell lymphotropic virus among Iranian adult thalassemic patients

محتوای آکاردئون

Seroepidemiology of Human T-Cell Lymphotropic Virus Type-1 (HTLV1) in Mashhad

محتوای آکاردئون

Serologic prevalence of HTLV among blood donors in Mashhad -Northeastern Iran

محتوای آکاردئون

Serologic Prevalence of Human T-Lymphotropic Virus (HTLV) among major Thalassemic Patients in Kermanshah 2010

محتوای آکاردئون

Serological and molecular survey for HTLV-I infection in a high-risk Middle Eastern group

محتوای آکاردئون

Serological Markers of Blood Borne Viruses among Persons with Combined Factor V & VIII Deficiency

محتوای آکاردئون

Seroprevalence of HTLV-1 among kidney graft recipients: a single-center study

محتوای آکاردئون

Seroprevalence of human T lymphtropic virus (HTLV) among tissue donors in Iranian tissue bank

محتوای آکاردئون

Seroprevalence of Human T-Cell Leukemia Virus Type-1 (HTLV-1) in High Risk Patients

محتوای آکاردئون

Seroprevalence of Human T-Cell Leukemia Virus Type-1 (HTLV-1) in High Risk Patients

محتوای آکاردئون

Seroprevalence of human T-cell lymphotropic virus type 1 infection HTLV1 in different patients in the north of Iran

محتوای آکاردئون

Serum Human T-Lymphotropic Virus 1 Proviral Load in Patients on Hemodialysis

محتوای آکاردئون

Survey of the seroprovalence of HTLV I/II in hemodialysis patients and blood donors in Urmia

محتوای آکاردئون

The enigma of human T-cell leukemia virus type-1 (HTLV-1) infection in Iran

محتوای آکاردئون

The phylogenetic relationship of HTLV type I from non-Mashhadi Iranians to that from Mashhadi Jews

محتوای آکاردئون

The Prevalence of Human T-Cell lymphotropic Virus Type 1 in Pregnant Women and Their Newborns

محتوای آکاردئون

Transfusion-transmitted infections among multitransfused patients in Iran: a review

محتوای آکاردئون

Transfusion-Transmitted Viruses in Individuals with β Thalassemia Major at Northeastern Iran, a Retrospective Sero-Epidemiological Survey

محتوای آکاردئون

Differences in viral and host genetic risk factors for development of human T-cell lymphotropic virus type 1 (HTLV-1)-associated myelopathy/tropical spastic paraparesis between Iranian and Japanese HTLV-1-infected individuals

محتوای آکاردئون

Differences in viral and host genetic risk factors for development of human T-cell lymphotropic virus type 1 (HTLV-1)-associated myelopathy/tropical spastic paraparesis between Iranian and Japanese HTLV-1-infected individuals

محتوای آکاردئون

Effect of human T-cell lymphotrophic virus type 1 (HTLV-1) in seropositive infertile women on intracytoplasmic sperm injection (ICSI) outcome

محتوای آکاردئون

Effects of Danazol on Clinical Improvement of Patients with Human T-cell Lymphotropic Virus Type I Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis (HAM/TSP ): A Placebo-Controlled Clinical Trial

محتوای آکاردئون

Evaluation of contamination with HTLV in the 28 patients with spastic paraparesis with unknown etiology in southern Iran -Fars province

محتوای آکاردئون

Evaluation of HTLV-1 activity in HAM/TSP patients using proviral load and Tax mRNA expression after In Vitro lymphocyte activation

محتوای آکاردئون

Evaluation of IL-2 Receptor Among Ham/Tsp Patients and Htlv-I Carriers in Mashhad, Iran

محتوای آکاردئون

Evaluation of Serum Interleukin-2Rα in HAM /TSP Patients and HTLV-I Carriers in Mashhad-Iran

محتوای آکاردئون

Expression of Interleukin-2Rα chain (CD25) on peripheral blood lymphocytes in HTLV-I associated myelopathy/ tropical spastic paraparesis patients

محتوای آکاردئون

Four cases of polyneuropathy due to HTLV1 infection in Imam Reza hospital: North East of Iran

محتوای آکاردئون

HTLV-1: Ancient virus, new challenges

محتوای آکاردئون

HTLV-I associated myelopathy in patients from Brazil and Iran: neurological manifestations and cerebrospinal fluid findings

محتوای آکاردئون

HTLV-I Infection Twenty-Year Research in Neurology Department of Mashhad University of Medical Sciences

محتوای آکاردئون

محتوای آکاردئون

Human T-lymphotropic Virus Type I (HTLV-I) Proviral Load and Clinical Features in Iranian HAM/TSP Patients

محتوای آکاردئون

Khorasan Disease: Prevalence of HTLV-I Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis (HAM/TSP) In West Azarbaijan from 2004 to 2007

محتوای آکاردئون

POLYMORPHISM IN THE INTERLEUKIN-10 PROMOTER AFFECTS BOTH PROVIRUS LOAD AND THE RISK OF HUMAN T LYMPHOTROPIC VIRUS TYPE I (HTLV-I) ASSOCIATED MYELOPATHY/ TROPICAL SPASTIC PARAPARESIS

محتوای آکاردئون

Possible HLA association with susceptibility to HTLV-1 tropical spastic paraparesis in Israel in Iranian Jews as compared to HTLV 1-associated myelopathy in Japan

محتوای آکاردئون

Prednisolone as anew approach for treatment of HTLV-1 associated polyneuropathy

محتوای آکاردئون

Prevalence of peripheral neuropathy in patients with HTLV-1 associated myelopathy/tropical spastic paraparesis -HAM/TSP

محتوای آکاردئون

Recurrent Spontaneous Rupture of the Urinary Bladder in aPatient with Human T-lymphotropic Virus Type 1-Associated Myelopathy: A Case Report and Literature Review

محتوای آکاردئون

Relapsing neuromyelitis optica: demographic and clinical features in Iranian patients

محتوای آکاردئون

Spastic paraparesis associated with human T-lymphotropic virus type I: a clinical, serological, and genomic study in Iranian-born Mashhadi Jews

محتوای آکاردئون

Spontaneous Bladder Rupture in a Patient With Human T-cell Lymphotropic Virus Type 1: A Case Report

محتوای آکاردئون

The Impact of Immune Response on HTLV-I in HTLV-I-Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis -HAM/TSP

محتوای آکاردئون

The impact of interferon-alpha treatment on clinical and immunovirological aspects of HTLV-1-associated myelopathy in northeast of Iran

محتوای آکاردئون

A familial seroepidemiological survey of HTLV-1 in Mashhad, Northeastern Iran suggested an important mother to child transmision

محتوای آکاردئون

Genetic analyses of HTLV-I from India and newly identified endemic Loci, Iranian Mashhad and Russia

محتوای آکاردئون

Seroepidemiology and molecular subtype of HTLV-I in Iranian born in Mashhad

محتوای آکاردئون

Seroprevalence of HIV, HBV and HCV in forensic autopsies, of presumed low risk, in Tehran, the capital of Iran

محتوای آکاردئون

Zidovudine and Interferon-α Treatment Reduces Vascular Endothelium Growth Factor in Patients with Adult T- Cell Leukemia

محتوای آکاردئون

HTLV-I virus from patients from Iran - clinical-features

محتوای آکاردئون

Preliminary studies of HTLV-I in Iran

محتوای آکاردئون

Determination of molecular epidemiologic pattern of human T‑lymphotropic virus type 1 (HTLV‑1) in Alborz province, Iran

محتوای آکاردئون

Evaluating the prevalence of human T-cell lymphotropic virus in blood donors and thalassemia and hemophilia patients in Rafsanjan and Jiroft cities of Kerman province, Iran

محتوای آکاردئون

Evaluating the frequency of human T-lymphotropic virus type 1 infection in Iranian population

محتوای آکاردئون

Frequency of human T-cell leukemia virus type 1 in patients with rare bleeding disorders

محتوای آکاردئون

Human T-lymphotropic virus type I and breastfeeding; systematic review and meta-analysis of the literature

محتوای آکاردئون

Immigrating and vicinity are not risk factors in the prevalence and transmission rate of human T-lymphotropic virus type 1: A survey in an endemic region of Iran and Afghan refugees

محتوای آکاردئون